Connect with us

Banjaluka

POVEZIVANJE OBALA: Grad na Vrbasu biće bogatiji za most u Dervišima, Mišinom Hanu, Česmi, Motikama i u Docu

Mostovi povezuju obale i spajaju ljude, a Banjaluka će uskoro dobiti pet novih mostova.

Mišin Han

Naime Grad na Vrbasu biće bogatiji za most u Česmi, Dervišima, Mišinom Hanu, Motikama i u Docu.

Derviši

Govoreći o dinamici radova na izgradnji ovih pet mostova, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nedavno je rekao da je dinamika zadovoljavajuća, s obzirom na to da tako velike projekte uvijek prate i brojni izazovi.

– Kada je riječ o mostu u Česmi, do sad je urađeno pet stubova. Radi se na izgradnji još dva stuba i onda će se pristupiti i ostalim radovima. Očekujem da će naredne godine to biti završeno, i da će mještani dobiti most na koji čekaju deset godina – kazao je Stanivuković.

Završetak radova na mostu u Česmi planiran je polovinom naredne godine.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje mosta je oko 10 miliona KM. Za izgradnju samog mosta izdvojeno je 6,5 miliona KM, dok će za izgradnju prilaznih puteva i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa biti izdvojena dodatna sredstva.

Most u Motikama je završen, dok je izgradnja mosta u Dervišima i Mišinom Hanu pri kraju.

Podsjetimo, Banjaluka trenutno ima 127 aktivnih gradilišta, ali manjak radnika, kazali su nedavno iz Gradske uprave.

Blink

Banjaluka

ODRŽAN DRUGI PO REDU VIDOVDANSKI SABOR SRBSKIH VITEZOVA: Visoko priznanje načelniku Majstoroviću

Drugi po redu Vidovdanski sabor srbskih vitezova održan je u manastiru Gomionica.

Uz svečanu akademiju, služen je parastos za sve poginule srpske borce i vitezove, od Kosovskog boja do danas.

Vidovdanskom saboru u ime Grada Banje Luke prisustvovao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Radivoj Majstorović, koji je iskoristio priliku da pozdravi učesnike Sabora, te zahvali organizatorima na organizaciji događaja koji promoviše i čuva tradiciju i identitet srpskog naroda.

– Grad Banja Luka opredijeljen je da uvijek pruža podršku događajima, koji njeguju identitet i tradiciju našeg naroda, te čuvaju sjećanje na naše junake i saborce – istakao je Majstorović.

U okviru ovogodišnjeg sabora, predsjednik Akademije srbskih vitezova Novica Todosijević uručio je Radivoju Majstoroviću visoko priznanje „Orden u štitu“, za očuvanje tradicije i njegovanje uspomene na naše junake i saborce.

Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog događaja.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRUŽENJE I DOBRA ORGANIZACIJA: Održana trka „Banjalučka proljećna desetka“, prisustvovali i predstavnici Grada

U okviru Banjalučke trkačke lige održana je druga od četiri planirane trke. Trka pod nazivom „Banjalučka proljećna desetka“ održana je u Parku „Mladen Stojanović“ i osim banjalučkih trkača učešće su uzeli i trkači iz šire regije.

Grad je podržao ovu trku, a prisustvovale su joj savjetnice gradonačelnika Mirna Savić – Banjac i Vedrana Prole, kao i portparol Gradske uprave, Adriana Basara.

Savjetnica Savić – Banjac čestitala je svim učesnicima, pobjednicima trka i organizatoru na uspješnoj organizaciji još jedne „Banjalučke proljećne desetke“.

-Na poziv dragog kolege Duška Tadića imala sam čast i zadovoljstvo da podijelim medalje na Banjalučkoj trkačkoj ligi. Raspoloženje, druženje i dobra organizacija su obilježili ovaj događaj – poručila je Savić – Banjac, koja je zajedno sa savjetnicom Prole uručila nagrade najboljim.

Organizator Duško Tadić izjavio je da je sve prošlo u najboljem redu i da je zahvalan za podršku trkačke zajednice zahvaljujući kojoj su iznijeli mnoge humane i druge akcije.

-Veliku zahvalnost dugujemo trkačkoj zajednici, kao i svim ostalim trkačima na podršci svih humanih akcija koje radimo i ovom prilikom pozivamo sve da pozivom na broj 1413 pomognemo liječenje našeg sugrađanina Sergeja Stupara – zaključio je Tadić.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo mjesto za veselu i bezbjednu igru BIĆE IZGRAĐENO U NOVOSELIJI

U okviru izgradnje novih mjesta za veselu i bezbjednu igru najmlađih sugrađana, biće izgrađeno i dječije igralište u naselju Novoselija.

Za izgradnju ovog mjesta za igru najmlađih na lokaciji u blizini područne škole „Milan Rakić“, Grad Banja Luka je raspisao tender za izbor izvođača radova.

Tako će mališani u ovom dijelu Banje Luke dobiti ljuljaške, klackalice, njihalice, tobogane…

Naime, u toku je izgradnja novih mjesta za igru i druženje naših najmlađih sugrađana u naseljima Česma i Rosulje.

-Mališani naselja Rosulje uskoro će dobiti kutak za igru i druženje. Počeli smo sa izgradnjom dječijeg igrališta u ovom naselju, a uporedo, teku radovi na izgradnji dječijeg igrališta u naselju Česma. Tokom godine Banja Luka će postati bogatija za desetine novih igrališta – najavio je nedavno gradonačelnik Draško Stanivuković.

Uz izgradnju novih, ove godine fokus je i na rekonstrukciji postojećih igrališta u onim naseljama gdje su igrališta dotrajala. Tako je prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove planirana rekonstrukcija igrališta u ulicama: Carice Milice, Srđe Zlopogleđe, Save Ljuboje, Tarasa Ševčenka, ali i igrališta u Lorkinom naselju, te naseljima Borik i Centar.

Nastavi čitati

Aktuelno