Connect with us

Sport

PARTIZAN PREKO IZRAELA IDE U EVROLIGAŠKI POHOD! Prednost i jedna mana Željkovog tima – ko će biti kao Kecman?

Partizan prvi meč u Evroligi igra na gostovanju u Tel Avivu.

Partizan kreće u Evroligi! ABA liga započeta je pobjedom protiv Mornara i vrijeme je za seriju gostovanja i obaveze u najjačem evropskom takmičenju. Sve kreće iz Tel Aviva, tamo će igrati na startu i to protiv Makabija, tima koji je poznat kao “domaćinski” zbog činjenice da je prošle sezone kod kuće izgubio samo dva meča na svom terenu u ligaškom dijelu (skor 15-2).

Pokušaće Željko Obradović i njegov tim da na jednom od najtežih gostovanja dođu do bodova. Igraće tamo i protiv tradicije, pošto je na tom terenu Partizan posljednji put slavio 23. marta 2010. godine u plej-ofu Evrolige (85:77). Tada je Dušan Kecman ubacio 29 poena (7/9 za tri).

“Zna se kakva nas atmosfera tamo očekuje, Makabi ima fenomenalnu podršku. Prostudirali smo igrače, tim, moramo posebno da vodimo računa o tranziciji. Imaju individualni kvalitet, rješavaju dosta jedan na jedan”, poručio je Obradović prije odlaska u Izrael.

Odatle kreće put Partizana ka velikim ciljevima i ambicijama koje imaju. I to ne kriju. Ni igrači ni trofejni stručnjak. Fajnal-for izmakao je za dlaku prošle sezone, Real Madrid je slavio u toj seriji i na kraju osvojio titulu. Novi tim, sa promjenama u igračkom kadru, želi za to da se iskupi.

KAD I GDJE SE IGRA?

Meč između Makabija i Partizana igra se od 20.05 časova u “Menora Mivtačim” dvorani. Biće to 15. okršaj srpskog i izraelskog tima i trenutno je neriješeno – 7:7.

GDJE JE PRENOS?

Prenos je na televiziji “Sport klub”. Kao i do sada, tekstualni prenos meča možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Najvažnija stvar za Partizan je činjenica da je uspio da zadrži jezgro tima. Kapiten Kevin Panter prvi je produžio ugovor, iako se pričalo da je prelazak u Barselonu gotova stvar. Za njim su to učinili Zek Ledej, Aleksa Avramović i Džejms Naneli. Došli su Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Ognjen Jaramaz, Frenk Kaminski. Na tim koji se već dobro poznaje dodata su neka dobro poznata imena, neki su stigli direktno iz NBA lige.

Ostali su Avramović, koji se priključio timu poslije sjajnog Mundobasketa, Danilo Anđušić je imao savršeno šutersko veče protiv Mornara i potvrdio je da je ušao u formu, Alen Smailagić je dosta napredovao. Jedino šta fali Željkovom timu je centar koji bi pojačao odbranu i zaštitu obruča, znaju to svi u crno-bijelom. “Nije tajna da želimo još jednog igrača, ali ne žurimo. Pričamo unutar kluba i trudimo se da to bude najbolja opcija za Partizan, ako takvih opcija ne bude, nikoga nećemo potpisati. Hoćemo da dovedemo nekoga ko će donijeti dodatni kvalitet timu”, jasan je Obradović.

CILJ? TITULA!

Ambicije Partizana su velike za novu sezonu i to nije tajna. Prošle sezone je plej-of obezbijeđen, fajnal-for je bio nadomak, vodio je sa 2:0 u seriji sa Realom. Šta su očekivanja za ovu? Kapiten Panter ne preza od toga da kaže javno – hoće titulu.

“Znamo naš cilj, imamo najviše moguće ambicije. Da uđemo u plej-of, pa fajnal-for i da osvojimo Evroligu. Za to radite, trenirate, da biste došli do F4 i osvojili trofej”, poručio je Panter. Prvi korak ka tome pravi se u četvrtak uveče u Tel Avivu. Što se zdravstvenog biltena tiče srpski tim je otišao bez Tristana Vukčevića, dok kod domaćina neće igrati Vejd Boldvin, jedan od najboljih igrača ekipe, dok je centar Džoš Nibo takođe pod upitnikom.

Sport

EVO KOLIKO SU LJUDI SPREMNI DA PLATE! Salveta sa Mesijevim potpisom prodata za 888 000 EVRA

Salveta na kojoj je Lionel Mesi 2000. godine potpisao da pristaje da dođe u Barselonu prodata je za 760.000 funti (oko 888.000 evra), objavila je britanska aukcijska kuća Bonhams.

Očekivalo se da će prodajna cena biti u rasponu od 300.000 do 500.000 funti. Internet aukcija trajala je od 8. do 17. maja.

„Salveta je promenila sudbinu i kluba i samog Mesija, koji je postao jedan od najvećih igrača svih vremena“, objavili su iz Bonhamsa.
Ovu uspomenu pažljivo je u sefu čuvao Horasio Gađioli, Mesijev advokat u to vreme. Salveta ne nosi samo Mesijev potpis, već i potpise Karlesa Reksača, tadašnjeg sportskog direktora Barselone, i Đozepa Marije Minguele, lovca na talente, koji je prepoznao Mesijev potencijal.

Salveta, koja je potpisana na ručku na Monžuiku sadrži pismenu obavezu Reksača.

„U Barseloni, 14. decembar 2000. godine Karles Reksač, sportski direktor Barselone pristaje, pod punom odgovornošću i bez obzira na bilo kakva suprotna mišljenja, da potpiše ugovor sa igračem Lionelom Messijem, pod uslovom da se pridržavamo dogovorenih iznosa“, napisano je na salveti.
Mesi, koji je od tada osvojio više velikih titula, uključujući Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo, imao je samo 13 godina kada se pridružio Barseloninoj akademiji, u koju je došao iz argentinskog kluba Njuels Old Bojs.

Svetski prvak otišao je iz Barselone 2021. u Pari Sen Žermen, odakle je prošle godine prešao u Inter iz Majamija i sada je prva zvijezda MLS lige.

Nastavi čitati

Sport

TURNIR U RIMU OBILJEŽIO SKANDAL! Protesti prekinuli meč (VIDEO)

Meč između Sorane Kirstee i Medison Kiz prekinut je zbog upada navijača na teren tokom drugog seta.

Pri rezultatu 6:2, 3:1, 15:0 za Amerikanku, dvojica navijača su ušla na teren.

Jedan od njih je prišao mreži, prije nego što su radnici obezbjeđenja reagovao i sklonili ga odatle.

Teniserke su nakon nemilog događaja otišle u svlačionicu.

S vremena na vrijeme ovakvi protesti se događaju na terenima širom svijeta, često i na Grend slemu.

Nezavisne

Nastavi čitati

Sport

NA KORAK DO PRVOG MJESTA! Fudbaleri Borca večeras mogu donijeti titulu u Banjaluku

Danas se igraju preostale dvije utakmice 31. kola Wwin lige BiH nakon kojih možemo dobiti novog šampiona.

Vodeći Borac gostuje kod Tuzle Siti, dok drugoplasirani Zrinjski ide na noge GOŠK-u.

Banjalučani večeras mogu teoretski osigurati naslov prvaka. Potrebno je da savladaju Tuzlu Siti i tako je pošalju u niži, a da Zrinjski ne ostvari pobjedu u Gabeli. Tada bi crveno-plavi imali nedostižnu prednost dva kola prije kraja prvenstva. Za tim Vinka Marinovića je najvažnije da stigne do tri boda, bez obzira šta uradi Zrinjski, jer će onda svakako imati meč loptu u narednom kolu protiv Igmana i to pred svojim navijačima.

Borac uoči današnjih duela ima pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski (72-67). Utakmica između Tuzle Sitija i Borca igra se od 17 časova, dok je meč GOŠK-a i Zrinjskog na programu od 21.00.

Nastavi čitati

Aktuelno