Connect with us

Region

Vučić poručio da će Milanoviću poslati kupus, OVAJ MU NIJE OSTAO DUŽAN

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odgovorio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je rekao da će mu poslati glavicu kupusa, nakon što je Milanović srpsku politiku nazvao “kupusarom”.

“Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi natjecati i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko! A kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija sudjeluju u natjecanju, vidjeli smo i jučer na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao – prvak svijeta”, napisao je Milanović na Facebook-u, prenosi Index.hr.

Region

MILANOVIĆ TVRDI da je Hrvatska sponzorisala rezoluciju o Srebrenici NJEMU IZA LEĐA

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske smatra da je način na koji je ta zemlja kosponzorisala rezoluciju u Srebrenici protivustavan jer je proces odrađen njemu iza leđa.

“Nisam razgovarao ni s Dodikom ni s Plenkovićem. Ja sam samo vidio da je hrvatska diplomacija u Njujorku, da su kosponzorirali rezoluciju. Mogli su jednako tako sudjelovati u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna holokaust. Drugim riječima, to su odluke koje se ne smiju po Ustavu donositi bez predsjednika Republike, to je protuustavno ponašanje, a Plenković to radi jer za njega još nema posljedica”, zaključio je predsjednik Hrevatske i dodao:

“Ovo vam govorim i zato što ste mi pitali za rezoluciju o Srebrenici, a HR je jedna od kosponzora. To je ozbiljna tema za još ozbiljniji razgovor i sastanak. Pisao sam Plenkoviću danas, on će to vjerojatno poreći i neće odgovoriti”.
Milanović je dodao da se isto odnosi na priznanja država.

“Ne znam točno tko je priznao Kosovo, svi mi u Hrvatskoj smo bili za to, ali Vlada ne bi smjela biti jedina koja priznaje državu. Plenković sustavno, jer može, jer ima tanku većinu u Saboru, na silu interpretira Ustav i krši ga”, rekao je on.

Poručio je da je vrijeme da se u BiH počne normalno živjeti. Po njemu, otcjepljenje Republike Srpske od BiH nije moguće, “jer je Beograd protiv toga”, prenosi Večernji.hr.

Nastavi čitati

Region

OTKAZALE KOČNICE – IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Autobus pun đaka se zapalio pa sletio sa puta

Autobus koji je prevozio školarce zapalio se jutros na putu iz Sinja prema Zagrebu, u mjestu Bajagić.

Djeca su na vrijeme napustila vozilo i požar koji je izbio na predjelu motora je ugašen, objavila je policija.

Denis Bobeta, zamjenik gradonačelnika Sinja, komentarisao je slučaj.

“Na svu sreću, izbjegnuta je veća tragedija, autobus je prevozio djecu. Vidjeli ste da se na toj uzbrdici autobus zapalio. Prilikom gašenja čak su otkazale kočnice, sletio je sa strane. Nije to problem samo sada, problem je dugogodišnji, roditelji su u strahu”, rekao je on.

“Previše su stari, djeca se voze u busevima od 20 – 30 godina. Onaj ko im daje linije trebaju uvesti da autobusi ne smiju biti stari od pet ili sedam godina. To bi bilo optimalno”, rekao je Bobeta.

“Vozač je bio priseban. Zaustavio je bus i pustio djecu van. Počeo je gasiti, onda su popustile kočnice, vjerojatno je nešto pregorjelo”, dodao je on.

Nastavi čitati

Region

Srbija u Njujorku nije dozvolila da se STIGMATIZUJE SRPSKI NAROD

Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će joj biti izuzetno teško da sarađuje sa zemljama koje su bile sponzori i kosponzori rezolucije o Srebrenici, koja je usvojena u Generalnoj skupštini UN.

“Osećaću se mnogo bliža zemljama koje su glasale protiv ili su bile uzdržane, ili napustile salu. Nastavićemo da radimo sa našim partnerima. EU je u našem interesu, ali ću u svakom trenutku biti uz zemlje koje su bile uz nas”, rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da Srbija u Njujorku nije dozvolila da se stigmatizuje srpski narod, te da je pokazala kako se bori za svoje interese, svijet i za međunarodno pravo.

Brnabićeva je rekla da se rezultat glasanja poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije, te da više od dvije trećine svijeta nije glasalo za tu rezoluciju.

Ona je ukazala da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

“Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava”, rekla je Brnabićeva za RTS.

Brnabićeva je zahvalila Mađarskoj na podršci i tome što je glasala protiv, kao i Kipru, Grčkoj, Slovačkoj na uzdržanosti, a posebno je istakla primjer Monaka čiji su predstavnici izašli iz sale kada se glasilo.

“Veliko hvala Monaku. To je takođe pokazatelj jednog ogromnog integriteta”, rekla je Brnabićeva.

Nastavi čitati

Aktuelno