Connect with us

Banjaluka

LJUBO PONOVO U AKCIJI, zakazao KOLEGIJUM bez tačke dnevnog reda zbog koje ISTI I POSTOJI! Milanović OGORČEN (FOTO)

Predsjednik skupštine Grada Ljubo Ninković zakazao je za sutra kolegijum bez tačke dnevnog reda zbog koje kolegijum i postoji. A to podrazumijeva zakazivanje termina za održavanje Skupštine i utvrđivanje dnevnog reda za tu sjednicu Skupštine.

-Ponovo nema redovnih, tekućih tačaka koje su od značaja za funkcionisanje Grada i koje se odnose na rješavanje problema građana Banjaluke. Nema nacrta rebalansa, nema regulacionih planova, nema ništa iz nadležnosti skupštine. Ali ima razmatranje izvještaja inspekcija koje redovno šalju u Gradsku upravu. Nemam ništa protiv da i to bude tačka dnevnog reda i da i o tome diskutujemo ali na Skupštini, a ne na kolegijumu. Ne može se kolegijum baviti razmatranjem izvještaja inspekcije a usput ne raditi svoj posao (u prilogu nadležnosti Kolegijuma), napisao je šef kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović.

Banjaluka

KONCERTOM “POKLON REPUBLICI” banjalučki Univerzitet obilježava kraj nastave

Godišnji koncert banjalučkog Univerziteta pod nazivom “Poklon Republici” biće održan danas u Banjaluci uz nastup 80 izvođača.

Koncertom će biti obilježen završetak nastave u akademskoj 2023/2024. godini i Svjetski dan muzike.

Izvođači iz Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada izvodiće muziku iz domaćih i stranih filmova, najavljeno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Posebno iznenađene je zajedničko izvođenje simfonijskog orkestra uz gostujućeg di-džeja.

Generalni pokrovitelj koncerta je Kabinet predsjednika Republike.

Koncert je zakazan za 21.00 čas na platou Filozofskog fakulteta, a izjave za medije predviđene su u 20.10 časova ispred zgrade Rektorata.

Nastavi čitati

Banjaluka

VELIKI USPJEH BANJALUČKIH KAJAKAŠA: Gradonačelnik čestitao Aljoši i Urošu Travaru na osvojenim medaljama

Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je banjalučkim sportistima Aljoši i Urošu Travaru na velikom uspjehu na Balkanskom klupskom prvenstvu u kajaku, koje se održava u Sjevernoj Makedoniji.

-Naši sportisti su najbolji ambasadori Banje Luke. U ime Grada Banje Luke i u svoje lično ime čestitam Aljoši Travaru na osvojenoj zlatnoj medalji, kao i Urošu Travaru na osvojenoj bronzanoj medalji na Balkanskom klupskom prvenstvu u kajaku koje se održava u Sjevernoj Makedoniji. Ponosni smo na vas i cijeli vaš tim – kazao je gradonačelnik.

Poručio je da uvijek mogu računati na podršku svog grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAD BANJALUKA JE UVIJEK NA STRANI DJECE I RODITELJA: Subvencije su pomoć roditeljima, ne dodatni profit POJEDINIM VRTIĆIMA (VIDEO)

Subvencije idu i do 350 KM.

Narodni poslanik Mirna Savić-Banjac, komentarisala je subvencije koje Grad Banjaluka daje roditeljima kako bi subvencionisali boravak u privatnim vtrićima.

– Grad Banjaluka je uvijek na strani djece i roditelja, zato su subvencije povećane i idemo ka tome da cijene u privatnim i državnim vrtićima budu potpuno izjednačene – rekla je Savić-Banjac.

Ona dodaje da već od sljedećeg mjeseca subvencije biti povećane na 100 KM, a od ovgusta na 150 KM za prvo dijete. Za drugo dijete subvencije iznose 200 KM.

Nastavi čitati

Aktuelno