Connect with us

Banjaluka

OBEĆANO ISPUNJENO! Draško Stanivuković na večeri sa porodicom Novaković, ZDRAVICA za početak radova na NOVOM DOMU!

Sa porodicom Novaković na večeri!

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković oglasio se na društvenoj mreži X povodom nove posjete porodici Novaković iz Bijeljine.

Kako kaže, tu je da nazdrave za početak radova na njihovom novom domu.

Podsjećamo, gradonačelnik Banja Luke se pridružio akciji koju je započela organizacija “Srbi za Srbe”. Nakon prve posjete ovoj porodici protekle sedmice, Stanivuković je obećao pomoć u obnovi njihove porodične kuće.

Nazdravili smo za novi početak kao i za radove na opremanju porodičnog doma koji počinju već sutra!
Ispunio sam datu riječ prijatelju Ljubiši i on je po prvi put u životu posjetio etno selo “Stanišići” što mu je bila jedna od želja!

Banjaluka

MILADA ŠUKALO “U toku je donatorska akcija za izgradnju kuće “Predah”, što je jedan od najznačajnijih projekata”

U toku je donatorska akcija za izgradnju kuće “Predah”, što je jedan od najznačajnijih projekata ove gradske administracije.

Poručila je ovo Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti tokom gostovanja u emisiji Banjalučka hronika na ELTA TV.

Foto: SrpskaCafe

– Prema našoj evidenciji, postoji veliki broj djece sa različitim vidovima poteškoća. Spektar poremećaja je sve veći a samim tim i izazov za naše porodice. Uvođenjem dnevnih centara Banjaluka je pionir u našoj državi, koji je omogućio da se privremeno, tokom radnog vremena, takva djeca zbrinu, kroz socijalizaciju i kroz pružanje stručne pomoći ali još uvijek nije riješeno pitanje zbrinjavanja djece na 24 sata – rekla je Šukalo i dodala:

– Veliki broj roditelja djece sa poteškoćama u razvoju su samohrani roditelji i zbog toga imaju velikih poteškoća prilikom obavljanja poslovnih i drugih obaveza. S toga se nadam da ćemo biti prvi koji će otvoriti ovakvu ustanovu, simboličnog naziva “Predah”, koja će znatno pomoći roditeljima – poručila je Šukalo.

Naglasila je da bi ova usluga dugoročno trebalo da omogući trajno zbrinjavanje lica sa poteškoćama.

– Ovo je najveći strah njihovih porodica – šta će biti sa njihovom djecom  kada oni više ne budu u mogućnosti voditi brigu o njima – rekla je Šukalo.

Prema njenim riječima, ideju za realizaciju ovog projekta, na neki način, jesu dali roditelji.

– Inicijator ove akcije je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, što je rezultat informacija koje je dobijao od strane roditelja, koji su bili izuzetno srećni i zahvalni kada su saznali da će ovaj projekat biti realizovan – kazala je Šukalo.

Šukalo se osvrnula i na proljećno uređenje grada, te na izgradnju parkova širom Banjaluke.

– Zadovoljni smo rezultatima, odnosno količinom otpada koju zatičemo u reciklažnom dvorištu. Postoji određen broj građana koji je prepoznao da je mnogo jednostavnije da dovezu otpad na ovu lokaciju, ali bih ovom prilikom uputila apel onim građanima koji ne poštoju pravila i krupni otpad i dalje odlažu pored kontejnera. Moramo da radimo na edukaciji naših građana i na podizanju svijesti, da Banjaluka ne izgubi epitet grada zelenila – poručila je Šukalo.

Naglasila je da je trenutno u gradu na Vrbasu u toku izgradnja pet parkova.

– Imaćemo najveći park u našem gradu, sa jezero, a paralelno radimo na uređenju obala rijeke Vrbas, a početkom juna nas očekuje otvaranje novog šetališta uz rijeku Vrbas, od kafića Alibaba pa sve do plaže u Srpskim toplicama – naglasila je Šukalo.

Dodala je da je sadašnjoj gradskoj administraciji posebno važno da svi projekti na kojima rade budu inkluzivni i da su pristupačni licima sa invaliditetom.

Šukalo je najavila i održavanje Banjalučkog karnevala.

– Karneval će biti održan od 24. do 26. maja. Očekuje nas veliki broj grupa. Posebno je interesantno da ćemo imati maskembal za naše najmlađe sugrađane, a imaćemo priliku da vidimo i mnogobrojne karnevalske grupe iz okruženja – kazala je Šukalo.

Šukalo je poručila da je u izuzetno izazovnim vremenim u kojima živimo, njen i cilj gradske administracije da djeca ovog grada i svi ostali građani žive bolje, jer, kako kaže, Banjaluka ima potencijal da bude poput mnogih drugih gradova, a i bolja od njih.

SrpskaCafe

Nastavi čitati

Banjaluka

SVE JE SPREMNO za 30. Đurđevdanski festival dječije pjesme

Trideseto jubilarno izdanje Đurđevdanskog festivala dječije pjesme, biće održano na velikoj sceni u sportskoj dvorani “Borik” uz prisustvo publike i u direktnom prenosu na Radio-televiziji Republike Srpske 17. maja.

Festival će povodom svog 30. rođendana najbolje plasiranim kompozitorima i izvođačima obezbijediti vrijedne nagrade, a svim autorima odabranih kompozicija biće isplaćen honorar.

Ove godine, baš kao i prethodnih prijavili su se učesnici iz zemalja regiona, Evrope i svijeta.

-Dvadeset tri izvođača iz Kine, Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, odnosno iz 16 gradova Evrope i Azije pjevaće publici i takmičiće se za vrijedne nagrade – poručili su organizatori.

Trideseto, jubilarno izdanje Đurđevdanskog festivala d‌ječje pjesme biće održano u Sportskom centru „Borik“ i u direktnom prenosu na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS) 17. maja, a tom prilikom biće izvedeno 20 novih pjesama.

Kako je navedeno u saopštenju organizatora, Đurđevdanski festival vodiće Tijana Dapčević uz pomoć Lene Kovačević i Vanje Mišić, a u revijalnom dijelu festivala publiku u dvorani Borik zabavljaće Konstrakta.

-Ulaz će biti slobodan za publiku, a organizovane grupe navijača očekujemo iz Prijedora, Novog Grada, Doboja, Istočnog Sarajeva, Srpca, Banjaluke, Foče kao i škola domaćina, koji će glasati i navijati za djecu koja dolaze iz inostranstva – pojašnjeno je u saopštenju.

Grad Banja Luka je podržao Đurđevdanski festival, koji se nalazi u Kalendaru kulturnih manifestacija za 2024. godinu.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NASMIJAO PRISUTNE “Oženiću onu koja mi DONESE NAJVIŠE GLASOVA”(VIDEO)

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković, u svakodnevnoj je interakciji s građanima. Najčešće govori o inftrastrukturnim projektima i socijalnim davanjima, za koje tvrdi da su najveća ulaganja u istoriji Banjaluke. Svoju dugoročnu kampanju nazvao je “Decenija uspjeha”.
Na jednom skupu u Banjaluci govorio je o obećanjima, tvrdi ispunjenim; od besplatnog prevoza, do subvencija za privatne vrtiće, gradnje novih saobraćajnica, parkova, ali i besplatnih komunalnih priključaka.

Prisutni su ga podsjetili na neispunjena obećanja da će se oženiti završiti fakultet u mandatu koji je pri kraju.

– Koja donese najviše sigurnih glasova, tu ženim – kroz osmijeh i uz podršku pristalica koji su aplaudirali obećao je Stanivuković.
Često optuživan da je populista, koji voli da se slika, ne preza od toga da pored svog tima sam sebi bude PR: “Kad odete na slavu kod domaćina, evo nedavno Đurđevdan, ako je sarma dobra, vi recite sarma je odlična, ali naš Drale je pravi, ako je dobra supa recite i supa je dobra, ali naš Draško je ‘wow’. I ovo što radimo u Banjaluci je tek dobro, je li to u redu?”

Pohvalio se da je završena legalizacija 5.500 kuća, da je ostalo još 4.000. Obećao je da će svi penzioneri doći na red i za besplatne karte za prevoz.
Inače, aktuelni gradonačelnik Banjaluke i kandidat PDP za istu funkciju obećao je bio da će završiti i Ekonomski fakultet, na kojem je na trećoj godini studija. I to lično obećanje nije ispunio u mandatu, prenosi N1.

Nastavi čitati

Aktuelno