Connect with us

Region

Ubici iz Mladenovca, njegovom ocu i ujaku zabranjeno raspolaganje imovinom

Na prijedlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba djeteta ubijena u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je donio rješenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovaj masakr U.B, kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankarskim računima, navodi se u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rješenje na, kako navode, osnovu više indicija “da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih”, kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbjegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

“Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbeđenje imovinskopravnog zahteva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku”, naveli su punomoćnici u saopštenju, prenosi Tanjug.

U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić tokom ovog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Sumnja se da je U.B. nakon ubistva došao do naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhapšen.

U.B. se stavlja na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G.i svi se nalaze u pritvoru.

NEZAVISNE

Region

STRAHOTA NA KOSOVU! Satanisti oskrnavili pravoslavno groblje

U Donjem Korminjanu u Kosovskoj opštini Ranilug juče je oskrnavljeno pravoslavno groblje, prenijeli su za Telegrafu.rs zaposleni u opštini Ranilug.

Lokalni paroh Bojan Jevtić je u izjavi ocijenio da sumnja da je na groblju izveden „satanističi ritual“ tokom kojeg su učesnici razbacali više kandila i krstača, a na pojedinim grobnim mjestima su palili krpe.

Iz Kancelarije za informisanje opštine Ranilug su naveli da su uviđajem na groblju primijetili da su „satanisti“ na jednom grobištu ispisali „satanističke simbole“ i da su po groblju razbacali dijelove pasa koje su prethodni „rastrgli“.

Policija je kako su iz Kancelarije kazali odmah izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Ovaj gnusni čin izazvao je veliku uznemirenost kod građana u selu Korminjane i okolini, a poznato je da su Moravci, mještani opštine Gnjilane, inače vrlo odani vjeri i pravoslavnim običajima.

Rukovodstvo opštine zajedno sa gradonačelnicom Katarinom Ristić-Ilić je najoštrije osudilo vandalizam i zatražilo od policije tzv. Kosova da počinioce pronađe i izvede pred lice pravde.

U Korminjanu živi blizu hiljadu Srba i ovo selo se oslanja na Ranilug, inače najveće srpsko selo u istoimenoj opštini, prenosi Telegraf.

Nastavi čitati

Region

MILANOVIĆ “Moramo ostati hladne i trezvene glave, KRIZE DOLAZE”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas pripadnost zemlje Еvropskoj uniji i poručio da Hrvatska mora biti lojalna onome na šta je pristala svojom voljom, a to su ЕU i NATO, ali da, kako je rekao, ne treba padati u trans.

– Ali ne padati u trans, (….) moramo ostati hladne i trezvene glave. Krize dolaze. Еvropa i svijet su pred ozbiljnom, velikom krizom i mi u njoj moramo gledati da sačuvamo svoje interese i svoje dobro i svoju dobrobit – rekao je Milanović novinarima u Čakovcu.

On kaže da priča da je Hrvatska dio evropske porodice naroda stoji, ali da je ona to bila oduvijek.

– Ništa se tu bitno nije promijenilo. Neke stvari jesu, ima više novaca koji dolazi za evropske projekte i bilo bi ih jednako da je bilo ko premijer. Možda bi se prema novcu odnosilo malo ozbiljnije i odgovornije, ali novaca bi bilo isto i projekti bi bili realizovani – rekao je Milanović. Dodao je da tako neće biti zauvijek.

– Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojeg moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti kao da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi – kazao je Milanović, prenijeli su hrvatski mediji.

B92

Nastavi čitati

Region

VEĆINA POVRIJEĐENIH IMA POVREDE GLAVE I PRELOME: Oglasili se iz “Laste” povodom teške nesreće kod Mladenovca

Prema posljednjim informacijama, ukupno 37 osoba primljeno je u Urgentni centar u Beogradu nakon što su povrijeđeni u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Mladenovca. Kako se saznaje, povrijeđeni i dalje pristižu, te ovo nije konačni broj.

Dio povrijeđenih prevezen je i na VMA. Kako se saznaje, većina povrijeđenih ima povrede glave, razbijen nos, zube… Ima i nekoliko osoba koji su zbrinuti na ortopetediji zbog preloma kostiju.

Povodom teške saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila kod Mladenovca, oglasilo se i preduzeće “Lasta”.

“Prema informacijama kojima raspolažemo, do saobraćajne nesreće je došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smjeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku, i isto je udarilo u naše vozilo. Tom prilikom je vozač putničkog vozila preminuo na licu mjesta, a po informacijama sa lica mjesta i datih od strane Ministarstva zdravlja RS povrijeđeno je preko 30 putnika, četiri putnika su sa težim povredama.

Navedenom prilikom je teže povređen i naš vozač autobusa, i isti je odvezen u Urgentni centar na dalje lečenje. Na lice mjesta nesreće ispred naše kompanije došli su Izvršni direktor za saobraćaj i Izvršni direktor za tehničke poslove.

Ovom prilikom SP LASTA AD BEOGRAD izražava saučešće porodici preminulog vozača putničkog vozila, želimo svim povrijeđenim putnicima iz autobusa brz oporavak, uz napomenu da je naša kompanija spremna da u okviru svojih mogućnosti pruži bilo kakvu potrebnu pomoć putnicima iz navedenog autobusa.

O svim dodatnim informacija vezano za pomenuti saobraćajnu nesreću koje budemo dobili, blagovremeno ćemo obavestiti javnost”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Mladenovca došlo je do direktnog sudara autobusa i automobila, a vozač automobila je preminuo.

Ovim povodom jutros se oglasio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je takođe govorio o povrijeđenima i njihovom zbrinjavanju. Ova dionica od Beograda ka Mladenovcu, poslije naplatne rampe, i dalje je potpuno zatvorena za saobraćaj i ka Beogradu i ka Mladenovcu, ali prema nezvaničnim informacijama, saobraćaj bi trebalo uskoro da bude pušten.

Nastavi čitati

Aktuelno