Connect with us

Hronika

NAKON PRIVOĐENJA SRPSKOG GLUMCA: Oglasila se hrvatska policija o ZABRANI ULASKA Trifunoviću u EU

Nakon privođenja srpskog glumca Sergeja Trifunovića, kojem je na godinu dana zabranjen ulaz u EU i ostale zemlje u šengenu na godinu dana, oglasila se hrvatska policija.

“Potaknuti javnom objavom na društvenoj mreži koja je prepuna netočnih informacija, ali i uvredljivih i pogrdnih riječi za policijske službenike, dužni smo javnost obavijestiti o točnim informacijama i činjenicama vezanim uz naše postupanje. U protekla dva dana muškarac je svojim ponašanjem na području Splita ostvario obilježja pet prekršaja. Nakon poziva građana i zatražene intervencije na plaži Kaštelet zbog počinjenja prekršaja iz čl.30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, muškaraca ničim izazvan vrijeđa policajce na način koji nije primjeren za javnu objavu. Vrlo brzo nakon dovršetka ovog postupka, u subotu na području Splita, muškarac je ponovno ostvario obilježja prekršaja iz čl. 30. Sljedećeg dana, 09. rujna 2023., na društvenoj mreži remetio je javni red i mir, objavom i isticanjem teksta neprimjerenog sadržaja”, stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da je Trifunović izrugivao i omalovažio i rad zaštitara koji, je angažovan od strane grada Splita. Tvrde da je postupanje policijskih službenika cijelo vrijeme je bilo profesionalno i zakonito.

“S obzirom na to da je utvrđeno kako je muškarac, u kratkom roku od dva dana, ponavljao činjenje prekršaja, te time iskazao upornost i namjeru da ne poštuje odluke suda i zakonski poredak Republike Hrvatske, ostvareni su uvjeti iz Zakona o strancima za donošenje rješenja o protjerivanju iz Europskog gospodarskog prostora (EGP) i određena mu je zabrana ulaska i boravka u EGP u trajanju od jedne godine. Konačno, svatko od nas može slobodno birati mjesto i zemlju koji će posjetiti, ali svatko od nas je i u obvezi poštivati zakone te zemlje”, kažu oni.

Hronika

NESREĆA U BILEĆI: Dizalica dotakla dalekovod, poginuo mladić

Jedno lice iz Gacka poginulo je danas u Bileći kada je dizalica dotakla dalekovod, potvrđeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

ATV saznaje da je u pitanju mlađi muškarac.

“Smrtno stradalo lice nije rukovalo dizalicom”, naveli su iz policije.

Događaj se desio oko 11.30 časova, dodali su iz Policijske uprave Trebinje.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U MARIBORU! Dijete upalo u šaht, NIJE MU BILO SPASA!

Jedno dijete je nastradalo kada je upalo u šaht u gradu u Sloveniji.

Policijska uprava Maribor juče je oko 22 sata obaviještena o nesreći u okolini Markovaca u kojoj je dijete upalo u šaht.

Dijete je odmah prevezeno helikopterom u bolnicu.
Uprkos medicinskoj pomoći, dijete je nažalost preminulo, pišu Slovenske novice.

U međuvremenu, mariborska policija nastavlja istragu o okolnostima koje su dovele do incidenta.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIV UDES u centru Trebinja, jedna osoba SMRTNO STRADALA (FOTO)

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se desika u Trebinju, potvrđeno je za ATV.

“Dana 18.05.2024. godine u 15:32 časova PS Trebinje prijavljeno je da se desila saobraćajna nezgoda u ulili Vuka Mićunovića i da je učestvovalo jedno vozilo “opel korsa”. U toku je uviđaj, a prema trenutnim informacija jedno lice je smrtno stradalo”, rečeno je za ATV iz PU Trebinje.

Nastavi čitati

Aktuelno