Connect with us

Hronika

U SLOVENIJI IZGORIO AUTOBUS IZ BIH: Svi putnici su nepovrijeđeni

Autobus firme Kantić iz Tešnja koji je iz BiH prevozio putnike na destinacije u Njemačkoj, zapalio se rano jutros u Sloveniji, potvrđeno je za “Nezavisne” iz ove firme.

Kako su nam istakli, svi putnici su nepovrijeđeni, po njih je došao drugi autobus iz BiH i nastavili su put ka svojim destinacijama. Naglasili su da će na odredište stići s malim zakašnjenjem.

Slovenački mediji javili su rano jutros da je autobus u potpunosti izgorio, da se nesreća desila oko 1.30 ujutro, i da je neko vrijeme saobraćaj bio zatvoren. Vatrogasci i policija izašli su na lice mjesta da ugase požar i procjene štetu.

Hronika

STRAHOTA U ZRENJANINU! Ubila staricu, zločin otkriven nakon mjesec i po dana?!

Policija iz Zrenjanina uhapsila je ženu K. D. (69) iz okoline Nove Crnje, osumnjičenu za ubistvo.

Prema prvim saznanjima sumnja se da je ona 30. aprila ove godine, u kući u okolini Nove Crnje, ubila sedamdesetčetvorogodišnju staricu.

Kako piše Informer, za sada nisu poznati drugi detalji ovog svirepog zločina.

Privedenoj K. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Nastavi čitati

Hronika

DJEVOJKA PREBIJENA NA SMRT, pa spakovana u kofer

Novi stravičan zločin potresan Balkan, nakon što je otkriveno tijelo djevojke (31) koja je pretučena na smrt, a njeno tijelo je potom spakovano u kofer i bačeno.

Jezivo ubistvo dogodilo se prošle sedmice u Velikom Varadinu, a tijelo je pronađeno na jednom parkingu u stambenom kompleksu.

Istragom je ustanovljeno da su ubijena djevojka i njena sestra bile primoravane na prostituciju. Navodno je u cijelu priču umiješan i poznanik iz njihovog rodnog sela, a vjeruje se da je djevojka ubijena jer “nije dovoljno zarađivala”. Policija je uhapsila troje osumnjičenih.

Muškarac i žena, rodom iz Bihora, privedeni su zbog sumnje da su dio lanca prostitucije u Velikom Varadinu. Sumnja se da su u gradu imali dva stana, gdje su ubijenu djevojku primoravali da se prostituiše. Upravo je u jednom od tih stanova djevojka i pretučena na smrt.

Vjeruje se da su djevojku mučki udarali dok nije izdahnula, a potom su po nalogu šefa tijelo spakovali u kofer i ostavili na parkingu stambenog kompleksa na drugom kraju grada.

“Ubijena i njena sestra bile su izložene fizičkom i psihičkom nasilju, a za krivično djelo se sumnjiče tri osobe. Žrtve su izgladnjivane i držane u nehumanim uslovima, u jednom toaletu”, saopšteno je iz tužilaštva.

Šef lanca prostitucije je znao da su dvije sestre lošeg materijalnog stanja, zbog čega ih je prevario i trgovao njihovim tijelima. Mlađa sestra ubijene djevojke se nalazi u bolnici, pošto je takođe krvnički pretučena.

Prema navodima tužilaštva, vjeruje se da su dvije sestre bile čak prinuđene i da prodaju očevu kuću i uzmu kredit. Roditelji dvije djevojke su prije dvije godine sa njima izgubili svaki kontakt. Nije poznato da li su pokušavali da ih pronađu.

Prema navodima medija, jedan od troje osumnjičenih je na saslušanju priznao zločine.

Navodno se ubistvo dogodilo prilikom “kažnjavanja” dvije sestre, jer više prostitucijom nisu zarađivale dovoljno novca. Starija sestra je u stanu podlegla povredama.

Mlađu je spasila policija.

“Žrtva ima višestruke prelome kostiju lica i rebara”, rekli su iz bolnice gdje je mlađa žrtva hospitalizovana, prenosi “Telegraf”.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U BEOGRADU! Majka đaka pretukla nastavnicu biologije: “NE ZNAŠ TI K*ČKO KO SAM JA”

Nastavnicu biologije u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” na Novom Beogradu napala je i teško povrijedila majka učenika ove škole, javljaju srpski mediji.

Do napada je došlo u popodnevnim satima, a nastavnica je kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu.

“Majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosjek za trojku. Pritom, nije znala da se sabira i ocjena iz prvog polugodišta”, priča učiteljica u OŠ “Jovan Dučić” koja je u pratnji povrijeđene koleginice otišla u bolnicu.

Kaže da je nastavnica biologije da bi riješila nesuglasice pozvala majku u kabinet. Ali, umjesto rješenja, došlo je do užasnog nasilja.

– Govorila joj je užasne stvari “Ne znaš ti k*čko ko sam ja, j***** ti mater””, kaže učiteljica.

Onda je zaprijetila da će da ide kod direktorke što je nastavnica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. Sa vrata je, kaže počupala za kosu, oborila na pod i lupala glavom o pod.

“Nećeš nigdje više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtićeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pobiću ti porodicu”, vikala je.

Pošto je bio odmor, pozive u pomoć napadnute nastavnice niko nije čuo, pa je bijesna majka nastavila da se iživljava i govori: ”Niko te ne čuje, ubiću te”.

Tek tada je nastavnica uspjela da se otrgne, jurila je do policajca, ali on nije bio tu.

Zaposleni su zatim pozvali policiju koja je došla i uzela izjavu.

“Majka koja je napala nastavnicu je pred policijom priznala da je završila kurs borilačkih vještina”, kaže sagovornica.

(Srbija Danas)

Nastavi čitati

Aktuelno