Connect with us

Region

ŠEF SLOVENAČKE DIPLOMATIJE “Slanje oružja Ukrajini ne funkcioniše, NEMA NAPRETKA”

„Postoji mišljenje da bi trebalo isporučiti više naoružanja kako bi se Rusija protjerala sa ukrajinske teritorije. Međutim, poslije 600 dana vidimo da to, zajedno sa sankcijama koje više štete Evropskoj uniji nego Rusiji, ne funkcioniše i da nema nikakvog napretka“, rekao je Blanar u intervjuu za austrijski list „Prese“.

On je dodao da rusko-ukrajinski rat izgleda kao zamrznuti konflikt koji se ne može riješiti vojnim putem.

„Produžetak sukoba samo znači da će mnogo više ljudi umrijeti. Zato podržavamo mirno rješenje. To prije svega mora da ide preko Evropske unije jer je ona nastala kao mirovni projekat i upravo toj prvobitnoj ideji želimo da se vratimo“, poručio je šef slovačke diplomatije.

Govoreći o politici nove Vlade Slovačke, Blanar je rekao da vladajuća koalicija želi suverenu spoljnu politiku „koja stavlja građane Slovačke na prvo mjesto“.

„Odbacujemo sve što bi moglo da bude loše za njih. To se, na primjer, odnosi na one sankcije koje ozbiljno utiču na ekonomiju i životni standard slovačkog stanovništva. Rusija očekuje ekonomski rast uprkos sankcijama, dok EU klizi u recesiju“, istakao je on.

Naglasio je da biti član Evropske unije ne znači pristati na sve.

Region

NOVI DETALJI RANJAVANJA: Upucao djevojčicu, pa pušku sakrio u ormar

Beogradska policija ekspresno je uhapsila muškaraca Sašu H. (54) koji je juče oko 8 sati ujutru teško ranio djevojčicu A.Đ. (16) na Kalemegdanu, a po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva odredila zadržavanje do 48 sati.

Dijete je upucano iz vazdušne puške na putu ka školi.

Nezvanično, nakon pucnjave policija je identifikovala pucača i došla u njegov stan. Osumnjičeni Saša H. vazdušnu pušku je nakon ranjavanje djevojčice sakrio u orman u spavaćoj sobi.

Vatreno oružje mu je oduzeto, a on priveden. U spavaćoj sobi nađena je i municija.

Djevojčica A. Đ. nalazi se na Institutu za majku i dete gde će biti operisana jer joj zrno ostalo u nozi.

Istragu vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, djevojčica je izjavila da je upucana na putu do škole i da nije vidjela napadača.

Ona je u svjesnom i stabilnom stanju primljena u bolnicu.

Nastavi čitati

Region

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) ODLUČIO DA PROGOVORI

Srđan Janković, osumnjičeni za ubistvo djevojčice Danke Ilić (2), preko branioca je poručio da više ne želi da se brani ćutanjem, već da će progovoriti o zločinu.

Ovo je potvrđeno za “Blic”, a prema nezvaničnim saznanjima ovog portala, on je dva dana razmišljao o tome da da iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a sada je konačno donio tu odluku.

“Branilac osumnjičenog Srđana Jankovića najavio da će osumnjičeni u narednom periodu izneti odbranu”, rečeno je za “Blic” u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Nastavi čitati

Region

STRAHOTA NA KOSOVU! Satanisti oskrnavili pravoslavno groblje

U Donjem Korminjanu u Kosovskoj opštini Ranilug juče je oskrnavljeno pravoslavno groblje, prenijeli su za Telegrafu.rs zaposleni u opštini Ranilug.

Lokalni paroh Bojan Jevtić je u izjavi ocijenio da sumnja da je na groblju izveden „satanističi ritual“ tokom kojeg su učesnici razbacali više kandila i krstača, a na pojedinim grobnim mjestima su palili krpe.

Iz Kancelarije za informisanje opštine Ranilug su naveli da su uviđajem na groblju primijetili da su „satanisti“ na jednom grobištu ispisali „satanističke simbole“ i da su po groblju razbacali dijelove pasa koje su prethodni „rastrgli“.

Policija je kako su iz Kancelarije kazali odmah izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Ovaj gnusni čin izazvao je veliku uznemirenost kod građana u selu Korminjane i okolini, a poznato je da su Moravci, mještani opštine Gnjilane, inače vrlo odani vjeri i pravoslavnim običajima.

Rukovodstvo opštine zajedno sa gradonačelnicom Katarinom Ristić-Ilić je najoštrije osudilo vandalizam i zatražilo od policije tzv. Kosova da počinioce pronađe i izvede pred lice pravde.

U Korminjanu živi blizu hiljadu Srba i ovo selo se oslanja na Ranilug, inače najveće srpsko selo u istoimenoj opštini, prenosi Telegraf.

Nastavi čitati

Aktuelno