Connect with us

Politika

CRNADAK: MJENJA LI SE PLOČA? Dodik, Viškoviću, Vulićka, ŠTA SE DEŠAVA?

Mijenja li se ploča – upitao je Crnadak nakon gostovanja Kristijana Šmita na RTRS.

Gostovanje Kristijana Šmita u emisiji “Telering” na RTRS izazvalo je burne reakcije u javnosti.

Mnogobrojni su komentari na društvenim mrežama, a tim povodom oglasio se i šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak.

Crnadak je upitao: “Šta se dešava????”

– Dodik! Višković! Vulićka, Košarac, Žunić, Stevandić, Banjac, Željka, Nešić!!! Gdje ste, pratite li vi medije?
Već je podne, a niko se nije javio da nazove izdajnicima i stranim plaćenicima ove sa RTRS, nakon što su sinoć uradili intervju sa turistom/azilantom Kristijanom Šmitom. Da nije drski Švabo postao visoki predstavnik? Mijenja se ploča? Učite novi tekst? Ili ode i Mato u konzule? – napisao je Crnadak na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, prenosi Banjaluka.net.

Politika

VANREDNO U KABINETU ŽELJKE CVIJANOVIĆ! Traži se razrješenje počasnog konzula BiH u Panami Fatiha Kola

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je održavanje vanredne sjednice Predsjedništva sa jednom tačkom dnevnog reda – razrješenje počasnog konzula BiH u Panami Fatiha Kola.

Ovo je rečeno Srni u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva u odgovoru na pitanje da li će Predsjedništvo BiH razmatrati razrješenje Kola koji se dovodi u vezu sa aferom “Black Tie 2”.

Što se tiče saznanja da Tužilaštvo BiH protiv navedenog vodi istragu, iz Kabineta su naglasili da nadležni organi treba da istraže ta saznanja i da svako treba da odgovara za svoje postupke u skladu sa zakonom.

Član narko kartela Tito i Dino imenovan je prošle godine za počasnog konzula Bosne i Hercegovine u Panami na prijedlog Željke Cvijanović, a za njegovo imenovanje, kako tvrde mediji, najviše je lobirao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Protiv Fatiha Kola Tužilaštvo BiH je donijelo naredbu o provođenju istrage zbog sumnje da je prao novac narko kartela kojim je iz Dubaija rukovodi Edin Gačanin Tito.

Kol je, kako saznaje Istraga.ba, trebao biti uhapšen zajedno sa rukovodstvom FUP-a i biznismenom Gordanom Memijom u okviru međunarodne akcije “Black Tie 2”.

Kako Kol u tom trenutku nije bio na teritoriji BiH, nije mogao biti uhapšen. No, njegovo ime navedeno je u prijedlogu za određivanje pritvora ili mjera zabrane članovima ili saradnicima narko kartela Tito i Dino.

(BN)

Nastavi čitati

Politika

Registrovan Nezavisni pokret “Svojim putem”: Radojičić poručio – IDEMO NA IZBORE

Bivši gradonačelnik Banjaluke i nekadašnji visoki funkcioner SNSD, Igor Radojičić objavio rješenje o registraciji političke stranke.

Radojičić je fotografiju rješenja objavio na društvenim mrežama: “Ovo smo čekali” – Nezavisno pokret “Svojim putem” – Igor Radojičić zvanično je registrovan kao politička organizacija”.

Na kraju objave kratko je poručio: “Idemo na izbore”.

Podsjećamo, Radojičić se nedugo nakon što je, kao tadašnji član SNSD-a, izgubio na izborima 2020. godine napustio ovu stranku, ali i politiku. Ove godine objavio je da se vraća na političku scenu Banjaluke, ali “svojim putem”.

Kaže da bi njegov put trebalo da vodi u pravcu da ponude “jednu stručnu, argumentovanu, racionalnu platformu, sa ljudima koji nisu šou izvođači, koji nisu ekstremni, već koji pokušavaju da odgovaraju na realna pitanja i realne probleme”.

“Moguće je da u Banjaluci imamo kandidata” otkrio je nedavno Radojičić i tako najavio učešće na predstojećim izborima u oktobru 2024. godine.

Nastavi čitati

Politika

Iduće sedmice konkurs za novog direktora SIPA: OSTAJE LI DARKO ĆULUM?

Konkurs za novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) konačno bi trebao bi biti raspisan naredne sedmice, potvrđeno je iz Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH.

Naime, po Zakonu, konkurs mora biti raspisan tri mjeseca prije isteka mandata aktuelnom direktoru, ali to još nije učinjeno.

Darko Ćulum, još aktuelni direktor SIPA, imenovan je za prvog čovjeka ove agencije 14. jula 2020. godine na četvorogodišnji mandat.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH nije raspisao novi konkurs u aprilu, ali bi to trebao uraditi 20. maja, kako saznaje Avaz, kada je zakazana nova sjednica odbora.

Na sjednici će se naći i odluka predsjednika Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enesa Obralije da se ide u raspisivanje konkursa, što je zakonska obaveza.

Inače, Ćulum ima pravo na još na jedan mandat. Do sada je ovaj posao obavljao više nego profesionalno i vrlo bi lako mogao ostati na ovoj poziciji, o kojoj se pitaju SNSD i Milorad Dodik.

Dva imena
Ćulum važi za velikog profesionalca.

Navodno, među imenima koja se spominju kao kandidati za nasljednika Ćuluma, ako se odluči da se ne prijavi, jesu Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, i Ljubiša Pandurević, načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA u Banjaluci.

Nastavi čitati

Aktuelno