Connect with us

Hronika

„TATA JE MAMU ZAGRLIO, AUTOBUS SE OKRENUO, ONDA JE NASTAO HAOS“: Ispovjest ćerke bračnog para koji je preživio jezivu nesreću u Grčkoj

Četiri osobe poginule su juče ujutru u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na 521. kilometru nacionalnog puta Atina-Solun, u blizini rejona Polikastro na izlazu za Evzoni, a u kojoj su učestvovali autobus iz Niša i automobil.
Kako objašnjava ćerka bračnog para koji je bio u autobusu sa srpskim turistima, udes kod Soluna bio je strašan.

M.M. kaže da je njen otac za vrijeme nesreće spavao, ali majka je bila budna, te je čula jak udarac.
– Tata je spavao, mama nije, kada je čula jak udarac, i vidjela šta se dešava, probudila je tatu, tata je mamu zagrlio, autobus se okrenuo, onda ne nastao haos. Tata je polomio staklo šibera, i krenuli su da izvlače putnike, mama i tata su dobro bar tako kažu, u bolnici su, mama je ugruvana, leđa je bole, tata ima neke ogrebotine po licu – navela je M.M.

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada je turistički autobus na sprat srpskih registarskih oznaka i 78 putnika frontalno naleteo na automobil sa četiri putnika. Trojica putnika automobila pronađena su mrtva, a četvrti je teško povrijeđen.

Ubrzo nakon što se autobus sudario sa vozilom, drugi automobil je naletio na vozilo. Međutim, dvoje putnika, žena i dete, nisu povređeni. Autobus i jedan automobil pali su u jarak gdje nije bilo vode.

Prema informacijama, 53 osobe su povređene i prevezene su kolima Hitne pomoći u bolnice Kilkis i Solun.

(Informer)

Hronika

JEZIVA NESREĆA! Djevojčicu ubio spomenik koji je PAO ZBOG JAKOG VJETRA!

Sedmogodišnja djevojčica poginula je nakon što je jak vjetar srušio spomenik koji je pao na dijete u parku u gradu Atirau u Kazahstanu, saopštila je danas gradska policija.

Incident se dogodio sinoć kada je jak vjetar srušio spomenik u Aleji heroja Velikog otadžbinskog rata u Parku pobjede i djevojčica je zbog zadobijenih povreda preminula u regionalnoj dječijoj bolnici, navodi policija, prenio je Interfaks.

Istraga o incidentu je u toku, navodi policija.

Nastavi čitati

Hronika

TEŠKA NESREĆA JUTROS U DEBELJACIMA! Ženu udario voz

Voz je jutros u banjalučkom naselju Debeljaci udario ženu, saznaju “Nezavisne novine”.

Kako saznajemo, to se dogodilo oko 9.35, nakon čega je ona prevezena u Univerzitetski klinički centra Republike Srpske.

Za sada nije poznato njeno zdravstveno stanje.
Više informacija trebalo bi da bude saopšteno u toku dana.

Nastavi čitati

Hronika

Pukom srećom izbjegnuta tragedija: Dobojlije ispričale kako je RINGIŠPIL pao na djecu

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija u Doboju. U prepunom parku u centru grada prevrnuo se ringišpil, povrijeđeno je četvoro djece. Dvoje je zadržano u bolnici, niko nije životno ugrožen.

Očevici pričaju da je ringišpil odjednom ubrzao i zaljuljao. Roditelji su počeli da viču da se ringišpil zaustavi da bi se samo nakon nekoliko sekundi prevrnuo. Konstrukcija je pala na djecu.

Zavladala je panika. Svi su priskočili u pomoć povrijeđenim mališanima, piše ATV.

-Nekoliko njih je uzelo konstrukciju da podigne, a mi smo se spustili dole da izvučemo tu djecu koja su bila zarobljena pod ringišpilom. Uspjeli smo veoma brzom reakcijom izvući djecu – rekao je Rade Ristić iz Doboja.

Roditelji su na rukama odnijeli djecu u hitnu pomoć koja se nalazi u blizini. Jedno vozilo hitne pomoći stiglo je i u park. Djeca su odmah zbrinuta.

Uglavnom se radi o povredama glave i lica, otvorenim i zatvorenim povredama. Jedno dijete je imalo povredu u predjelu kosmatog dijela glave, zaustavljeno je krvarenje. Jedna djevojčica je imala povrede u predjelu lica. Dvoje djece nije imalo vidljive povrede, ali su bili u stanju šoka, uplašeni i uznemireni – izjavila je Milica Ristić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doboj.

Sve se to dogodilo sinoć oko 20 časova. Čovjeka, koji je rukovao ringišpilom u Parku narodnih heroja, policija je uhapsila zbog izazivanja opšte opasnosti.

-Uviđajem koji je započeo sinoć rukovodio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj i isti je nastavljen danas u prisustvo vještaka mašinske struke. B.J. će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju – navela je Dragana Damjanović, portparol Policijske uprave Doboj.

Dobojski park i danas prepun djece. Oni stariji još su u šoku i nevjerici.

-Jako mi je teško palo što su djeca povrijeđena, mogao sam i ja biti tu sa unukom. Mislim da treba tu malo strože propise, kada se to postavlja. Kad mogu tražiti kontrole i pooštriti mjere za sve ostalo, zašto za to ne bi pooštrili. – kažu mještani.

Djecu koja su zbrinuta u dobojskoj bolnici sinoć je obišao i gradonačelnik Boris Jerinić. Djeci i roditeljima ponudili su pomoć i pružili podršku.

Roditelji su u strahu posebno jer su se ovakvi slučajevi dešavali i u drugim opštinama i gradovima u posljednje vrijeme. Zbog toga, kažu, očekuju pojačane inspekcijske kontrole svih zabavnih sadržaja namijenjenih djeci.

Nastavi čitati

Aktuelno