Connect with us

Politika

KAKO SE TRIVIĆEVA NAŠLA NA PUTU od ljubavi do MRŽNJE? Borenović je nazvao izdajicom i NEZAHVALNICOM! (FOTO, VIDEO)

Jelena Trivić, nekada toliko bliska Branislavu Borenoviću, Drašku Stanivukoviću pa i Nebojši Vukanoviću više ne može da sakrije svoje pravo lice niti ogromne količine zlobe koje prosipa svakom prilikom. Nakon što je godinu dana nakon izbora i dalje uporno tvrdila kako je njen najveći neprijatelj i protivnik Milorad Dodik te kako je on stvarna predsjednica Srpske, Trivićeva je izgleda odlučila da promijeni priču te se obrušila na dojučerašnje partijske kolege, a čini se najviše na Branislava Borenovića koji je jutros objavio video u kojem je jasno pokazao put Jelene Trivić uz komentar “U ovim mučnim vremenima političke nedosljednosti, izdaje i ljudske (ne)zahvalnosti ipak, ne tako davno i bez ikakvog pritiska, javno i slobodno izgovorene riječi, govore puno bolje od bilo kojeg komentara”

Da Jelena Trivić mijenja priče i politička opredjeljenja kao čarape pokazuje i ovaj video snimak koji sadrži nekoliko isječaka iz maja mjeseca prošle godine ali i nekoliko snimaka koji su nastali tokom govora Trivićeve na proslavi rođendana 22. septembra prošle godine.

Ipak predsjednica NF nije u lošim odnosima samo sa liderom PDP-a Branislavom Borenovićem, gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem , nego i sa Nebojšom Vukanovićem koji je u svom obraćanju o njoj rekao:

“Pitanje je i zašto Jelena Trivić sada napada nisko nas, indirektno preko svojih saradnika a direktno PDP, a u isto vrijeme prošle godina zahvanjivala se golmanu Drašku Stanivukoviću jer tobože dobro brani Banjaluku od kriminala i korupcije?”

Šta sljedeće građani mogu da očekuju od Jelene Trivić ostaje da se vidi, ali sudeći po komentarima koje ostavljaju na društvenim mrežama gdje je nazivaju tračarom i “ludom” od nje više niko ne očekuje ništa, bar ništa dobro.

 

 

Politika

RADOVIĆ SE VRATIO! Ponovo na čelu banke u Srpskoj

Bivši narodni poslanik, poznati bankar i ekonomista Milan Radović biće imenovan za predsjednika uprave Banke Poštanska štedionica a. d. (BPŠ) u Banjaluci.

Radović će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Uprave banke Boška Mekinjića, saznaje “Mondo”.

BPŠ Banjaluka je u vlasništvu istoimene banke iz Beograda, koja je u stoodstotnom vlasništvu države Srbije.

Radović je poznati biznismen i doskorašnji političar iz Banjaluke. Nekoliko godina je bio direktor Nove banke u Banjaluci u čijem vlasnišvu je imao udio, a Nadzorni odbor ga je smijenio sa te pozicije 2018. godine.

Do novembra prošle godine bio je narodni poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS), ali je napustio i stranku i poslaničko mjesto.

Bio je na čelu Gradskog odobra SDS u Banjaluci, a prije toga funkcioner Demokratskog narodnog saveza (DNS), prenosi “Mondo”.

Nastavi čitati

Politika

MAZALICA “Oprema koju imamo je GENERALNO LOŠA, u Banjaluci nam nedostaju DVIJE TRAFO STANICE”

Oprema koju mi posjedujemo je generalno loša, ali trudimo se da obezbijedimo nesmetan i kontinuiran prenos električne energije u najvećem gradu Republike Srpske, rekao je program rukovodilac Operativnog područja Banjaluka u Elektroprenosu BiH Srđan Mazalica.

– Banjaluka je u problemu što njoj nedostaje dvije trafo stanice, na kojima treba da se radi. Nama je oprema generalno loša, ali radimo na tome da ukoliko i dođe do određenih “poremećaja”, da Banjaluka, od toga ne osjeti ništa, jer bilo je dosta loših reakcija, građani su u posljednjem padu sistema bili ogorčeni, neki su ostali zaglavljeni u liftovima, drugi su negodovali zbog vrućine, odnosno zbog tog što klima uređaji ne rade, kao i mnogi drugi razlozi – naveo je Mazalica.

Istakao je da se slabosti sistema pokazuju kao takve, da se prelazi u već haotično ponašanje mreže.

– Imali smo sličan raspad prošle godine, bili smo prinuđeni da isključimo dalekovod, tako da u kratkom periodu, naš kraj je doživio dva raspada – dodao je Mazalica, komentarišući pad sistema električne energije koji se desio prošle sedmice.

Mazalica ističe da je do kraha u elektroenergetskom sistemu došlo, do ispada dalekovoda.

– Nakon ispada dalekovod kod Podgorice, Crna Gora se u energetskom smislu podijelila na sjeverni i južni dio. To je predstavljalo opterećenje i za nas. Tu smo bili “kratki” 700 megavata – naveo je Mazalica.

Kada je riječ o pomenutom kolapsu, Mazalica dodaje da je moguće da je požar bio uzrok, ali uzrok je do Albanije.

– Da li je izazvan požarom, pregrijavanjem, to sad ne znamo. Bile su jako visoke temperature, solarne elektrane tada nemaju svoju proizvodnju. Zato je Italija bila u deficitu, ona je vukla svojih 400 megavata – navodi Mazalica.

Nastavi čitati

Politika

STIGLA POTVRDA CIK-a! Žrijebanje za petog srpskog delegata 1. jula

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Irena Hadžiabdić izjavila je danas da će u ponedjeljak, 1. jula, biti organizovano žrijebanje za petog delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Hadžiabdićeva je na konferenciji za novinare rekla da će više detalja biti poznato nakon sutrašnje sjednice Komisije.

Sud BiH odbio je žalbu SNSD-a na odluku CIK-a koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Iz Komisije je ranije rečeno da su dobili rješenje Suda BiH kojim se odbija žalba SNSD-a, odnosno potvrđuje odluka Centralne izborne komisije o potvrđivanju rezultata posrednih izbora za Doma naroda Parlamentarne skupštinr BiH iz Republike Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno