Connect with us

Banjaluka

FINCI ŽELE NA BANJALUČKI AERODROM: Iz “Finnair-a” Vladi RS stigao prijedlog o saradnji

Finski nacionalni avioprevoznik “Finnair” poslao je Vladi Republike Srpske inicijativu za uspostavljanje komunikacije i saradnje koja bi trebalo da rezultuje uspostavljanjem direktnih letova između Banjaluke i Helsinkija.

Inicijativu će Vlada razmotriti na današnjoj sjednici.

Kompanija je prije nekoliko godina stavila fokus na naš region i uspostavljanje letova iz Helsinkija, prije svega zbog potražnje putnika iz Azije jer imaju razvijenu mrežu direktnih letova za taj dio svijeta

Prevoznik trenutno obavlja letove iz Helsinkija za Zagreb, Ljubljanu, Dubrovnik i Split.

Banjaluka

DETALJI UBISTVA U CENTRU BANJALUKE: I djevojka među uhapšenima (VIDEO)

Banjalučanin Saša Kisin (49), preminuo je od povreda zadobijenih sinoć u napuštenoj kući u banjalučkoj Ulici Jovana Dučića, a za ubistvo su uhapšene tri osobe.

Policija je uhapsila D.J. (48) iz Čelinca, djevojku S.V. (20) iz Laktaša i D.K. (46) iz Laktaša i nalaze se na kriminalističkoj obradi, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo.

Nakon krimininalističke obrade osumnjičena lica će biti sprovedena na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

“Sinoć oko 21 čas, u napuštenoj kući u besvjesnom stanju sa povredama po tijelu pronađen je Kisin Saša. Od posljedica zadobijenih povreda u toku noći je preminuo na Univerzitetskom kliničkom centru RS- Banjaluka”, navode iz Okružnog javnog tužilaštva BanjaLuka.

Na lice mjesta jutros je izašla dežurni okružni javni tužilac Nikolina Ševa, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka.

“Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja na utvrđivanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela a biće naložena i obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS”, navode iz Tužilaštva.

Mediji prenose da je jedan od uhapšenih Dragan Jelača osoba od ranije poznata policiji zbog teških krivičnih djela među kojima su i navođenja djece na prostituciju.

U pitanju osoba sklona lutanju i alkoholu, a sumnjičen je i za tuče i krađe.

On je bio je očevidac ubistva Brune Rolda koji je takođe ubijen u napuštenoj kući u Banjaluci pa zapaljen, te je na sudu svjedočio protiv optuženih.

Takođe je poznat i kao akter požara u napuštenoj kući u banjalučkom naselju Dolac u kojoj je bio našao utočište.

Nastavi čitati

Banjaluka

PODRŠKA ZA NAŠE NAJSTARIJE SUGRAĐANE: Nastavljeno uručenje kartica za besplatan javni prevoz

Nastavljeno je uručenje doživotnih besplatnih kartica za javni prevoz za penzionere i lica starija od 65 godina.

Našim najstarijim sugrađanima kartice je ponovo uručio gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji je još jednom iskoristio priliku da naglasi kako su upravo ovi ljudi Banju Luku gradili svih ovih godina.

-Na nama je da im omogućimo sigurnu i dostojanstvenu starost. Osmjesi i tople riječi podrške koje svakodnevno dobijam od naših penzionera govore da činimo ispravnu stvar, ma kako god to neko htio da predstavi. Njihovi savjeti i iskustvo su nešto što me često inspiriše kada promišljam o tome šta još možemo da učinimo – kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako su odavno prestali brojati koliko je naših sugrađana obuhvaćeno svim mjerama.

-Jedna u nizu je i podjela doživotnih kartica za javni prevoz, te je to samo znak da i u narednom periodu nastavljamo još snažnije i jače, za sve nas, za našu Banju Luku. Podsjećamo, krajem aprila je počela podjela karata za besplatan prevoz za penzionere i lica starija od 65 godina – napomenuo je Stanivuković.

Podsjetio je da svi sugrađani koji pripadaju ovim kategorijama stanovništva zahtjev za dobijanje svoje doživotne besplatne karte za javni prevoz mogu da predaju u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera grada Banja Luka u Grčkoj ulici, ali i u prostorijama svih mjesnih zajednica

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAHVALNOST STARIJIM GENERACIJAMA: “Njihov rad oblikovao je grad u kojem danas živimo”

Ni dan predaha! Besplatan prevoz za penzionere nije samo praktična podrška, već i zahvalnost starijim generacijama.

Napisao je ovo na društvenim mrežama narodni poslanik PDP-a Nebojša Drinić i dodao:

– Njihov rad oblikovao je grad u kojem danas živimo. Banjaluka pamti!

Podsjetimo, penzioneri u Banjaluci, kao i stariji od 65 godina koji nisu ostvarili to pravo, od nedavno imaju doživotno besplatan javni prevoz, i to je jedini grad u Srpskoj koji je to omogućio najstarijoj populaciji.

Nastavi čitati

Aktuelno