Connect with us

Banjaluka

PONEDJELJAK U BANSKOM DVORU: Koncert Stefana Lopandića

U Kulturnom centru Banski dvor, u Koncertnoj dvorani u ponedjeljak, 25. septembra sa početkom u 20.00 časova biće održan koncert Stefana Lopadića (klavir).

-Diplomirao je na smjeru za klavir na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u klasi profesora Dejana Jankovića. Nagrađen je 2023.godine Plaketom Svetog Stefana koju dodjeljuje Predsjednik Republike Srpske za ostvarene rezultate tokom studija kao najuspješniji stipendista Fonda „Dr Milan Jelić“ na polju umjetnosti. Dobitnik je dvije stipendije “Milan Jelić”. Dobitnik je Plakete Banskog dvora za najboljeg studenta Studijskog programa muzičke umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u školskoj 2022/2023. godini – navedeno je u saoopštenju Banskog dvora.

Besplatne pozivnice za ovaj koncert možete preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Banjaluka

ZNAČAJAN POMAK: Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa roditeljima, čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa roditeljima, čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove, s ciljem pronalaska najadekvatnijeg rješenja za izjednačavanje cijena privatnih i javnih vrtića.

– Napravili smo značajan pomak i usaglasili naredne korake ka izjednačavanju cijena privatnih i javnih vrtića – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, prijedlog konačnog rješenja ovog značajnog pitanja trebalo bi da bude donesen već u narednoj sedmici.

– Plan je da sljedeće sedmice izađemo sa konačnim prijedlogom rješenja i uradimo ono u šta smo vjerovali od samog početka, napravimo do sada najveći pomak u podršci prema roditeljima i učinimo ih zadovoljnijim više nego ikad – zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

NAJAVLJENI RADOVI! Tri banjalučke ulice za vikend bez struje

Sutra će bez struje u Banjaluci biti dijelovi dvije ulice, dok će u nedjelju bez struje u ranim jutranjim časovima biti uži centar grada.

“Sutra će u periodu od 13 do 15 časova bez struje biti dijelovi ulica Srpska br.36 i Kralja Alfonsa 13, dok će u nedjelju u periodu od pet do osam časova bez struje biti dijelovi ulice Kralja Petra I Karađorđevića br.129.”, saopšteno je iz “Elektrokrajine”.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK U RACUNAMA! “Mjesto u koje se uvijek rado vraćam” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke sa saradnicima večeras je posjetio Racune.
– Za ovo prelijepo selo uradili smo zaista mnogo. Uskoro ćemo završiti izgradnju vodovodne mreže vrijednosti 1.6 miliona KM, izgradili smo dječije igralište, sanirali lokalne puteve, a danas smo, kod našeg domaćina Bojana Tešanovića, razgovarali sa dobrim domaćinima koji dugi niz godina podržavaju naš rad i borbu za bolje sutra, istakao je Stanivuković, koji se zahvalio na gostoprimstvu.

Nastavi čitati

Aktuelno