Connect with us

Region

ŽENE I DALJE LAKA META NASILNIKA! Upucao bivšu jer se preudala

Muškarac S. S. upucao je svoju bivšu vanbračnu suprugu S. R. kod Tutina sa dva metka zbog preudaje, potvrdila je novopazarska policija.

Kako se saznaje, pucnjava se odigrala u naselju Ribariće kod Tutina, kad se S. S. dovezao do kuće u kojoj njegova bivša živi sa sadašnjim suprugom.

– S. S. je došao kolima do mjesta gdje živi novi izabranik njegove bivše vanbračne partnerke i zatekao je samu u kući. Nije poznato da li je došlo do svađe između bivših supružnika, ali je S. S. tada pucao u S. R. i pogodio je sa dva metka – kaže izvor Telegrafa.

Nakon što je ranio bivšu, S. S. je ranjenu ženu stavio u svoj automobil i krenuo prema Novom Pazaru

Region

Novi NAPAD SVINJE u Srbiji: Životinja ujela muškarca za POLNI ORGAN

Još jedan napad svinje na čovjeka dogodio se u Aleksincu. Ovoga puta stradao je muškarac M. D. (51) iz Bovna, kada ga je svinja ujela za nogu i polni organ.

M.D. je odvajao prasiće od svinje. Svinja ga je ujela za nogu i međunožje, zahvatila je penis i oba testisa. U toku prve intervencije doktori su zašili penis i oba testisa, ali je došlo do infekcije rane tako da je urađena još jedna operacija, nakon čega je otpušten na kućno liječenje rekao je izvor.

U intenzivnoj njezi aleksinačke bolnice i dalje se nalazi Snežana Radojković kojoj je juče svinja koju je čuvala nanijela više ujednih rana u predelu lica, glave, grudi i ruku, a uz to je zadobila prelom jednog pršljena, jednog rebra i šake i povredu oka.

Svinja koja je uzela Snežanu ima svoju prasad, a Snežanu je uzela kada je u ruke uzela prase koje je bilo povrijeđeno, piše Telegraf.

Nastavi čitati

Region

VUČEVIĆ “Crveni stepen će trajati još nekoliko dana i zato je važno da se ne daju NEPRIMJERENE IZJAVE BOŠNJAKA”

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da će crveni stepen bezbjednosti u Srbiji trajati još neko vrijeme, ali i da sve bezbjednosne službe u Srbiji rade na otkrivanju vjerskih ekstremističkih ćelija.

On je za televiziju Blic rekao da se na čitavoj teritoriji Srbije sprovodi akcija na razbijanju svih ekstremističkih ćelija i da je sprovode policija i Bezbjednosna informativna agencija u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.

-Oni sprovode dalje akciju na razbijanju svih onih ćelija ekstremnih vjerskih organizacija koji zloupotrebljavaju religiju i veru zarad postizanja određenih ekstremno političkih i terorističkih ciljeva. Te aktivnosti se sprovode na teritoriji čitave Republike Srbije, osim Kosova i Metohije. Veoma je bitno da kažem ove aktivnosti nisu usmerene protiv bilo koje etničke ili verske grupe – naglasio je Vučević.

On je pripadnicima muslimanske vjeroispovuhesti poručio da se ne osjećaju ugroženo i zamolio sve one koji ne pripadaju ovoj vjeroispovijesti da na svoje komšije i sunarodnike ne gledaju kao na opasnost.

-Crveni stepen će trajati još nekoliko dana i zato je važno da se ne daju neprimerene izjave Bošnjaka, jer ovo nije nikakav lov na njih, ovo je borba protiv terorizma. Ovo je napad na državu, ali ovo je napad našeg državljanina na policajca naše države. Mislim da je ovo izolovan slučaj, ali ne mogu da garantujem da ovo neće podstaći nekog drugog – rekao je Vučević.

Govoreći o teroristi koji je izvršio napad na pripadnika Žandarmerije, Vučević kaže da je Miloš Žujović bio poznat nadležnim organima kao pripadnik radikalnog islamskog centra, ali da niko nije mogao da pretpostavi da će do tako nečeg doći. Istakao je i da nema bilo kakvu informaciju da je došlo do nekog propusta kod državnih organa kada je u pitanju Žujović.

-Ali ne mogu reći da su postojale indicije da će izvršiti napad pa da je neko olako pristupao tome ili nečinjenjem dopustio da do toga dođe. Stvarno, ne mogu to da tvrdim, imam čak suprotne uveravanja, ali dozvolite da vidimo šta će istraga praviti – rekao je Vučević. Premijer Srbije se osvrnuo i na porodicu teroriste Miloša Žujovića napominjući da su oni očajni – otac i majka koja je težak srčani bolesnik, supruga iz Plava.

-Problem je kada neko ode u ono što nije suština vere i što nije ljubav prema bogu. Pitanje veronauke u školi treba da bude na pravi način sprovedena, da nam se religija sprovodi van okvira institucija – rekao je Vučević i dodao da će Srbija učiniti sve da se ovakva situacija nikada ne ponovi.

Nastavi čitati

Region

NEVRIJEME SINOĆ PROTUTNJALO BEOGRADOM! Korijen stabla koje je oborio vjetar PODIGAO DVA AUTOMOBILA

Posljedice sinoćnjeg nevremena u Beogradu vide se po oborenim stablima, granama i zaostaloj vodi u pojedinim ulicama dok jutros ponovo pada kiša.

Na Bežanijskoj Kosi u Ulici Nede Spasojević stablo je oboreno u sinoćnjem nevremenu, a korijenje oborenog drveta podiglo je dva automobila sa registarskim tablicama Rume i Vršca, javlja reporter Tanuga.

Na pojedinim ulicama u Beogradu i jutros se zadržala voda od sinoćnjeg i noćašnjeg pljuska, na ulicama ima oborenog drveća i granja, a automobili se zbog toga sporije kreću, kao i zbog pljuska koji je ponovo počeo u glavnom gradu.

Zbog udara groma u blizini trafo stanice na Bogosloviji sinoć je došlo do prekida u snabdijevanju strujom na Paliluli, Zvezdari i centru grada.

-Vatrogasci su imali 28 intervencija od večeri do jutra na teritoriji Beograda – saopštio je danas načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Miloš Milenković.

On je dodao da su 93 vatrogasca sa 33 vozila bila na terenu.

Najviše intervencija odnosilo se na uklanjanja stabala (15 intervencija), a u šest slučajeva vatrogasci su gasili požar nastao usled udara groma.

-Na teritoriji Zemuna imali smo dva požara izazvana gromom u porodičnim kućama, nije bilo povređenih. Pričinjena je materijalna šteta, ali pravovremenom reakcijom brzo su lokalizovani i likvidirani požari – rekao je Milenković za RTS.

Prema njegovim riječima, na Čukarici grom je udario u trafostanicu, ali je brzom intervencijom elektrosnabdijevanje stabilizovano.

Nevreme je zahvatilo i Južnobački, Mačvanski, Sremski i Podunavski upravni okrug i grad Smederevo.

-Bila su tri požara izazvana udarom groma, ali pravovremenom reakcijom vatrogasaca sprečena je veća materijalna šteta i nije bilo povređenih – rekao je Milenković.

U Južnobanatskom okrugu, Pančevu, Alibunaru, Braničevskom okrugu, Požarevcu, Golupcu bilo je intervencija tehničkog karaktera, najviše uklanjanja stabala.

U Borskom okrugu bilo je sporadičnih prekida u elektrosnabdijevanju u Majdanpeku.

Snabdijevanje strujom sada je uredno osim u Donjem Milanovcu, gdje se radi na uklanjanju kvara, navodi RTS.

Nastavi čitati

Aktuelno