Connect with us

Banjaluka

ZNAČAJNA PODRŠKA GRADA: Prostorije FK „Rekreativo“ uskoro u novom ruhu

Počela je sanacija dotrajalih prostorija Fudbalskog kluba „Rekreativo“ iz Česme, za šta je Grad izdvojio 60.000 KM.

-Za svako naselje gdje postoje ovakvi prostori za sport i rekreaciju su skoro pa centri naselja. Takav prostor za Česmu i ovaj dio Banje Luke moramo njegovati i čuvati. Ovih 60.000 KM koje je Grad uložio jeste najaveće ulaganje u istoriji ovog kluba – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naglasio, osim fudbalskih klubova “Krajina”, “Naprijed”, “Spartak” i mnogih drugih sportskih kolektiva, uručena je značajna novčana podrška i FK “Rekreativo” iz Česme za obnovu krova i prostorija kluba.

-Vjerujem da će ovaj sportski kolektiv nakon završetka svih radova dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha. Neka živi sport, neka živi Banjaluka – poručio je gradonačelnik.

Ovim prilikom, napomenuo je da će u toku naredne godine ovo naselje dobiti novi most koji Grad radi sa republičkim ustanovama, sa kojima se pregovara da se naredne godine riješi i glavna saobraćajnica kroz naselje, za šta je Grad riješio imovinsko-pravne odnose. Kako je planirano, u tom naselju biće uređen i kej od postojećeg do budućeg mosta u Česmi.

Bojan Pećanac, odbornik u Skupštini Grada kazao je da je ovo jedini objekat te vrste u ovom dijelu grada.

-Drago mi je da se ovaj projekat počeo realizovati i da će mještani Česme dobiti jedan objekat oko kojeg će se moći okupljati, a najmlađi da uče svoje prve fudbalske korake ovdje u svom naselju – kazao je Pećanac i dodao da je na ovom projektu bila korektna saradnja sa gradskom administracijom i upravom kluba.

Predsjednik FK „Rekreativo“, Miroslav Radić zahvalio u ime FK „Rekreativo“ svima koji su doprinijeli da počne prva sanacija, kako je kazao – poslije 50 godina od kada je objekat napravljen.

-Krov je prokišnjavao i sada smo dočekali dan da saniramo ovaj objekat. Ovo je prva veća sanacija, kojom ćemo dobiti uslove za razvoj kluba. Imamo i omladinsku školu fudbala i nadam se da ćemo za mjesec dana dobiti objekat, koji će nam svima koristiti – naveo je on.

Danijel Marković iz FK „Rekreativo“ kazao je da će ova sanacija prostorija kluba biti značajna za sve igrače, ali i mještane ovog naselja.

Banjaluka

VESELO NA “HERCEGOVAČKOJ VEČERI”! Gosti STANIVUKOVIĆ I MILANOVIĆ (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i šef Kluba odbornika PDP Dragan Milanović večeras su gosti na tradicionalnoj manifestaciji “Hercegovačko veče”. Inače ovo udruženje večeras slavi Zavjetnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Dobra atmosfera i veseli gosti sasvim su sigut+rno garancija dobrog provoda, a kako sve izgleda pogledajte u galeriji.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ U PISKAVICI “Ne propuštam manifestacije KUD-a “Piskavica, ZAVOLIO SAM OVE LJUDE” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prisustvovao je manifestaciji KUD-a “Piskavica”.
-Zavolio sam ove ljude, njihove aktivnosti i akcije, možda čak i pomalo postao subjektivan, pa sve što oni rade mi je nekako drago i već unaprijed znam da će to biti uspješno. Grad Banja Luka je u odnosu na ranije, ove godine osnažio podršku ovom kulturno-umjetničkom društvu, a nedavno smo uredili i ljetnu pozornicu na kojoj se održava, već dobro poznat, “Kozara etno” festival, naveo je gradonačelnik na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIZOR KOJI SE RIJETKO VIĐA! Tri rode sletjele na krov kuće u banjalučkom naselju Debeljaci

Rode, koje su ovih dana viđene u nekoliko banjalučkih naselja, a u nekim i svijaju svoja gnijezda, prava su atrakcija.
Tako su tri ove ptice sletjele na krov kuće u banjalučkom naselju Debeljaci što je izuzetno obradovalo mještane. Po narodnim vjerovanjima, ove ptice su simbol napretka, rodnosti i plodnosti, pa se njihovom dolasku ljudi uvijek obraduju.

Iako parovi roda ostaju zajedno cijeli život, odnosno monogamni su, svake godine mužjak i ženka se međusobno udvaraju, kako bi očvrsnuli svoju vezu.
Ljubavna veza među rodama je među najčvršćim i najpostojanijim u životinjskom svijetu.

Ornitolog Midhat Hrnčić iz Sanskog Mosta, koji se već decenijama bavi proučavanjem ptica, smatra kako je razlog dolaska roda bolji odnos čovjeka prema ovim veličanstvenim stvorenjima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Aktuelno