Connect with us

Banjaluka

ZAISTA BIZARNO! Toliki NERADNIK na tako ODGOVORNOJ FUNKCIJI! Dvije trećine svog mandata proćerdao u APSOLUTNOM NERADU

Ističe novih 60 dana otkako nije održana ni jedna redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka, napisao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, na društvenoj mreži Iks.

– Za nepovjerovati, ali ovo je treći put da se isti scenario dešava za vrijeme mandata predsjednika Skupštine Ljube Ninkovića, koji ovu funkciju obavlja nepunih godinu dana.
Zaista bizarno! Uspio je tri puta za godinu dana da ne radi po 60 dana i ne zakaže ni jednu redovnu sjednicu, pa su tako gotovo dvije trećine njegovog mandata protekle u apsolutnom neradu.
U istoriji parlamentarnog života regije ovakav slučaj nije zabilježen – istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke dodaje da nikada veći neradnik nije obavljao ovako važnu funkciju

Banjaluka

“NIKAD NIŠTA NISMO DOBILI”: Suze na licu Banjalučana zbog BESPLATNE LEGALIZACIJE

Među brojnim besplatnim mjerama koje je uveo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković jeste i besplatna legalizacija za građane koji do sada nisu bili u mogućnosti da legalizuju svije domove.

Pa je tako mnogima nakon dugo godina “pao kamen sa srca”, jer konačno mogu da legalizuju svoje stambene jedinice, ali i da bez problema nekretninu prepišu na svoje nasljednike.

“Rasplakao si me. Nikad ništa u životu nismo dobili, a suprug je ratni vojni invalid. Ovo je prvi put i kamo sreće da sam imala novac da kao i ostali platim legalizaciju. Svaka čast i za tebe glasamo, a glasali smo i prije”, rekla je jedna od mnogobrojnih Banjalučanki.

Sličnog mišljenja su i drugi koji su tog dana dobili rješenje o besplatnoj legalizaciji.

“Za tebe glasam”, “Čestitam, odličan posao ste uradili kako ste i obećali. Imate punu podršku od porodice Banjac u narednom predizbornom periodu”, samo su neke od mnogobrojnih emotivnih riječi zahvalnosti Banjalučana upućenih gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću.

Tokom proteklih mjeseci zaključena su 64 ugovora o subvencionisanju troškova u postupku izdavanja građevinske dozvole. Ovom odlukom Banjaluka je postala jedini grad na ovom prostorima koji je odlučio da svojim stanovnicima na ovaj način izađe u susret.

Naime, Grad Banjaluka od 28. septembra 2023. godine, kad je stupila na snagu Odluka o subvencijama naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i rente za individualne stambene objekte, subvencioniše naknadu za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i rente u postupku dobijanja građevinske dozvole, naknadne građevinske dozvole i rješenja o privremenom zadržavanju na teritoriji grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK U SLAVIĆKOJ MJEŠTANIMA PORUČIO: Završavamo projekat vodosnabdijevanja vrijedan 1.7 miliona KM

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je danas žitnoj molitvi i maslima u Slavićkoj.

Tom prilikom, gradonačelnik se susreo i sa mještanima, sa kojima je podijelio divne vijesti.

-Raduje me što, bez obzira na sve nove tehnologije i napredak poljoprivrede, tradicija i kultura žitnih molitvi je ostala ista. Iskoristio sam priliku da mještanima donesem divne vijesti! Na ovom području za 7 dana završavamo projekat vodosnabdijevanja, vodovod vrijedan 1.7 miliona KM dužine 14 kilometara koji će obezbijediti redovno vodosnabdijevanje za 200 domaćinstava Slavićke, a asfaltiraćemo i put do crkve – kazao je gradonačelnik.

Podsjetio je i to da sa vodom dolaze i besplatni priključci na vodovodnu mrežu.

-Neka žive naša sela, neka živi naša Banja Luka – rekao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

OBILJEŽENA 21 GODINA OD SMRTI GENERALA TALIĆA: Pomenu prisustvovao i gradonačelnik

Danas je u Piskavici obilježena 21 godina od smrti komandanta Prvog krajiškog korpusa i načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske, generala – pukovnika Momira Talića.

Obilježavanju su prisustvovali i predstavnici Grada, predvođeni gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, koji je naglasio kako za je za njega velika čast što je upravo danas u Piskavici.

-Danas smo se okupili kako bismo odali počast jednom od heroja naše istorije, generalu Momiru Taliću! General Talić dao nam je zadatak da se i dalje borimo za ono za šta se on borio tokom svog života – za slobodu, jedinstvo i nadu za bolji život svih naših građana. Naši generali su naši putokazi kuda trebamo ići i kuda smo morali proći da bi danas bili svoji na svome, postojani i imali Republiku Srpsku. Zato smo dužni da čuvamo sjećanje na njih i njihove herojske podvige – kazao je gradonačelnik.

Dodao je to kako svi, posebno mlade generacije-moramo biti svjesni žrtve koja je data za Republiku Srpsku.

-Svijet ima jednu svoju namjeru i strategiju a to je da od naše istorije tražimo da vjerujemo u neke druge priče. Ipak, mi smo i ponosni i vjerujemo duboko i u našu zemlju i naše heroje. Želimo da postoji najbolje, duboko vjerovanje u sve ovo što danas radimo i cilj je da se prenosi na sve generacije na one generacije koje moraju da shvate veličinu žrtve koja je data za Republiku Srpsku. Kada smo toga svjesni – nastanka i opstanka Republike Srpske, možemo da imamo ogromnu motivaciju i snagu – rekao je Stanivuković.

Kod spomenika generalu Taliću služen je pomen, a prije toga je položeno cvijeće na njegov grob.

Pored gradonačelnika Stanivukovića i predstavnika Grada, obilježavanju su prisustvovali članovi porodice, predstavnici Grada Prijedor i durgih lokalnih zajednica, mještani Piskavice, komandanti ratnih jedinica, te borci Vojske Republike Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno