Connect with us

Društvo

Šukalo potvrdio informaciju: Predstavnici sindikata POZVANI U AMERIČKU AMBASADU, dobio sam tri poziva, NISAM SE ODAZVAO

Nakon što se u pojavila informacija da su pojedini predstavnici sindikata iz Republike Srpske pozivani u strane ambasade gdje su im navodno nudili određena sredstva i projekte s ciljem organizovanja protesta i stvaranja bunta, predsjednik Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srpske Željko Šukalo to je danas i potvrdio, rekavši da je on dobio taj poziv.

– Dobio sam tri poziva iz američke Ambasade, nisam se odazvao ni na jedan i smatrao sam da u ovom vremenu nije moje da sjedim sa takvima – rekao je Šukalo novinarima u Banjaluci.

Društvo

NEVRIJEME POHARALO NOVI GRAD: Civilna zaštita treći dan otklanja posljedice

Ekipe Civilne zaštite iz Novog Grada treći dan rade na otklanjanju posljedice nedavnog nevremena u naseljima Ravnice, Vodičevo i Dobrljin.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da su od utorka naveče, 28. maja, kada je ova naselja zahvatilo nevrijeme angažovane građevinske mašine na čišćenju odvodnih kanala i na najkritičnijim dijelovima oštećenih lokalnih puteva.

Lukač je naveo da su od početka sedmice u naselju Ravnice i komisije za popis štete na objektima i poljoprivredi nastale usljed neveremena 20. maja, kada je led intenzivno padao oko 20 minuta.

Led je tada oštetio stambene i pomoćne objekte i uništio usjeve, a dodatna šteta nastala je u nevremenu u utorak, 28. maja.

(Srna)

Nastavi čitati

Društvo

Sajam komunalne opreme i prateće industrije „EXPO PRIJEDOR 2024“ 6. juna na AERODROMU „URIJE“

Udruženje komunalnih i uslužnih djelatnosti Republike Srpske, Privredna komora RS i „Komunalne usluge“ a. d. Prijedor po treći put organizuju Sajam komunlne opreme i prateće industrije , pod nazivom „EXPO PRIJEDOR 2024. Sajam će se održati 6. juna na Sportskom aerodromu „Urije“ u Prijedoru, sa početkom u 11 časova i trajaće jedan dan. Sajam ima i međunarodni karakter , jer u goste dolazi i najveći organizator tog sajma komunalne opreme u Italiji „Ecomondo“ iz Riminija, koji će na sajmu imati svoj štand. Pored gostiju iz Italije stižu i gosti – Baštenska udruženja komunalnih preduzeća iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, kao i direktori komunalnih preduzeća iz Republike Srpske i FBiH.Prijedor će 6. juna ugostiti više od 60 direktora iz cijelog regiona. Po riječima Dalibora Grabeža, direktora preduzeća „Komunalne usluge“ a. d. Prijedor, očekuje se preko 20 izlagača komunalne opreme i prateće industrije. Biće ovo prilika da se na jednom mjestu razmijene mišljenja i iskustva, te da direktori komunalnih preduzeća na licu mjesta razgovaraju sa proizvođačima komunalne opreme i distributerima radnih mašina, rezervnih dijelova, HTZ opreme i drugog.

„Grad Prijedor će po treći put biti domaćin tog sajma. Smatram da grad Prijedor zaslužuje jednu takvu sajamsku manifestaciju i ovo bi trebalo da bude tradicija i da se grad Prijedor uvrsti u listu sajmova u Republici Srpskoj i BiH.Pored ovih izlagača komunalne opreme mi ćemo upriličiti da se na sajmu predstave i naši domaći proizvođači rakije, sokova, naša „Potkozarska kuća“, Turistička organizacija Prijedor, gdje je svakako prilika da grad Prijedor predstavi svoje turističke i privredne potencijale. Isto tako želim da istaknem da ove godine imamo saradnju sa Područnom privrednom komorom ovdje u Prijedoru, koja će takođe da pomogne , da pozove i svoje članice , privredne subjekte iz grada Prijedora , a evo koristim takođe priliku da pozovem sve privrednike , naše građane da posjete sajam. Ulaz na sajam će biti besplatan“, naveo je Dalibor Grabež, direktor preduzeća „Komunalne usluge“ a. d. Prijedor.

Gordana Kaurin

Nastavi čitati

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno sa pljuskovima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom.

Biće uslova uslova za lokalne nepogode uz jače padavine ponegdje i moguću pojavu grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.
Tokom ranijih jutarnjih časova uz rijeke i po kotlinama moguća je prolazna magla.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 18, a dnevna od 19 do 25, na jugu i sjeveru zemlje do 27 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom, jugozapadni.

Nastavi čitati

Aktuelno