Connect with us

Banjaluka

Uočen leš u Vrbasu

Leš nepoznate osobe uočen je danas popodne da pluta Vrbasom u naselju Borik u blizini Venecija mosta,potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Leš su uočili prolaznici i pozvali policiju.

U Policijskoj upravi Banjaluka kazali su nam da je policiji slučaj prijavljen u 16.30 časova.

– Prijavljeno je da se u koritu rijeke Vrbas kod Venecija mosta nalazi tijelo nepoznate osobe koje pluta prema Rebrovačkom mostu. Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u vezi sa navedenom prijavom – rekli su u policiji.

Kako saznajemo leš još nije izvučen.

Glas Srpske

Banjaluka

ČESMA VELIKO GRADILIŠTE: Raspisan i tender za izgradnju pristupne saobraćajnice za most

Uporedo sa izgradnjom mosta u Česmi, odvijaju se i pripremne aktivnosti na izgradnji pristupne saobraćajnice za most.

U tom pravcu, raspisan je tender za izbor izvođača radova za izgradnju ove saobraćajnice, a zainteresovani ponuđači treba da predaju ponude do 20. maja 2024. godine.

-Ovaj zahtjevni projekat podrazumijeva izgradnju nasipa i potpornih zidova koji dostižu visinu i do 8 metara, a na kojima će biti izgrađen pristupni put – kazao je nedavno gradonačelnik Draško Stanivuković.

Podsjećamo, mještani u ovom dijelu Banje Luke dobiće novi most, na koji svi čekaju deceniju, tačnije od poplava koje su Banju Luku zadesile 2014. godine. Ovaj projekat Grad realizuje zajedno sa Vladom Republike Srpske i JP “Putevi Republike Srpske”.

Nedavno je počela i izgradnja glavne saobraćajnice kroz naselje, koja će biti izgrađena sa svom pripadajućom infrastrukturom.

-Česma će biti naselje sa svim potrebnim sadržajima. Pored mosta i puta, mi ulažemo i u crkvu, parohijski dom, rješavamo pitanje vodosnabdijevanja. Uložili smo i u fudbalski klub, a radićemo i dječije igralište – kazao je nedavno gradonačelnik Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

DONESENA NOVA ODLUKA: Veći broj dobrovoljnih davaoca krvi dobija BESPLATNU parking kartu

Donijeli smo novu odluku da pravo na besplatnu parking kartu mogu ostvariti naše sugrađanke koje su krv dale preko 15 puta i sugrađani koji su ovu tečnost donirali preko 25 puta, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Ova mjera je ranije ove godine donesena za sve dobrovoljne davaoce krvi koji su krv donirali preko 30 puta, a takvih je u Banjaluci bilo više stotina.

– Nakon što su početkom marta ove godine podijeljene prve kartice za besplatan parking dobrovoljnim davaocima krvi koji su darivali krv preko 30 puta odlučili smo da ovu odluku unaprijedimo i proširimo, jer ovi humani ljudi to zaslužuju – rekao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA: Piskavica svome gradu

Već tradicionalno, KUD „Piskavica“ i ove godine organizuje manifestaciju „Svome Gradu“, smotru dječijih folklornih sekcija, koja će se održati, u subotu, 11. maja, kod Društvenog doma Piskavica.

Svake godine, ova manifestacija okupi veliki broj zaljubljenika, koji žele da čuvaju tradiciju i običaje, a ove godine manifestacija nosi naziv „Putevi tradicije“.

-Manifestacija „Svome Gradu“, koju organizujemo od 2012. godine, se organizuje povodom obilježevanja Dana Grada. Ove godine nastupiće KUD „Piskavica“ FS „Bistrica – Verići“, SKUD „Mladen Stojanović“ Prijedor, ANIP „Mladost“ Zalužani, SKUD „Novo Mesto“ Novo Mesto i ANIP „Kolubarsko kolo“ Lazarevac – navedeno je u saopštenju organizatora.

Dodaju kako su, pored igračkog programa, pripremili izuzetno bogat prateći program, koji se ogleda u takmičenju u tradicionalnim igrama.

-Tako je period od 13.00 časova rezervisan za skok u dalj, a nakon toga o 13.30 biće organizovano takmičenje„Jaje u kašici“. U 14.00 časova je mrvljenje kukuruza, pola sata kasnije takmičenje u obaranju ruke, a od 17.00 časova na programu je pleteno kola. U 18.00 časova je smotra folklora – dodaju organizatori.

Dodaju kako će na manifestaciji učestvovati oko 240 djece.

Poručuju kako je ulaz na ovu manifestaciju slobodan, a kompletan program pogledajte OVDJE.

Nastavi čitati

Aktuelno