Connect with us

Sport

ZVEZDA IGRA LIGU ŠAMPIONA, A ENGLEZE TO NE ZANIMA: Crveno-bijeli u medijima tek u tragovima

Britanski mediji nisu previše pažnje posvetili gostovanju Crvene zvezde, a oni koji jesu imali su lijepe riječi o srpskom šampionu.

Crvena zvezda će u utorak uveče (21:00) odmeriti sange sa Mančester sitijem, aktuelnim šampionom Evrope i po mišljenju mnogih najjačim timom na svijetu. Pep Gvardiola je najavio taj meč iz svog ugla, Marko Stamenić i Barak Bahar iz svog, a pomalo krupnih riječi danas su se našlo i na naslovnim stranama britanskih medija – sajtova i novina koje će pratiti prvo kolo grupne faze u novoj sezoni najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Jasno je da je Zvezda u Mančester doputovala kao autsajder, ali čak ni slavna klupska istorija i trofej iz 1991. godine nije motivisao kolege iz Engleske da se detaljnije pozabave utakmicom koja se igra u sjeveroistočnom dijelu Mančestera. Tek poneki od njih “ispalili” su na naslovne strane hvalospjeve o Crvenoj zvezdi.

Tako renomirani “BBC” u spektakularnoj najavi piše o aktuelnom šampionu Srbije kao o fudbalskom velikanu – napominju da je Crvena zvezda 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona i da je po tome ista kao Siti koji je prije nekoliko mjeseci prvi put u istoriji podigao ušati pehar.

U razgovoru sa nekoliko srpskih, ali i jednim izraelskim novinarom “BBC” je pokušao da zaključi kakvi su dometi Crvene zvezde. Izgleda da su uspjeli u tome, pošto se pri kraju teksta navodi da je samo prikupljanje evropskih bodova iskorak koji Baraku Baharu može da donese uspjeh – osvajanje domaćih trofeja podrazumijevalo se i kod trojice srpskih trenera koji nisu imali ovoliki budžet i ovoliko ogromnih transfera u samo jednom prelaznom roku.

Ugledni “Mirror” nije se pretjerano bavio utakmicom iz ugla Crvene zvezde, ali je svojim čitaocima ponudio dvije zanimljive analize – u jednoj od njih ističu da je Mančester siti, a njihovi novinari birali su novog šampiona Evrope. Pored aktuelnog osvajača trofeja među odgovorima našla su se samo još dva kluba – Siti je ubjedljivo pobijedio Bajern iz Minhena i Real iz Madrida, a zanimljivo je da su i u tim klubovima velike zvijezde engleski fudbaler, napadač Hari Kejn i vezni fudbaler Džud Belingem.

Stiče se utisak da Englezi najviše cijene svoje… Pa sto mjesta prazno, pa opet nešto svoje.

Druga analiza koja je osvanula na njihovom sajtu govori o snazi sva 32 kluba koji se nalaze u grupama. Crvena zvezda je na toj listi zauzela 27. poziciju i postoji jedna stvar koja može da raduje navijače. Za jednu poziciju lošije plasiran je Jang bojs, koji će Zvezdi biti najveći rival za treće mjesto u grupi i prolaz u nokaut fazu Lige Evrope. Što se tiče samog vrha, Mančester siti stavili su ispred Real Madrida, Intera, Bajerna i Arsenala, koji se već u povratničkoj sezoni u društvo najboljih rangirao izuzetno visoko. Možda zato što je engleski klub?

Samo nekoliko pasusa “Daily Mail” posvetio je grupi u kojoj se nalazi Crvena zvezda i tek jednom napisao ime srpskog šampiona – njima je prioritet kako će se Erling Holand snaći u ovoj sezoni i da li moe da obori svoj rekord od 12 golova u Ligi šampiona iz prošle sezone. Takođe, napominju da su Siti i Lajpcig dobili najlakšu grupu i da je lako pretpostaviti koja dva tima će proći u nokaut fazu Lige šampiona.

Lokalni “Manchester Evening News” najviše se bavio samom utakmicom, pa se na njihovom sajtu može pročitati i očekivana postava “Građana” za prvi meč u grupnoj fazi. Navodno, za Siti će igrati Ederson – Voker, Dijas, Ake, Gvardiol – Rodri, Nunes – Foden, Alvarez, Doku i Holand kao jedini klasični napadač. Kao jedine dileme navode mjesto desnog krila gdje bi mogao da se nađe Bernardo Silva, dok bi u jednoj od verzija Fil Foden mogao da igra iza napadača.

Inače, engleski mediji mnogo više pažnje su u utorak ujutru posvetili Arsenalovom povratku u Ligu šampiona nakon duge pauze, Mančester junajtedu koji dočekuje početak grupne faze u problemima i Njukaslu koji na otvaranju takmičenja ima spektakularno gostovanje u Milanu. Crvene zvezde ima tek u tragovima…

Sport

OVO JE FOTOGRAFIJA MOMKA koji je Noleta pogodio flašicom u glavu! (FOTO, VIDEO)

Novak Đoković je u Rimu pogođen u glavu nakon meča sa Korentanom Muteom, a sada je poznato i ko je to učinio.

Tačnije, ne zna se identitet momka, kome je ispala flašica, ali je jasno da nije u pitanju dijete kako se u prvi mah mislilo, piše B92.
Sada se pojavio i novi snimak koji pokazuje drugi ugao ovog incidenta. Vidi se da je flašica ispala navijaču iz ranca, te da nije namjerno pogodio Đokovića.

Ovom dečku je flašica ispala iz ranca i pala pravo na glavu Novaku, koji je nakon ukazane pomoći otišao u hotel, odakle se i javio.

“Hvala vam na porukama. Ovo je bila nesreća i ja sam dobro, odmaram u hotelu s ledenim oblogom. Vidimo se u nedelju”, napisao je Đoković.

Podsetimo, Novak je savladao Mutea lako sa 6:3, 6:1, a u sljedećem kolu će igrati protiv Alehandra Rabila.

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala mastersa u Rimu, pošto je u drugom kolu ubjedljivo savladao Francuza Korentana Mutea.

Nastavi čitati

Sport

NEDOVOLJAN BROJ PRIJAVLJENIH EKIPA! Rukometaši Srpske ipak ne idu u Rusiju

Muška i ženska reprezentacija Republike Srpske u rukometu na pijesku, ipak neće učestvovati na predstojećim Igrama BRIKS-a koje će se održati u junu tekuće godine u Kazanju.

Razlog što reprezentacija neće putovati u Rusiju je dopis Organizacionog odbora Igara BRIKS-a u kojem se navodi da su zbog nedovoljnog broja prijavljenih ekipa bili prinuđeni da otkažu takmičenje u rukometu na pijesku, ali i odbojci na pijesku i kajaku.

-Žao nam je što je došlo do ovakve situacije i što nećemo biti dio ovog velikog sportskog događaja. Naravano da nam je žao i iz razloga što je pokazan veliki interes kod naših rukometaša i rukometašica koji su imali ogromnu želju da predstavljaju Republiku Srpsku na takmičenju u ruskom gradu Kazanju.

Uz sve to treba istaći da smo uložili i određena novčana sredstva, jer smo sve učinili kako bi naša reprezentacija potpuno spremno dočekala nastup na Igrama BRIKS-a.

Život ide dalje i iskreno se nadamo da će naša reprezentacija u rukometu na pijesku u dogledno vrijeme biti dio nekog velikog takmičenja-istakao je Marinko Umičevićč, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Nastavi čitati

Sport

MVP, MVP, MVP: Jokić po treći put najbolji košarkaš svijeta

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić po treći put je proglašen za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) u NBA ligi za sezonu 2023/24.

Čudesni Somborac je očekivano slavio ispred Luke Dončića iz Dalasa i Kanađanina Šej Gildžusa Aleksandera iz Oklahome. Ovo je treća titula za Jokića u posljednje četiri godine, a prošle mu je praktički “ukradena“ i dodijeljena Džoelu Embidu. Prošle sezone bio je proglašen za najboljeg igrača finalne serije u kojoj je Denveru donio titulu. Srpski as je dobio čak 79 glasova za prvo mjesto, 15 je imao Gildžus-Aleksander, a četiri Luku Dončića. Dobio je 926 poena naspram 640 prve zvijezde Oklahome i 566 za Slovenca.

Nevjerovatni Nikola je tako postao tek deveti igrač u istoriji s tri ili više nagrada za najkorisnijeg košarkaša u najkvalitetnijoj ligi svijeta. Najviše ih ima Karim Abdul Džabar (šest), a u odabranom društvu su još Majkl Džordanu (5), Bil Rasel (5), Vilt Čembrlen, LeBron Džejms (4), Mozes Meloun, Lari Birdu i Medžik Džonson koji imaju po tri trofeja.

Ove sezone je u regularnom dijelu prosječno bilježio 26,4 poena uz 12,4 skokova i 9 asistencija po utakmici uz 58,3% šuta iz igre i 35,9% za tri poena.Ovo je njegova osma sezona u NBA ligi.

Nastavi čitati

Aktuelno