Connect with us

Hronika

NOVI NAPAD PSA! Djeca ga šetala bez nadzora, A ONDA JE NASTAO HAOS

U subotu je u zagrebačkom naselju Donje Vrapče pas napao dječaka koji je nakon incidenta završio u Klaićevoj bolnici za djecu.
Kako je ispričala njegova majka, dječak se igrao u parku kod Gimnazije Lucijana Vranjina kada je do njega dotrčao pas kojeg su vodila djeca bez roditeljskog nadzora.

– Moja djeca se inače igraju u tom parku. Kristijan kojeg je pas napao, a koji ima devet godina, igrao se na trotinetu. Druga djeca kažu da se taj pas zaletio i napao Kristijana, djeca koja su šetala psa su došla preplašena, ispričala se i rekla da nije bilo namjerno te su otišli. Ja to razumijem i ne krivim ih ni najmanje, već roditelje koji su takvog psa dali djeci na čuvanje bez povoca i brnjice. Ja otprilike znam da su to djeca iz susjedne zgrade, ali ne znam im roditelje – ispričala je Helena Andračić.
– Događaj smo prijavili policiji. Ja sam išla u Klaićevu bolnicu s malim, tamo su nas isto pitali jesmo li prijavili policiji i rekli da će i oni prijaviti – dodala je.
Policija je potvrdila da su zaprimili prijavu majke i da su dobili dokumentaciju iz Klinike za dječje bolesti te da je u toku kriminalističko postupanje koje bi trebalo raščistiti sve okolnosti događaja. Andračić kaže kako nije sigurna o kojoj se pasmini radi, ali misli da bi to mogao biti pitbul.

U nalazu koji je Andračić poslala iz bolnice stoji da je Kristijan ugriz zadobio u predjelu lijeve natkoljenice te da ima “jednu reznu ranu te nekoliko linearnih laceracija koje odgovaraju ugrizu psa”, prenosi Index.

– Moje dijete je dobro, još je i dobro to prihvatio, bilo je krvi. Cijelo zubalo ima na lijevom bedru, očito je da je to pas većeg rasta i jačeg stiska. Ožiljak na nozi će proći, ali mislim da trauma i strah neće tako skoro”, rekla je dječakova majka.

Hronika

UŽAS U MARIBORU! Dijete upalo u šaht, NIJE MU BILO SPASA!

Jedno dijete je nastradalo kada je upalo u šaht u gradu u Sloveniji.

Policijska uprava Maribor juče je oko 22 sata obaviještena o nesreći u okolini Markovaca u kojoj je dijete upalo u šaht.

Dijete je odmah prevezeno helikopterom u bolnicu.
Uprkos medicinskoj pomoći, dijete je nažalost preminulo, pišu Slovenske novice.

U međuvremenu, mariborska policija nastavlja istragu o okolnostima koje su dovele do incidenta.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIV UDES u centru Trebinja, jedna osoba SMRTNO STRADALA (FOTO)

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se desika u Trebinju, potvrđeno je za ATV.

“Dana 18.05.2024. godine u 15:32 časova PS Trebinje prijavljeno je da se desila saobraćajna nezgoda u ulili Vuka Mićunovića i da je učestvovalo jedno vozilo “opel korsa”. U toku je uviđaj, a prema trenutnim informacija jedno lice je smrtno stradalo”, rečeno je za ATV iz PU Trebinje.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIVO NASILJE U BEOGRADU! Maloljetnog sina vezivao lancima i gumama

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca saslušan A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

On je je u Zemunu, u kraćem vremenskom periodu, kako je saopšteno, do 16. maja ove godine svom maloljetnom sinu lancem i gumama vezivao noge i ruke, kako bi ga spriječio da napusti kuću.

Treća osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenom odredi pritvor.

Podsjećamo, još jedan muškarac juče je uhapšen u Beogradu zbog nasilja u porodici, ali ovog puta nad suprugom.

Žena I.J. iz Beograda pretrpjela je, u ponedeljak uveče, jezivo nasilje i to samo nekoliko koraka od stana u kom živi, piše Republika.

Nastavi čitati

Aktuelno