Connect with us

Region

VUČIĆ NAJAVIO! “Izbori u roku od šest ili sedam mjeseci”

Aleksandar Vučić u svom obraćanju iz Mađarske, gdje boravi u poseti, osvrnuo se i na pokrajinske izbore koji slijede, takođe se dotakao i parlamentarnih izbora.

Vučić kaže da slijede pokrajinski izbori, sasvim sigurno i parlamentarni izbori.

– Oni govore danima da nam na silu neće dati izbore, iako sam ja ponudio. Sto puta ih pitam. E pa nije ovo fontana želja, da tražite beogradske, a druge nećete. Imaće izbore veoma brzo. Da li će biti za tri ili šest meseci. Svakako u narednih šest-sedam mjeseci će biti izbora. Što se tiče činjenice da su oni već pobijedili na izborima, pa dobro je to. Samo još mi nismo obavješteni. Ja se uvijek radujem onima koji misle da će lako izaći na kraj sa svojim protivnicima. To dovoljno govori o njihovom pristupu. Što se tiče samog Beograda, kao i na izborima za Srbiju, za nas će biti veoma teško. Za one koji uvijek pobjeđuju nema lake utakmice – kaže predsjednik Srbije.

Region

GDJE JOJ JE PAMET? Zaljubila se u muškarca NA INTERNETU, on je ojadio za 62.000 KM

Jedna starija žena prijavila je policiji u Šibeniku da je prevarena za čak 31.600 evra (skoro 62.000 KM).

Ova 70-godišnja žena prijavila je da je u oktobru 2023. godine preko mobilne aplikacije upoznala mušku osobu, koja je 70-godišnjakinju dovela u zabludu da su u ljubavnoj vezi s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi te je od iste zatražila uplatu novca.

 

 

Oštećena je to i učinila na način da je u vremenskom periodu od decembra 2023. do januara 2024. u više navrata na različite račune uplatila pomenuti novčani iznos.

Protiv nepoznatog počinioca biće podnesena krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, a policija traga za počiniocem.

Nastavi čitati

Region

PANIKA U ZAGREBAČKOJ BOLNICI: Pojavila opasna bolest

Pet pacijenata, hospitaliziranih u KBC Zagreb, na lokaciji Rebro, zarazilo se legionelom, potvrđeno je hrvatskim medijima iz KBC-a.

Nakon što je ustanovljeno da imaju zaražene pacijente, od čega je dvoje u teškom stanju, krenulo se u istragu odakle je krenula zaraza.

“Odmah smo alarmirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je napravio sve analize i bakterija je izolirana u vodovodnom sustavu. U ovom trenu je u tijeku pasterizacija, odnosno ispušta se vrela voda iz svih slavina u bolnici”, kaže prof.dr. Milivoj Novak, pomoćnik direktora za kvalitet.

Znakove bolesti je pokazalo pet pacijenata, od kojih je dvoje u teškom stanju.

“Riječ je o pacijentima koji su teško bolesni od osnovne bolesti tako da je Legionella drastično pogoršala njihovo stanje”, govori Novak.

Nastavi čitati

Region

SKANDAL! Crnogorski premijer zakasnio na sastanak, PREDSJEDNIK BUGARSKE OTIŠAO

Sastanak premijera Crne Gore Milojka Spajića sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevim otkazan je jutros nakon što je Spajić zakasnio na sastanak.

Kako je “Vijestima” rečeno iz Vlade, dogovoreni sastanak Spajića sa predsjednikom Bugarske u zgradi Vlade je kasnio, zbog čega je delegacija predvođena Radevim, poslije četiri minuta čekanja napustila zgradu.

“Sa ambasadom Bugarske dogovoreno je da se sastanak održi u prijemnom salonu u zgradi Vlade u 17 časova, pošto je predsjednik Vlade Milojko Spajić imao veliku želju da se, uprkos zgusnutoj agendi, sastane sa predsjednikom Radevim. Raniji sastanak predsjednika Vlade sa najvećom turističkom kompanijom, njemačkim TUI-ijem, trajao je tri minuta duže od planiranog, a delegacija predsjednika Bugarske Rumena Radeva, poslije četiri minuta čekanja napustila je zgradu Vlade”, rečeno je “Vijestima” iz Vlade.

Iz Vlade je “Vijestima” dodatno pojašnjeno da je sastanak trebao da se održi u istom, prijemnom salonu, gdje je bio sastanak sa predstavnicima TUI-a i da je razlog njegovog kašnjenja bio taj što je prostor trebalo pripremiti za novi sastanak.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović domaćin je posjete predsjednika Bugarske.

Nastavi čitati

Aktuelno