Connect with us

Banjaluka

UZ BOGATU GASTRONOMSKU PONUDU, Zimzobal donosi i ove sedmice zanimljiv sadržaj za SVE GENERACIJE

Zanimljiv program i ove sedmice očekuje sve posjetioce Banjalučke zime.

Uz bogatu gastronomsku ponudu u prekrasnom ambijentu Parka „Petar Kočić“ uživajte i u sjajnom zabavnom programu već večeras uz Sašu Kecmana i zumbu od 18.00 časova.

Već narednog dana, u četvrtak 4. januara sve posjetioce očekuje sjajan „Odeon bend“ od 19.00 časova, dok je petak od 19.00 časova rezervisan za „Akustik bend“.

Subota i nedjelja, tačnije 6. i 7. januar donose sjajnu zabavu za sve generacije, a kompletan program možete da pogledate ovdje.

Banjaluka

ZBOG IZVOĐENJA RADOVA NA REKONSTRUKCIJI SAOBRAĆAJNICE: Izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u Ulici Petra Velikog u naselju Česma

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će doći do potpune obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici Petra Velikoga, na dijelu od broja 40 do broja 50 u periodu od 7.45 do 18.00 časova, do 15. juna 2024. godine, radnim danom i subotom zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice u naselju Česma – Ulica Petra Velikoga.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Za vrijeme obustave saobraćaja, odnosno u vremenskom periodu od 7.45 do 18.00 časova autobusi na gradskoj liniji 9b Česma – Medeno polje – Centar iz smjera Centra saobraćaju do autobuskog stajališta „Petra Velikog broj 35“, odnoso do objekta crkve.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi preduzeće „Hidro-Kop“ d.o.o. Banja Luka.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA SE PRIPREMA ZA ZABAVU! Učesnici karnevala pristižu u grad

Još svega nekoliko sati dijeli nas od početka trećeg izdanja Međunarodnog banjalučkog karnevala, koji će trajati tri dana.

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo potvrdila je da je sve spremno za ovogodišnji Međunarodni banjalučki karneval, istakavši da u naš grad pristiže preko 400 karnevalista iz velikog broja zemalja.

– Muzika, ples, dobra atmosfera i sjajna zabava je ono što očekuje sve naše sugrađane i posjetioce u naredna tri dana. Pristižu nam gosti iz zemalja regiona i Evrope i u tome se zapravo ogleda i najveći značaj ove manifestacije, koja širi jednu pozitivnu priču, donosi dobru zabavu, a ujedno i promoviše turističke potencijala grada – naglasila je ona.

Kako je kazala, karnevalska žurka na otvorenom koja vas očekuje večeras od 19.30 časova uvertira je u karnevalske dane kada vas očekuje pravi spektakl na ulicama našeg grada.

-U veseloj atmosferi uz mnogo smijeha i plesa karnevalisti će večeras krenuti od govornice, kroz Gajevu, Jevrejsku i Gospodsku ulicu prema „Parkiću“ i pozivati sugrađane da im se pridruže na centralnoj manifestaciji – podsjetila je Šukalova.

Dodala je da centralna manifestacija zakazana za sutra, 25. maj u 18.00 časova.

-Velika karnevalska povorka krenuće od Narodnog pozorišta Republike Srpske prema Trgu Krajine, gdje vas očekuju nastupi karnevalskih grupa, ali i koncertne aktivnosti uz nastupe grupe „Cubalkanica“ i „Samba Mantock Brazil show“ – kazala je Milada Šukalo.

Ona je takođe podsjetila da je nedjelja, 26. maj rezervisana za Dječiji karneval, koji će biti održan u Parku „Mladen Stojanović“ u 11.00 časova.

Očekuju nas nastupi naših najmlađih sugrađana iz banjalučkih vrtića i osnovnih škola, a i ovoga puta nagradićemo najkreativnije kostime i najbolje nastupe – rekla je Šukalova.

Nastavi čitati

Banjaluka

TAKTIČKA VJEŽBA MUP-a na području Trapista, Slatine i Kuljana

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da će se danas u periodu od devet do 15.30 časova, u mjestima Trapisti i Kuljani, područje grada Banjaluka i mjestu Slatina, područje grada Laktaši, realizovati taktička vježba.

– Navedena vježba bi mogla privući pažnju građana koji se nađu u blizini navedene lokacije, pa se u vezi s tim građani obavještavaju da ne postoji nikakava opasnost za slučajne prolaznike i da nema razloga za uznemirenost – navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

U ovoj vježbi učestvovaće pripadnici Centra za obuku i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavi čitati

Aktuelno