Connect with us

Politika

Stanivuković dovezao autobus “Ko to tamo krade” ispred SNSD

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, kako je prethodno i najavio, dovezao je autobus “Ko to tamo krade” ispred SNSD.

“Iz budžeta Grada političke štetočine uzele su 107 miliona КM, na čelu sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Vladom Đajićem i nekadašnjim zamjenikom gradonačelnika Srđanom Amidžićem, a danas se ti isti ljudi voze autobusom i  posmijavaju se narodu, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući  performans skupštinske većine.

Prisutan je i portparol SNSD Radovan Kovačević.

Podsjećamo, odbornici SNSD-a u Skupštini grada su na pres konferencuju došli gradskim autobusom 9b koji saobraća na relaciji Česma – Centar.

Izvor: Banjaluka.net

Politika

STIŽE KINESKI PREDSJEDNIK! Si Điping u posjeti Srbiji 7. i 8. maja

Predsjednik Kine Si Đinping posjetiće Srbiju 7. i 8. maja.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće kineskog predsjednika, koji će boraviti u zvaničnoj posjeti Srbiji, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Nastavi čitati

Politika

DRAGAN MILANOVIĆ ČESTITAO VASKRS “Hristovo vaskrsenje je suština naše vjere, NAŠA NADA, pobjeda života nad smrću”

Šef Kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović uputio je čestitku povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.
-Hristovo vaskrsenje je suština naše vjere. Naša nada. Pobjeda života nad smrću. Kako kaže sveti apostol Pavle “Ako Hristos nije ustao, uzalud vjera naša”. Svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve koji danas slave ovaj najradosniji praznik želim da im Vaskrsli Hristos podari vječnu radost. I neka bude volja Njegova. Hristos Vaskrse – vaistinu vaskrse, napisao je Milanović na mrežama.

Nastavi čitati

Politika

KARAN BEZ DILEME “MUP garant bezbjednosti svim građanima Srpske”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je povodom događaja koji je 2. maja evidentiran u Gacku, gdje je oštećen prozor na povratničkoj kući, da pripadnici MUP-a Srpske u skladu sa svojim nadležnostima preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju njegovog rasvjetljavanja.

– Naš zadatak je da stanje bezbjednosti na području Republike Srpske bude povoljno jer je MUP garant bezbjednosti svim građanima Republike Srpske, bez obzira kojem narodu pripadaju – naglasio je Karan.

On je istakao da je bezbjednost povratnika predmet posebne pažnje policije, a većina napada na povratnike na području Republike Srpske je rasvijetljena.

– Naglašavam da se u malom broju slučajeva radilo o izazivanju mržnje, odnosno vjerski motivisanim napadima, poput ispisivanja uvredljivih grafita na objektu Mjesne zajednice Kozarac – naglasio je Karan.

Prema njegovim riječima, većina ovih napada je učinjena iz koristoljublja, što pokazuje i slučaj izvršenja krivičnog djela razbojništvo koje je počinjeno nad jednom povratničkom porodicom u martu prošle godine u višegradskom selu Omeragići.

– Takođe i u slučaju iz Zvornika, koji se dogodio u septembru prošle godine, kada su dva lica napadala jednog Bošnjaka, za koje se nakadno ispostavilo da je do istog došlo zbog “netrpeljivosti” u saobraćaju. Nakon rasvjetljavanja paljevine putničkog automobila u krugu džamije u Tesliću, kada je kao izvršilac identifikovano lice bošnjačke nacionalnosti, pošto se utvrdilo da se ne radi o vjerski motivisanom napadu, većina federalnih medija ovo nije ni prenijela – istakao je Karan.

Karan je rekao da je sramno što predstavnici međunarodne zajednice i institucija iz Sarajeva iznose svoje ocjene i zaključke, te prejudiciraju motive i ishode istrage slučaja u Gacku.

– To govori o običnom politikantstvu i još jednom pokušaju destabilizacije BiH – naglasio je Karan.

Podsjetio je sve “dušebrižnike” kako su slične izjave davali i 2008. godine, kada je uoči Bajrama izgorjela džamija u Gacku, za koju je naknadno utvrđeno da je požar izazvala grijalica koja je tu noć ostala upaljena, a ne Srbin kako su tada tvrdili.

On je istakao da se ovakvi napadi zloupotrebljavaju u političke svrhe, što ne koristi nikome, ni oštećenima niti policijskim agencijama koje rade na otkrivanju.

– Pozivamo sve da se uključe u konstruktivan dijalog kojim će doprinijeti statusu svih građana, pa i povratničke populacije o kojima navodno vode brigu – rekao je Karan.

On je povodom postojanja informacija o navodnom sutrašnjem okupljanju u Potočarima napomenuo da se svi moraju pridržavati zakonskih propisa, a oni koji to ne budu činili će biti sankcionisani.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će preduzeti sve mjere i radnje u cilju očuvanja bezbjednosti svih njenih građana – poručio je Karan.

Nastavi čitati

Aktuelno