Connect with us

Hronika

OPTUŽNICA PROTIV bivšeg BANJALUČKOG MUFTIJE proslijeđena sudu

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka proslijedilo je banjalučkom Osnovnom sudu na potvrđivanje optužnicu protiv bivšeg banjalučkog muftije Osmana Kozlića i bivšeg predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka Kasima Mujičića osumnjičenih za krivično djelo nesavjestan rad u službi.
Optužnicom, koja je podignuta 7. decembra, osim Kozlića i Mujičića obuhvaćeni su i Almir Hodžić osumnjičen za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i Muhedin Spahić osumnjičen za isto krivično djelo, kao i za falsifikovanja ili uništavanja službene isprave, rečeno je Srni u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

Policijska uprava Banjaluka prošle godine je podnijela Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv više lica, među kojima je bivši banjalučki muftija, zbog sumnje da su počinili krivična djela kojima je pričinjena materijalna šteta od 1,5 miliona KM.
Novosti.ba

Hronika

Sumnja se na samoubistvo skokom sa mosta: Pronađeno tijelo muškarca (87)

U Rakovici u mjestu Kijevo juče je nađeno tijelo muškarca (87).

Sumnja se da je počinio samoubistvo skokom sa željezničkog mosta.

Tijelo je poslato na sudsko medicinsku obdukciju.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, piše Blic.

Ukoliko vam je potrebna psihološka pomoć javite se Centru za zaštitu mentalnog zdravlja koji djeluje kao dio Doma zdravlja u Banjaluci.

Mobilni telefon za savjetovanje: 065/560-759

Nastavi čitati

Hronika

JOŠ SE UTVRĐUJE UZROK: Dva automobila izgorjela u Sarajevu

Dva automobila izgorjela su u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, a uzrok požara još se utvrđuje, saopšteno je iz MUP-u Kantona Sarajevo.

Dežurni operativni kantonalnog MUP-a rekao je da trenutno nije poznato da li su zapaljena dva automobila ili se požar sa jednog vozila proširio na drugo.

Više detalja biće poznato nakon uviđaja, koji je u toku.

(Srna)

Nastavi čitati

Hronika

TRAGEDIJA KOD PRIJEDORA: Žena poginula u sudaru autobusa i auta, druga teško povrijeđena

Jedna ženska osoba je poginula, a druga je povrijeđena u sudaru autobusa i automobila kod Prijedora.

U sudaru, koji se dogodio juče, učestvovali su autobus koji je vozio D.M. iz Prijedora i automobil “škoda” kojim je upravljala S.J. iz Prijedora, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Tom prilikom teške povrede zadobile su S.J. i njen suvozač B.J. koja je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je usljed zadobijenih povreda preminula, navodi se u saopštenju.

Saobraćajna nesreća dogodila na raskrsnici nekategorisanog puta Busnovi-Marićka i industrijskog makadamskog puta Omarska-Busnovi.

Policijska uprava Prijedor apeluje da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Nastavi čitati

Aktuelno