Connect with us

Banjaluka

Nekoliko banjalučkih ulica i naselja bez struje

Zbog izvođenja radova na električnoj mreži bez struje će sutra ostati dijelovi Ulice braće Pišteljića i Bulevara srpske vojske u od 9.30 do 10.30, saopštili su iz “Elektokrajine”.

Dodali su da će bez struje od devet do 12 časova ostati i dijelovi Ulice Frana Supila i Bulevara srpske vojske.

“Zbog radova redovnog održavanja bez struje će ostati i dijelovi naselja Saračica, Čokori i Gligorići od osam o 13 časova, kao i dijelovi naselja Bistrica, Karaula i Gligorići od 13 do 16 časova”, kazali su iz “Elektrokrajine”.

Dodali su da će od osam do 13 časova bez struje biti i dijelovi naselja Gornja Piskavica, a od devet do 14 časova dijelovi naselja Ramići, Dragočaj i Mišin Han.

Banjaluka

ĐAJIĆ NE PRESTAJE DA ŠOKIRA SVOJIM IZJAVAMA! Želi da Republika Srpska FUNKCIONIŠE kao UKC?! (FOTO)

I dok se direktor UKC-a Vlado Đajić na društvenim mrežama hvali “kvalitetom usluga u UKC- u” i priželjkuje da tako “funkcioniše” i cijela Srpska građani Banjaluke i Republike Srpske svakodnevno ukazuju na brojne propuste u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj.

UKC se ponovo suočio s nedostatkom citostatika o čemu su mediji izvještavali proteklih dana. Problem je i s lijekovima za hemofiliju.

“Često sam viđao i nestašice citostatika i drugih lijekova za veoma ozbiljne bolesti. Vidio sam i da se terapije polove, što je kriminalno jer se ugrožavaju životi pacijenata. Ljekari se snalaze kako mogu“, objašnjava jedan od pacijenata na hematologiji, Borislav Đurić, i dodaje:

“Dešava se da mi imamo određene probleme koje redovne količine lijeka ne mogu riješiti da moramo da se javimo u UKC da bi se osigurale dodatne količine lijeka i zaustavilo krvarenje koje može životno da nas ugrozi“, ističe Đurić.

Dok Đajić za UKC tvrdi da je najsavremeniji klinički centar u regionu, ali i šire, građani podsjećaju na nestašice lijekova, samoubistva pacijanata i kriminalne afere u kojima nestaju milioni maraka.

 

Nastavi čitati

Banjaluka

SVE JE SPREMNO! Sutra veliki defile kočija u centru Banjaluke povodom praznika Duhovi

Sve je spremno za održavanje manifestacije „Duhovski utorak“, kojom će Banja Luka, poštujući tradiciju i običaje, sutra, 25. juna obilježiti veliki hrišćanski praznik – Duhove.

Inače, praznik Duhovi praznuje se tri dana i nekada je bio obilježavan u gradu na Vrbasu na tradicionalan način. Upravo s ciljem očuvanja stare tradicije Grad Banja Luka i gradska „Tržnica“ prirediće i ove godine bogat program u kojem će moći uživati svi sugrađani i posjetioci.

Osim slavskog obreda i prigodnog programa, koji će biti upriličen na Novoj pijaci od 13.00 časova, toga dana od 17.00 časova, sve posjetioce kod Hrama Hrista Spasitelja očekuje bogat kulturno – umjetnički program u okviru kojeg će biti upriličen defile kočija.

Grad Banja Luka poziva sve sugrađane i posjetioce da se pridruže i budu dio ovog jedinstvenog događaja, koji će i ove godine oživjeti tradiciju prijašnjih vremena.

Nastavi čitati

Društvo

Srijeda u Art dvorištu: Koncert „Brilliante Duo“ od 21.00 čas (FOTO)

U Art dvorištu Kulturnog cetnra Banski dvor u srijedu, 26.juna sa početkom od 21.00 čas biće održan koncert „Brilliante Duo“ – Natalije Todorović – violina i Vanje Trubajić – violončelo.

-Koncert violine i violončela jeste spoj nekih nama najljepših kompozicija za ova dva instrumenta i mislim da će se i publici dopasti – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Beslpate pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

U slučaju kiše, koncert će biti održan u Vijećnici Banskog dvora.

Nastavi čitati

Aktuelno