Connect with us

Društvo

NESTALI KAO ČAROBNIM ŠTAPIĆEM! UKC RS i druge bolnice IZBRISANE sa liste najvećih poreskih dužnika

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske više ne predvodi listu najvećih poreskih dužnika u Republici Srpskoj.
Vidljivo je da na spisku najvežih dužnika Poreske uprave Republike Srpske, koji se ažurira svakog mjeseca, zaključno sa 30. septembrom nema subjekata koji su koji su godinama bili u vrhu po iznosu neizmirenog duga poput Univerzitetsko kliničkog centra RS i bolnica u Doboju, Bijeljini, Foči i Istočnom Sarajevu…

Na spisku dužnika Poreske uprave Republike Srpske zaključno sa drugim tromjesečjem (kraj juna ove godine) ubjedljivo najveći dužnici bile su zdravstvene ustanov, a iznad svih Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS).

Za UKC je tada bilo navedeno da duguje 53,5 miliona maraka. Najvećih sto dužnika u Srpskoj krajem juna dugovalo je skoro 460,7 miliona maraka, a na listi su bili brojni domovi zdravlja.

U Poreskoj upravi Republike Srpske kažu da je razlog “brisanja” zdravstvenih ustanova sa spiska – odgoda plaćanja poreskog duga na period od godinu dana.

U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srpske, Ministarstvo finansija Republike Srpske javnim zdravstvenim ustanovama odobrilo jednokratno rješenje o odgođenom plaćanju poreskog duga, na period od 12 mjeseci, uz napomenu da u prethodnom dužem vremenskom intervalu pomenuta kategorija poreskih obveznika redovno izmiruje dospjele tekuće obaveze za poreze i doprinose”.

Pojašnjavaju da se s obzirom na činjenicu da su zdravstvenim ustanovama odobrena rješenja o odgođenom plaćanju poreskog duga, one od tog momenta ne nalaze na Listi najvećih dužnika koju svakog mjeseca na svojoj internet stranici objavljuje Poreska uprava Republike Srpske.

(MONDO) Foto:PURS

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Sunčano i malo toplije

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i temperaturu vazduha uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti vedro, a tokom dana pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti i toplo. Nešto oblačnije biće poslije podne u Hercegovini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura vazduha iznosiće između osam i 13 stepeni Celzijusovih, na jugu do 16, a najviša dnevna između 23 i 28 stepena Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera.

Nastavi čitati

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Ponovo oblačno sa pljuskovima, POPODNE RAZVEDRAVANJE

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) se u prvom dijelu dana očekuju lokalno slabi pljuskovi, a poslije podne razvedravanje, te sunčano i toplo vrijeme.

Ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje je moguća magla ili niska oblačnost, a na zapadu kiša ili pljusak koji će se zatim premiještati ka istoku i slabiti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U drugom dijelu dana očekuje se razvedravanje uz manju oblačnost i toplije. Slaba kiša je moguća samo još ponegdje na istoku.

Vjetar će biti slab do umjeren, jugozapadni, na planinama i u Hercegovini pojačan.

Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 17 u višim predjelima od devet, a najviša dnevna od 22 do 29, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Nastavi čitati

Društvo

U ovoj OSNOVNOJ ŠKOLI upisana su samo 3 PRVAČIĆA

U Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Donjem Duboviku, administrativnom centru opštine Krupa na Uni, upisana su tri prvačića, dva manje nego prošle godine.

Direktor škole Andrea Krnetić Grbić rekla je da u ovoj školskoj godini nastavu u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” pohađaju 64 učenika

Prema njenim riječima, deveti razred završava sedam učenika.

Nastavi čitati

Aktuelno