Connect with us

Svijet

Pronađeni ljudski ostaci u dijelovima podmornice “Titan”

Američka obalska straža saopštila je da su pronađeni ljudski ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama sa podmornice “Titan”.

Do ovog otkrića došlo je nakon što su ostaci podmornice izbačeni na obalu ranije u srijedu, javlja Skaj Njuz.

Pet osoba je poginulo kada je, kako se vjeruje, podmornica pretrpjela katastrofalnu imploziju dok je pokušavala da posjeti olupinu “Titanika”.

U saopštenju je američka obalska straža navela da će medicinski stručnjaci Sjedinjenih Država sprovesti zvaničnu analizu pretpostavljenih ljudskih ostataka koji su pronađeni u olupini na mjestu incidenta.”

Na konferenciji za novinare u nedjelju, zvaničnici su rekli da su istražioci koji su istraživali tragediju “preduzeli sve mere predostrožnosti” u slučaju da pronađu tijela na morskom dnu.

CNN javlja da je obalska straža izvukla “pretpostavljene ljudske ostatke” sa morskog dna u oblasti ostataka podmornice “Titan” i da će sprovesti zvaničnu analizu.

Svijet

Zaletio se neviđenom brzinom u naplatnu kućicu, IMA MRTVIH I POVRIJEĐENIH

Tri osobe poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći u italijanskoj Toskani kada se automobil zaletio u naplatnu kućicu, potvrdila je u nedjelju vatrogasna brigada.

Portparol vatrogasaca rekao je da se automobil u kojem se nalazio njemački par velikom brzinom približio naplatnoj kućici na autocesti u blizini Livorna, gdje se sudario s dva druga automobila koji su čekali u redu na naplatnoj kućici.

U sudaru je poginuo putnik u jednom od automobila koji su čekali u redu.

Povrijeđeno je i šest osoba, među kojima i dvoje djece, javljaju vatrogasci.

Njemački automobil se prevrnuo i zabio u naplatnu kućicu. Slike s mjesta događaja pokazuju automobile preokrenute na krov i srušenu naplatnu kućicu, prenosi Jutarnji.

Italijanski mediji pisali su da je radnik koji je radio u kabini nepovriješen.

Tačne okolnosti nesreće se istražuju.

Nastavi čitati

Svijet

ERDOGAN BEZ STRAHA “Krvoločni i pohlepni Netanjahu MORA BITI ZAUSTAVLJEN”

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, “koji vuče region i cijeli svijet u katastrofu”, mora biti zaustavljen, kaže predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

“Ovaj varvarin i nasilnik, krvoločni i pohlepni Netanjahu, koji vuče naš region i cijeli svijet u katastrofu, mora biti zaustavljen”, poručio je Erdogan u govoru u prijestonici Ankari, prenela je agencija Anadolija.

Erdogan je dodao da se Turska protivi “tlačenju, masakru i nepravdi koja traje već 76 godina”, kao i da je Ankara uz palestinski narod svim sredstvima.
Govoreći o borbi protiv terorizma, Erdogan je rekao kako Turska “ne može pronaći mir ili osjećati sigurnost dok se močvare koje proizvode teror u sjevernom Iraku i Siriji ne isuše”.

Erdogan je ranije rekao kako je Turska zemlja koja pokazuje najsnažniju reakciju na masakr u Gazi, poduzimajući konkretne mjere protiv Izraela.

“Mi smo jedina zemlja koja je pokazala najsnažniju reakciju na masakr u Gazi od 7. oktobra i preduzela konkretne mjere protiv Izraela”, rekao je Erdogan.
Erdogan je pozdravio odluku turskog parlamenta da osudi izraelske masakre u Rafi, gradu na jugu Pojasa Gaze, rekavši da je ta odluka “izuzetno značajna”, prenosi agencija Anadolija.

Turski predsjednik je naveo da je njegova zemlja poslala više od 55.000 tona humanitarne pomoći u Palestinu i da će nastaviti da pruža podršku toj zemlji.

Nastavi čitati

Svijet

NAPETO I NA ISTOKU! Kineski ministar “VOJSKA UVIJEK SPREMNA da spriječi NEZAVISNOST Tajvana”

Kineski ministar odbrane Dong Đun upozorio je danas da je vojska spremna da “prisilno” zaustavi nezavisnost Tajvana, ali je pozvao na obimniju razmjenu sa SAD.

“Uvijek smo bili otvoreni razmjenu i saradnju, ali za to je potrebno da se obje strane sretnu na pola puta”, naglasio je Dong u svom govoru na forumu “Dijalog Šangri La” u Singapuru, gdje se krajem sedmice sastao sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom.

Ovogodišnji forum u Singapuru održava se sedmicu nakon što je Kina održala manevre oko Tajvana i upozorila je na mogući sukob sa snagama tog ostrva nakon inauguracije predsjednika Laj Čingtea, prenosi AFP.

Dong je u obraćanju prisutnima na forumu naglasio da je kineska armija uvijek bila neuništiva i snažna snaga za odbranu ujedinjenja domovine i da će uvijek djelovati odlučno i prisilno kako bi spriječila nezavisnost Tajvana i kako bi osigurala da slični pokušaju budu neuspješni.

Prema njegovim riječima, ko god se usudi da odvoji Tajvan od Kine biće uništen i suočiće se sa sopstvenim uništenjem, prenosi “Srna”.

Nastavi čitati

Aktuelno