Connect with us

Banjaluka

MAJKA SEDAM MJESECI ČEKA DA SE SIN PROBUDI IZ KOME! Briga za Sergeja ujedinila Banjaluku

Svjetlana Bednaš iz Banjaluke već sedam mjeseci sa velikom nadom i nestrpljenjem čeka da joj se sin Sergej (20) probudi iz kome nakon strašne nesreće koju je imao.

Njih dvoje odrastali su usmjereni jedno na drugo, a Sergej je stasao u snažnog, pravednog i vrijednog dječaka, koji je samo mjesec dana prije nesreće dobio posao.

Međutim, život ove porodice se okrenuo preko samo jedne noći i to munjevitom brzinom. Više ništa nije isto. Jedno druženje sa drugarima i koja čašica više, te manjak samokontrole, kao i airbag koji se nije upalio, poslali su Sergeja u komu iz koje se ne budi mjesecima.

Svjetlana je za podkast Oslobođenja ispričala kako se tog stravičnog dana sve odigralo, te objasnila u kakvom stanju se sada nalazi njen sin.

To kobno veče, kako je objasnila, njen dječak je bio na druženju sa drugarima, prvi put poslije završetka srednje škole.

– Jedan od drugara je bio konobar u lokalnom kafiću, oni su tu sjedili i popila se koja čašica – rekla je ona. U takvom stanju on je sjeo u autu i sletio sa puta, te udario u drvo, prilikom čega je zadobio teške povrede mozga i od toga dana je u komi, piše Srpskainfo.

Mnogo mladih ljudi, kako kaže, nastarada iz tog razloga, jer vozi pod dejstvom alkohola, te zbog toga o tome treba mnogo razgovarati.

– Svako jutro kada se probudim prva pomisao mi je da bi danas mogao možda da bude taj dan kada će se on možda probuditi, pa onda sve ostalo – rekla je Svjetlana.

Upravo je ta nada, kako kaže, ono što je drži u životu. Ispričala je da su prvi dani, ali i mjesci nakon nesreće bili veoma neizvijesni.

Ovaj mladić liječio se na UKC, ali tamo nije postojao odjel koji se bavi iskučivo sa pacijentima poput Sergeja, pa liječenje nastavlja u Gradiški.

-Nakon što je Sergej izašao iz živote opasnosti, kada se stanje malo stabilizovalo, naš put je krenuo ka Gradiški, jer tamo postoji jedan doktor koji se bavi isključivo takvim stanjima i tamo je već pet mjeseci – rekla je Svjetlana.

Sergej, kako pojašnjava, ima oštećenje koje se proteže kroz čitav mali mozak i on se sada nalazi budnoj komi.

– Ima faze kada spava i oči su mu zavorene i puls je nizak, ali i ima faze kada je budan, a to znači da su mu oči otvorene i da povremeno ima reakcije koje su više mehaničke, ali svjesnog kontakta nema – rekla je ona.

Banjaluka

VESELO NA “HERCEGOVAČKOJ VEČERI”! Gosti STANIVUKOVIĆ I MILANOVIĆ (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i šef Kluba odbornika PDP Dragan Milanović večeras su gosti na tradicionalnoj manifestaciji “Hercegovačko veče”. Inače ovo udruženje večeras slavi Zavjetnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Dobra atmosfera i veseli gosti sasvim su sigut+rno garancija dobrog provoda, a kako sve izgleda pogledajte u galeriji.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ U PISKAVICI “Ne propuštam manifestacije KUD-a “Piskavica, ZAVOLIO SAM OVE LJUDE” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prisustvovao je manifestaciji KUD-a “Piskavica”.
-Zavolio sam ove ljude, njihove aktivnosti i akcije, možda čak i pomalo postao subjektivan, pa sve što oni rade mi je nekako drago i već unaprijed znam da će to biti uspješno. Grad Banja Luka je u odnosu na ranije, ove godine osnažio podršku ovom kulturno-umjetničkom društvu, a nedavno smo uredili i ljetnu pozornicu na kojoj se održava, već dobro poznat, “Kozara etno” festival, naveo je gradonačelnik na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIZOR KOJI SE RIJETKO VIĐA! Tri rode sletjele na krov kuće u banjalučkom naselju Debeljaci

Rode, koje su ovih dana viđene u nekoliko banjalučkih naselja, a u nekim i svijaju svoja gnijezda, prava su atrakcija.
Tako su tri ove ptice sletjele na krov kuće u banjalučkom naselju Debeljaci što je izuzetno obradovalo mještane. Po narodnim vjerovanjima, ove ptice su simbol napretka, rodnosti i plodnosti, pa se njihovom dolasku ljudi uvijek obraduju.

Iako parovi roda ostaju zajedno cijeli život, odnosno monogamni su, svake godine mužjak i ženka se međusobno udvaraju, kako bi očvrsnuli svoju vezu.
Ljubavna veza među rodama je među najčvršćim i najpostojanijim u životinjskom svijetu.

Ornitolog Midhat Hrnčić iz Sanskog Mosta, koji se već decenijama bavi proučavanjem ptica, smatra kako je razlog dolaska roda bolji odnos čovjeka prema ovim veličanstvenim stvorenjima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Aktuelno