Connect with us

Banjaluka

“FUDBALOM DO HLJEBA”! Gradonačelnik podržao “Mozaik prijateljstva”

Humanitarni turnir „Fudbalom do hljeba“, koji već osmu godinu organizuje Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“, održan je tokom ovog vikenda u dvorani „Borik“.

Ovom turniru u malom fudbalu danas je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da Grad pruža podršku „Mozaiku prijateljstva“ i da su sredstva uvećana, te da podrška nije izostala ni u održavanju ovog turnira.

Ovom prilikom, zahvalio je organizatoru na ovoj aktivnosti, kao i svim učesnicima koji su podržali ovu humanu priču.

Predsjednik Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“, Miroslav Subašić kazao je da su na turniru ove godine učestvovale 32 ekipe, te da je cilj turnira i ovaj put bio da se sakupe paketi osnovnih životnih namirnica za korisnike javne kuhinje „Mozaik prijateljstva“.

Organizaciju turnira podržao je i Sportski centar „Borik“.

Banjaluka

BEZGRANIČNA HUMANOST BANJALUČANA! Pješke stigli na Ostrog kako bi pomogli Sergeju Stuparu

Četiri mladića i jedna djevojka stigli su nakon 12 dana na Ostrog, kako bi pomogli svom sugrađaninu Banjalučaninu Sergeju Stuparu.

Sergejeva majka Svjetlana Stupar istakla je da ne postoje riječi kojima bi se zahvalila, te dodala da je njihov potez jako human gest vrijedan pažnje.

Podsjećamo, pozivom na humanitarni broj 1413 možete da darujete 1 KM za liječenje dvadesetogodišnjeg Sergeja Stupara iz Banjaluke, koji je zbog saobraćajne nezgode od prošle godine u komi, prenosi RTRS.

Za Sergejev put u Moskvu i liječenje matičnim ćelijama potrebno je 350.000 maraka.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA OBILJEŽAVANJU KRSNE SLAVE U DRAKULIĆU! “Gradimo ovdje i crkveni dom” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prisustvovao je obilježavanju crkvene slave u naselju Drakulić.

Iskoristio je priliku da ujedno i podsjeti šta je sve to urađeno u naseljima Drakulić i Šargovac.

-I u naselju Drakulić obilježili smo krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog. U naseljima Drakulić i Šargovac uradili smo zaista mnogo korisnih projekata, a sada, zajedno sa našom Srpskom pravoslavnom crkvom i parohijanima radimo na izgradnji crkvenog doma koji će biti novo mjesto okupljanja, razgovora i zajedništva-Grad Banja Luka pružiće veliku podršku pri realizaciji ovog projekta, a srećan sam što imam priliku i lično da doprinesem izgradnji ovog značajnog objekta – naglasio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK “Dogodine SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG proslavljamo u crkvenom domu u Obilićevu”

Danas Srpska pravoslavna crkva i naš vjerni narod proslavljaju Svetog Vasilija Ostroškog! Krsna slava jeste molitva, kolač, žito i porodica okupljena oko svijeće i ikone svetitelja. Danas, u Obilićevu, okupljeni u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog proslavljamo slavu ovog hrama zajedno sa parohijanima kao jedna velika složna porodica!

Naveo je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

“Izgradićemo i crkveni dom kako bismo već narednu krsnu slavu dočekali u novim prostorijama. Na tom putu Grad će biti najveća moguća podrška”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno