Connect with us

Svijet

DEVETI JANUAR OKUPLJA SVE ŠTO JE SRPSKO! 100 kamiona u defileu povodom Badnjeg dana i Dana Republike

Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić izjavio je da će 100 kamiona učestvovati u defileu u Banjaluci povodom obilježavanja Badnjeg dana, te će na taj način i povodom Dana Republike biti poslata poruka da se Srpska voli i poštuje.

– Da svim građanima Republike Srpske uputimo iskrene čestitke i želje za Badnji dan, Božić i Dan Republike. Želimo da damo svoj doprinos i kažemo da volimo Republiku Srpsku i taj dan poštujemo – rekao je Grbić, navodeći da zbog gužve u saobraćaju nisu u mogućnosti da učestvuju u proslavi 9. januara.

On je istakao da će na Badnji dan na jednom kamionu biti vožen Badnjak koji će biti naložen pred crkvom.

Grbić je rekao da je okupljanje kamiona koji će učestvovati u defileu povodom Badnjeg dana predviđeno u 10.00 časova u Centru za obuku u Zalužanima na tenkodromu, a polazak prema centru gradu planiran je u 11.30 časova Zapadnim tranzitom prema Mljekari do zgrade Vlade Srpske.

– Tu ćemo formirati kolonu po tri vozila u sve tri trake. Ispred Hrama Hrista Spasitelja dolazimo u 12.00 časova gdje ćemo se zadržati nekih 30 minuta – pojasnio je Grbić.

Prema njegovim riječima, od Hrama Hrista Spasitelja kamioni će se vratiti drugom ulicom ispred “Pošta Srpske” i stare autobuske stanice pored Narodnog pozorišta.

– Ide se prema naselju Starčevica Istočnim tranzitom pored Tržnog centra “Delta” – naveo je Grbić.

On je dodao da će se kolona kamiona dalje kretati prema Prijedorskoj petlji, gdje će defile biti završen.

Grbić je rekao da je Udruženju učešće kamiona tegljača odobrilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske kojem su uputili molbu, te da su svi prevoznici obaviješteni o pravilima ponašanja i dužni da ih poštuju tokom defilea.

Srna

Svijet

IRANSKE AGENCIJE “Nema preživjelih u padu helikoptera PREDSJEDNIK JE MRTAV”

Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.

“Nema nikakvih znakova života iz helikoptera predsjednika Ebrahima Raisija”, kaže državna TV koja je nešto kasnije objavila kako je potvrđena smrt svih u helikopteru.

Reuters je izvijestio da je helikopter potpuno izgorio u nesreći, pozivajući se na iranskog zvaničnika.

“Helikopter predsjednika Raisija potpuno je izgorio u nesreći… nažalost, strahuje se da su svi putnici mrtvi”, rekao je zvaničnik.

Nastavi čitati

Svijet

NASTAVLJA SE DRAMA U IRANU! Otkriveni SIGNALI iz srušenog HELIKOPTERA

Tokom potrage za predsjednikom Irana Ebrahimom Raisijem, čiji helikopter se srušio danas, Oružane snage Irana su navodno otkrile signale iz helikoptera i mobilnog telefona člana letačke posade.

“Sada se krećemo prema tom području sa svim vojnim snagama i nadam se da možemo dati dobre vijesti ljudima”, rekao je Ašgar Abasholizadeh, komandant Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC) u regiji Istočni Azerbejdžan, preneo je Tasnim.

“Na ovom području ne može više snaga da dođe”, dodao je.

Podsjećamo, predsjednik Irana Ebrahim Raisi vraćao se sa ceremonije otvaranja brane na granici Irana i Azerbejdžana i tada se njegov helikopter srušio pri slijetanju u regiji Varzakan, 600 kilometara od Teherana.

Iranska delegacija je inače putovala sa tri helikoptera.

Druge dvije letjelice sa ministrima su bezbjedno stigle na svoje odredište.

Najmanje 40 timova za brzo reagovanje traga za helikopterom iranskog predsjednika.

Nema detaljnih informacija o lokaciji i stanju predsjedničkog helikoptera. Posljednja tačka na kojoj je radio GPS helikopter bio je u blizini rudnika bakra Sangun, prenosi Press tv.

Nastavi čitati

Svijet

NESTALA TRI PRIPADNIKA spasilačke službe koja traga za IRANSKIM PREDSJEDNIKOM

Tri spasioca koja su tragala za srušenim helikopterom u Iranu su nestala, rekao je portparol Crvenog polumjeseca, prenose mediji.

Timovi za potragu su blizu mjesta gdje se helikopter možda srušio, dodaje portparol.

Kažu da će se operacija potrage usporiti jer se uskoro očekuje jako zahlađenje s još kiše na putu, prenosi Indeks.

Tamo je pala i noć.

Mobilizovane su i sve vojne snage.

Nastavi čitati

Aktuelno