Connect with us

Banjaluka

Stanivuković obišao radove: Konačno rješenje višedecenijskog problema, stiže voda u Donja Kola

Foto: S. Ćuković

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji vodovoda u Donjim Kolima koji se odvijaju predviđenom dinamikom kako bi, nakon više decenija čekanja, mještani konačno dobili vodu.

– Danas smo u Donjim Kolima, gdje su mještani uvijek sa strahom dočekivali ljeto jer su se godinama suočavali sa problemom u vodosnabdijevanju. Ovo ljeto to neće biti tako jer očekujemo da radovi budu okončani već krajem juna kako bi mještani Donjih Kola spremno dočekali ljetne mjesece – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Kako je rekao, izgradnja stambenih objekata i povećan broj potrošača u odnosu na neke ranije periode doveli su do toga da postojeći rezervoar nije mogao obezbijediti uredno vodosnabdijevanje u ovom dijelu našeg grada.

-Bilo je potrebno da iznađemo nova rješenja i to smo i uradili, tako da smo za rješavanje ovog problema obezbijedili 1,2 miliona KM. U okviru ove investicije radimo još jedan rezervoar, neophodne pumpne stanice, rekonstruišemo vodovodnu mrežu i na taj način postojećim potrošačima omogućavamo stabilno snabdijevanje vodom, ali i dovodimo mrežu do domaćinstava koja do sada uopšte nisu imala vodu – pojasnio je Stanivuković.

Kako je istakao, danas se sa saradnicima uvjerio da radovi teku predviđenom dinamikom i da ulaze u završnu fazu.

-Bilo je potrebo da izgradimo pet kilometara prema Bukvaleku što rekonstrukcije što novih cjevovoda, kako bi se na desetine novih potrošča moglo besplatno priključiti. Takođe, bilo je potrebno da izgradimo i preko kilometar i po cjevovoda do naselja Sokolovac. To znači da se radi o blizu sedam kilometara novih i rekonstrukciji cjevovoda i rezervoara – naglasio je Stanivuković.

I na ovom projektu, kako je naveo, suočili su se sa izazovima koji su uglavnom bili povezani sa rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i koji su uspješno prevaziđeni.

Gradska uprava

Banjaluka

GRADONAČELNIK NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA MEDRESU! “Grad će finansirati obnovu oštećenja”

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, najoštrije je osudio napad na banjalučku medresu i pozivao nadležne da sankcionišu počinioce.

Naveo je da je Banjaluka grad u kome ima mjesta za sve osim za mržnju i da onaj ko to radi ne voli ni svoj narod, ni Banjaluku.

“Poruke koje su iz Banjaluke poslate sa liturgija, misa, iftara, otvaranja crkvi i džamija ne mogu i neće zasjeniti ovakvi činovi. Mnogo puta smo pokazali da u ovom gradu ima mjesta za sve i da pojedinci koji misle drugačije nisu u pravu”, naveo je gradonačelnik na Twitteru.

Istakao je da će Grad Banjaluka će finansirati obnovu oštećenja i polupani prozori na medresi “nisu prava slika našeg grada”.

“Banjaluka je grad iz koga su otišle najljepše fotografije i poruke zajedništva, grad koji ne pravi razliku između svojih stanovnika i dokaz da je, ne samo moguće živjeti zajedno, nego i lijepo. Tako će biti i dalje!”, dodao je Stanivuković.

Podsjećamo, nepoznata osoba rano jutros kamenom je razbila prozor na objektu medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjaluci.

Razbijeni prozor primijetili su zaposleni medrese po dolasku na posao.

Uvidom u snimke nadzornih kamera konstatovano je da se ovaj čin dogodio u 4.38 časova.

Muris-ef. Spahić, direktor medrese, izjavio da su o ovom slučaju obaviješteni nadležni policijski organi u Banjaluci.

Nastavi čitati

Banjaluka

U BANJALUCI OTVORENA trka sa preprekama „4Falcons“

Banjaluka je ovog vikenda u znaku trke sa preprekama -„4Falcons“, u kojoj će ljubitelji sporta i adrenalina moći da odmjere svoje snage na tvrđavi Kastel.

Gradski menadžer Bojan Kresojević otvorio je trku, poželio dobrodošlicu svim učesnicima, te poručio da su ovakvi događaji značajni i za turizam i sport.

Čestitao je organizatorima na uspješnoj organizaciji događaja, koji je ove godine okupio 800 učesnika i kazao da vjeruje da će ova trka u Banjoj Luci svake godine rasti i prerasti u jedan tradicionali sportski događaj.

Kao što je već i poznato, riječ je o uzbudljivoj, izazovnoj i zahtjevnoj trci koja se sastoji od mnogih prepreka, a koja je u mnogim dijelovima svijeta postala već tradicionalna, dok se u našem gradu održava treći put.

Dječija trka sa preprekama biće održana sutra, 19. maja, sa početkom u 14 časova.

SrpskaCafe

Nastavi čitati

Banjaluka

VATROGASCI NA TERENU! Požar nedaleko od nekadašnje Kožare u Banjaluci

Danas nešto iza 16 časova nedaleko od nekadašnje Kožare u banjalučkom naselju došlo je do poažara.

Za sada nije poznat uzrok, a vatrogasne ekipe su upućene na teren, piše Glas.

Nastavi čitati

Aktuelno