Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ DONIRAO LIČNA SREDSTVA ZA OBNOVU SAMOSTANA “MARIJA ZVIJEZDA”! Opredjeljen sam za suživot” (FOTO)

Donirao sam lična novčana sredstva kao vid podrške Banjalučkoj biskupiji, obnovi samostana “Marija Zvijezda” i formiranju biblioteke koja čuva knjige stare nekoliko vijekova, rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Ne samo kao gradonačelnik, već i sam lično sam opredijeljen za suživot i podršku svim vjerskim zajednicama u Banjaluci i čvrsto stojim na temeljima tih ideja koji nikada nisu u suprotnosti sa bezrezervnom podrškom mom narodu, crkvi, našoj istoriji i tradiciji – ističe Stanivuković.

Dodaje da će u  narednim danima svoju ličnu donaciju uputiti i Islamskoj zajednici u Banjaluci.

-Pored toga što smo kao Grad opredijeljeni na mir, suživot i međusobno poštovanje, želim i na ličnom primjeru to da dokažem – rekao je gradonačelnik i dodao da u Banjaluci ima mjesta za sve.

Banjaluka

ĐAJIĆ NE PRESTAJE DA ŠOKIRA SVOJIM IZJAVAMA! Želi da Republika Srpska FUNKCIONIŠE kao UKC?! (FOTO)

I dok se direktor UKC-a Vlado Đajić na društvenim mrežama hvali “kvalitetom usluga u UKC- u” i priželjkuje da tako “funkcioniše” i cijela Srpska građani Banjaluke i Republike Srpske svakodnevno ukazuju na brojne propuste u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj.

UKC se ponovo suočio s nedostatkom citostatika o čemu su mediji izvještavali proteklih dana. Problem je i s lijekovima za hemofiliju.

“Često sam viđao i nestašice citostatika i drugih lijekova za veoma ozbiljne bolesti. Vidio sam i da se terapije polove, što je kriminalno jer se ugrožavaju životi pacijenata. Ljekari se snalaze kako mogu“, objašnjava jedan od pacijenata na hematologiji, Borislav Đurić, i dodaje:

“Dešava se da mi imamo određene probleme koje redovne količine lijeka ne mogu riješiti da moramo da se javimo u UKC da bi se osigurale dodatne količine lijeka i zaustavilo krvarenje koje može životno da nas ugrozi“, ističe Đurić.

Dok Đajić za UKC tvrdi da je najsavremeniji klinički centar u regionu, ali i šire, građani podsjećaju na nestašice lijekova, samoubistva pacijanata i kriminalne afere u kojima nestaju milioni maraka.

 

Nastavi čitati

Banjaluka

SVE JE SPREMNO! Sutra veliki defile kočija u centru Banjaluke povodom praznika Duhovi

Sve je spremno za održavanje manifestacije „Duhovski utorak“, kojom će Banja Luka, poštujući tradiciju i običaje, sutra, 25. juna obilježiti veliki hrišćanski praznik – Duhove.

Inače, praznik Duhovi praznuje se tri dana i nekada je bio obilježavan u gradu na Vrbasu na tradicionalan način. Upravo s ciljem očuvanja stare tradicije Grad Banja Luka i gradska „Tržnica“ prirediće i ove godine bogat program u kojem će moći uživati svi sugrađani i posjetioci.

Osim slavskog obreda i prigodnog programa, koji će biti upriličen na Novoj pijaci od 13.00 časova, toga dana od 17.00 časova, sve posjetioce kod Hrama Hrista Spasitelja očekuje bogat kulturno – umjetnički program u okviru kojeg će biti upriličen defile kočija.

Grad Banja Luka poziva sve sugrađane i posjetioce da se pridruže i budu dio ovog jedinstvenog događaja, koji će i ove godine oživjeti tradiciju prijašnjih vremena.

Nastavi čitati

Društvo

Srijeda u Art dvorištu: Koncert „Brilliante Duo“ od 21.00 čas (FOTO)

U Art dvorištu Kulturnog cetnra Banski dvor u srijedu, 26.juna sa početkom od 21.00 čas biće održan koncert „Brilliante Duo“ – Natalije Todorović – violina i Vanje Trubajić – violončelo.

-Koncert violine i violončela jeste spoj nekih nama najljepših kompozicija za ova dva instrumenta i mislim da će se i publici dopasti – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Beslpate pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

U slučaju kiše, koncert će biti održan u Vijećnici Banskog dvora.

Nastavi čitati

Aktuelno