Connect with us

Region

STIGLA ČETVRTA OPTUŽNICA ZA ŠEŠELJA! Hag ne odustaje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je za RTS da je iz Haga stigla nova optužnica protiv predsjednika SRS dr Vojislava Šešelj i četvoro njegovih saradnika.
Vučić kaže da se radi o optužnici za “nepoštovanje suda”.

Protiv Šešelja bi ovo mogao da bude četvrti postupak za “nepoštovanje suda”. Ipak, Srbija ne može da u Hag isporučuje svoje državljane zbog “nepoštovanja suda”.

Lider radikala ranije je izjavljivao kada su optužnice stizale za druge radikale da mu ne pada na pamet, ni njemu, ni njima da ide u Hag.

Region

VUČIĆ “Imamo dobre odnose sa RUSIJOM, PRIJATELJIMA NE OKREĆEMO LEĐA”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su odnosi sa Rusijom dobri i korektni i da je važno da Srbija čuva svoju nezavisnost i neutralnost i da ne okreće leđa svojim prijateljima.

Vučić je ponovio da se nikada u prethodnih 12 godina nije dogodilo da je želio da razgovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a da taj razgovor nije dobio.

– Imamo međusobno poštovanje. Nikada se nije dogodilo suprotno – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na konstantaciju novinara da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ide češće u Rusiju nego on, Vučić je rekao da je imao poziv za forume u Sanktpeterburgu i Kazanju, ali da je smatrao da nije vrijeme ni trenutak, čuvajući teško stečenu poziciju Srbije koja nije uvela sankcije Rusiji.

– Sa Rusijom imamo važne konsultacije po svim pitanjima. Zahvalan sam Rusiji za podršku u UN, ali mislim da su i oni zahvalni što Srbija nije uvela sankcije Rusiji – istakao je Vučić i dodao da Srbija čuva svoja tradicionalna prijateljstva i evropski put.

Vučić je rekao da je sa ruskom delegacijom, koja je nedavno bila u posjeti Srbiji, razgovarano o pitanju prodaje municije, a ne oružja, te dodao da Srbija nigdje van Evorpe ne izvozi svoje oružje, iako ima mnogo interesa za “Nore”, tenkove i ostalo.

– Rusi su pokrenuli mnoge druge teme od železnice, Đerdapa – dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je predsjednik nezavisne zemlje i da veoma uspješno vodi brod koji se zove Srbija, da zemlja najbrže napreduje u cijeloj Evropi u miru i bez ikakvih sankcija od bilo koga, čuvajući svoje prijateljstvo sa Rusijom i unapređujući ga sa Kinom.

On je istakao da je najvažnije da ukaže na poziciju Srbije uprkos hibridnom ratu čiji je cilj da uvuče Srbiju u regionalne sukobe.

Povodom izjava premijera samoproglašpenog Kosova Aljbina Kurtija da se Srbija naoružava i tijesno sarađuje sa Rusijom, Vučić je rekao da se Srbija naoružava mnogo više nego što bi Kurti volio, kao što i Prištinu naoružavaju Turci, Nijemci i Amerikanci.

– NJegovi snovi su ratovanje, a moji uspešna ekonomski napredna Srbija koja će da bude najrazvijenija u ovom delu Evorpe – rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija da razvija svoju vojnu industriju i da bude odvraćajući faktor za takve agresivne tipove kao što je Kurti i da niko neće moći da joj zabrani da razvija svoju industriju i vojsku.

SRNA

Nastavi čitati

Region

OVAKO SE U HRVATSKOJ TRETIRA SVE SRPSKO! Vandali provalili u pravoslavni hram i napravili haos (FOTO)

Nekoliko muškaraca provalilo je u Hram Svetog Georgija u Brđanima kod Sunja i tom prilikom oštetilo mobilijar i oskrnavilo bogoslužbene predmete, saopšteno je danas iz Eparhije gornjokarlovačke.

Prema riječima očevidaca, u dvorištu hrama je 2. jula primjećen određeni broj nepoznatih muškaraca koji su počinili krivično djelo provala i oštećenje.
Nakon podnesene krivične prijave, jedan od počinilaca je pronađen i sproveden na dalje ispitivanje u Policijsku stanicu, dok se za ostalima i dalje traga, navodi se u saopštenju.

Nastavi čitati

Region

NESVAKIDAŠNJE SPAŠAVANJE! Muškarac zarobljen u silosu na devet metara dubine

U toku je akcija spasavanja muškaraca koji je ostao zarobljen u silosu u ulici Vožda Karađorđa bb u Surčinu.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, uz pomoć alpinističke opreme, trenutno su angažovani na izvlačenju lica koje je ostalo zarobljeno u silosu na dubini od oko devet metara, u kome je skladišten ječam.

Muškarac je nepovređen i komunikativan, akcija spasavanja je u toku.

Nastavi čitati

Aktuelno