Connect with us

Banjaluka

UKLANJAJU SE POSLJEDICE NEVREMENA U BANJALUCI: Dosta oborenih stabala, dva naselja bez vode

Nevrijeme koje je sinoć pogodilo Banjaluku oborilo je dosta stabala, a ulice su prepune lišća i polomljenih grana. Dva naselja su ostala bez vode.

Snažan vjetar koji je pretekle noći pogodio Banjaluku lomio je stabla i grane, a u pojedinim naseljima nestalo i električne energije.

Komunalne službe od jutros uklanjaju porušena stabla i grane, a kako je saopšteno iz banjalučkog “Vodovoda” dva naselja su zbog nevremena trenutno bez vode.

“Banjalučke mjesne zajednice Donja Kola i Rekavice trenutno su bez vode zbog nestanka struje usljed sinoćnjeg nevremena”, rečeno je iz Vodovoda.

Navode da će ekipe sektora Održavanje danas će otklanjati kvarove na vodovodnoj mreži.

Zbog radova, bez vode će od 9.00 do 18.00 časova biti Debeljaci, Zeleni Vir i Čelinac.

Radovi će biti izvođeni i u ulicama Proleterskih brigada, Mladena Stojanovića, Drakulićkoj, Karađorđevoj i Milana Brankovića.

Banjalučki vatrogasci noćas su imali šest intervencija kada su uklanjali porušena stabla sa gradskih saobraćajnica.

Banjaluka

NIKAKO NE PROPUSTITE! Danas od 12.00 časova obilazak gradilišta Centralnog spomen-obilježja

Delegacije gradskih i republičkih vlasti obići će danas (subota) u 12.00 časova gradilište Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog u centru grada, a svi sugrađani pozvani su da im se pridruže i sami se uvjere kako teče realizacija ovog jednog od najznačajnijih projekata u našem gradu.

Centralno spomen-obilježje, koje Banja Luka čeka tri decenije – biće javni simbol na kojem će građani moći odati počast, razmišljati i učiti o hrabrosti i žrtvi poginulih i nestalih boraca, zahvaljujući kojima danas Republika Srpska i grad uživaju u svojoj slobodi i ravnopravnosti.

Podsjećamo, aktuelna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem 9. januara 2022. godine, simbolično na 30 godina postojanja Republike Srpske, započela je konkretne aktivnosti u pravcu izgradnje Centralnog spomen obilježja odnosno raspisan je konkurs za idejno rješenje Centralnog spomen – obilježja na lokaciji u centru grada – između Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Gradske uprave i Hrama Hrista Spasitelja. Nakon sprovedenog javnog konkursa za izbor idejnog rješenja i svih drugih predradnji, na Vidovdan prošle godine započela je izgradnja ovog jednog od najznačajnijih projekata koji se sprovodi u našem gradu.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽAN “VASKRŠNJI KONCERT” u Hramu Hrista spasitelja (FOTO)

Veličanstven “Vaskršnji koncert” u Hramu Hrista Spasitelja. Uz blagoslov vladike Jefrema i pokroviteljstvo Grada Banjaluka Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“ organizovalo je ovaj, sada već tradicionalni koncert.

Istakao je ovo nakon koncerta na svom Iks profilu gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

-Drago mi je što smo uz Spasovdanski, uveli i “Božićni” i “Vaskršnji” koncert. Zaista sam uživao u predivnim izvedbama koje su pravi melem za dušu i uši – kazao je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

OTVORENO FINALE MALIH OLIMPIJSKIH IGARA SRPSKE! Prisustvovao i gradonačelnik!

Večeras je u Banjaluci otvoreno finale Malih olimpijskih igara Republike Srpske, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

-Sportski događaj koji okuplja preko 2000 učesnika, učenika i profesora iz 90 osnovnih i srednjih škola!
Kao i prethodnih godina, tako i ove podržali smo ovu značajnu sportsku manifestaciju. Drago mi je da je Banja Luka domaćin jedne ovako velike manifestacije! Ovim mladim perspektivnim ljudima želim mnogo sreće i uspjeha tokom takmičenja, ali isto tako, želim da poručim da nikada ne prestaju da se bave sportom, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno