Connect with us

Hronika

NASTAVLJENO SUĐENJE OBRENU PETROVIĆU: Svjedok krivi sebe, ne traži krivično gonjenje

Nastavljeno suđenje bivšem gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću.

Brankica Mitrović, svjedok tužilaštva na suđenju bivšem gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i nekadašnjem šefu Odsjeka civilne zaštite Milku Vidakoviću optuženima za izazivanje opšte opasnosti., izjavila je u danas u Okružnom sudu Banjaluka da ne traži krivično gonjenje optuženih.

Istakla je da sebe smatra krivom što joj je u katastrofalnim poplavama u maju 2014. godine stradao brat.

Petrović je aktuelni predsjednik gradskog odbora SNSD-a u Doboju i poslanik ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Dvojici optuženih se na teret stavlja da su tokom poplava 2014. godine, kao službena lica u Doboju, izazvali opasnost za živote ljudi i imovinu većeg obima, usljed čega je nastupila smrt 11 osoba i velika materijalna šteta.

“Meni je u poplavama poginuo brat. Tijelo je pronađeno devet dana kasnije u Starom gradu, gdje je i stanovao. Sebe krivim što nikakve mjere nisam preduzela da ga spasim. Ne potražujem ništa od nikoga, samo da se ovo završi”, rekla je danas Mitrović.

Radomir Todorović, koji je u to vrijeme radio u centru za obavještavanje pri Civilnoj zaštiti, ispričao je da je na dan poplave od sedam ujutro bio na poslu, te da je zvao kolege u Zenici i Maglaju koji su mu rekli da voda “nadolazi malo jače”.

Govorio je i tome da je kritičnih dana bio na radio-vezi sa Banjalukom, Sarajevom i slično, te kako mu se neko “ubacio u vezu” i saopštio da između Maglaja i Zenice već izvode stoku, jer voda naglo raste.

“Čovjek mi je rekao: “Nek vam je Bog na pomoći”, jer mi osim Bosne imamo rijeku Krivaju i Usoru koje se spuštaju ka Doboju”, naveo je Todorović.

Ispričao je da su službe bile u stalnom kontaktu i preduzimali potrebne mjere, a da su ga kobnog 15. maja poslali na Liješće gdje je vidio ljude i bagere kako rade i sipaju pijesak, ali da bi za minut voda sve odnijela.

Tužilaštvo je tražilo da se danas sasluša još troje svjedoka, za koje je odbrana utvrdila da uopšte nisu ispitani tokom istrage niti navedeni u optužnici, pa je sudsko vijeće usvojilo njihov prigovor i odbilo saslušanje navedenih svjedoka.

Hronika

UŽAS U MARIBORU! Dijete upalo u šaht, NIJE MU BILO SPASA!

Jedno dijete je nastradalo kada je upalo u šaht u gradu u Sloveniji.

Policijska uprava Maribor juče je oko 22 sata obaviještena o nesreći u okolini Markovaca u kojoj je dijete upalo u šaht.

Dijete je odmah prevezeno helikopterom u bolnicu.
Uprkos medicinskoj pomoći, dijete je nažalost preminulo, pišu Slovenske novice.

U međuvremenu, mariborska policija nastavlja istragu o okolnostima koje su dovele do incidenta.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIV UDES u centru Trebinja, jedna osoba SMRTNO STRADALA (FOTO)

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se desika u Trebinju, potvrđeno je za ATV.

“Dana 18.05.2024. godine u 15:32 časova PS Trebinje prijavljeno je da se desila saobraćajna nezgoda u ulili Vuka Mićunovića i da je učestvovalo jedno vozilo “opel korsa”. U toku je uviđaj, a prema trenutnim informacija jedno lice je smrtno stradalo”, rečeno je za ATV iz PU Trebinje.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIVO NASILJE U BEOGRADU! Maloljetnog sina vezivao lancima i gumama

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca saslušan A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

On je je u Zemunu, u kraćem vremenskom periodu, kako je saopšteno, do 16. maja ove godine svom maloljetnom sinu lancem i gumama vezivao noge i ruke, kako bi ga spriječio da napusti kuću.

Treća osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenom odredi pritvor.

Podsjećamo, još jedan muškarac juče je uhapšen u Beogradu zbog nasilja u porodici, ali ovog puta nad suprugom.

Žena I.J. iz Beograda pretrpjela je, u ponedeljak uveče, jezivo nasilje i to samo nekoliko koraka od stana u kom živi, piše Republika.

Nastavi čitati

Aktuelno