Connect with us

Svijet

UŽASNA TRAGEDIJA! Roditelji i sin (6) iz Srbije poginuli u napadu u Moskvi

Troje Srba nastradalo je u terorističkom napadu koji se u petak dogodio u koncertnoj dvorani u Moskvi.

Kako piše Alo, u napadu je stradao bračni par iz Vojvodine i njihov šestogodišnji sin.

“Ta informacija je tačna, ali nemam snage da pričam o tome“, rekla je za Alo! sestra ubijenog muškarca M.S.D.

Ona se tim povodom oglasila na svom Fejbuk profilu gdje je ispod crne pozadine na profilnoj fotografiji napisala da su joj “poginuli brat, snajka i njihov sinčić”.

Suprug neutješne žene D.S. otkrio je za Alo odakle je tragično stradala porodica.

“To je rodbina moje supruge. Oni su rodom iz Vojvodine, a u Rusiju su otišli da rade“, kratko je rekao D.S.

Svijet

PROGLAŠENO VANREDNO STANJE: Eruptirao još jedan vulkan na Islandu

U blizini islandskog obalnog grada Grindavika eruptirao je još jedan vulkan, zbog čega su lokalne vlasti proglasile vanredno stanje.

To je peta vulkanska erupcija u regionu od decembra. Nakon brojnih zemljotresa u istom području i ogromnog pritiska koji se stvorio pod zemljom, poslepodne je izbila erupcija blizu Sundhnuka, mjesta sjeverno od Grindavíka, javila je islandska televizija RUV, prenosi N1.

Kristin Jonsdotir, geofizičarka iz Islandske meteorološke kancelarije, procenila je da je pukotina duga više od jednog kilometra.

Vlasti su proglasile vanredno stanje.

Erupcija je izbila nekoliko sati nakon što su vlasti naredile evakuaciju sela Grindavik i Plave lagune, spoljnog termalnog bazena koji je vrlo popularan među turistima.

Tamo je u srijedu ujutro bilo između 700 i 800 posjetilaca.

Grindavik se nalazi na poluostrvu Rejkjanes, oko 55 kilometara jugozapadno od glavnog grada Islanda, Rejkjavika.

Za vrijeme erupcije u januaru lava je progutala tri kuće na sjevernom rubu sela Grindavik, u kojem živi 4.000 stanovnika.

Nastavi čitati

Svijet

SIJARTO KATEGORIČAN “Nećemo dozvoliti da nijedan Mađar bude odveden na ukrajinsko-ruski front”

Na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao sa svojim bjeloruskim kolegom Sergejem Alejnikom, Sijarto je rekao da se obe zemlje svakodnevno suočavaju sa “dramatičnim posljedicama” rata u Ukrajini, navodi se u saopštenju mađarskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je MTI.

“Mi Mađari smo već platili ogromnu cijenu, bez obzira na to što to uopšte nije naš rat… Cilj Mađarske je jasan: želimo da ostanemo podalje od tog rata u susjednoj Ukrajini”, rekao je Sijarto.

On je istakao da nema vojnog rješenja za rat, dodajući da “na bojnom polju postoje samo smrt i razaranja”.

Ali “sve dok smo u vladi u Mađarskoj, nećemo dozvoliti da nijedan Mađar bude odveden na ukrajinsko-ruski front… čvrsto protestujemo protiv uvođenja obavezne vojne obaveze u Evropi”, rekao je on.

“Put ka miru počinje prekidom vatre sa mirovnim pregovorima koji slede”, rekao je on i zamolio Belorusiju da “učini sve da osigura da se rat, patnja i besmislena ubistva završe u Ukrajini i da svi ponovo možemo da živimo u miru u regionu”.

Ponovna pojava blokova u svetu predstavlja “ozbiljan dugoročni rizik”, rekao je Sijarto i dodao da je to protiv interesa Mađarske.

“Želimo da svet napravi korake ka povezivanju i međunarodnoj saradnji… mislimo da nam je potrebno što manje sankcija i što više saradnje”, naglasio je on.

Nastavi čitati

Svijet

NESVAKIDAŠNJI FENOMEN U MARIUPOLJU! More se povuklo za više od 100 metara (VIDEO)

U Marijupolju se Azovsko more povuklo za više od sto metara, a najveći problem je što niko nema pojma šta se tačno dešava.

Ovu neobičnu pojavu prijavio je savjetnik gradonačelnika Marijupolja Petar Andrušenko.

Prema riječima Andrušenka, slična situacija je primjećena i u ruskom gradu Taganrogu, a razlozi ove pojave za sada su nepoznati.

More se od obale povuklo na rekordnu udaljenost. Stotine metara. U Marijupolju na lijevoj obali. Dalje do Taganroga. Razlozi su i dalje nejasni, ali definitivno nenormalni – napisao je on u objavi ispod snimka trenutnog stanja mora u Mariupolju, prenosi Kurir.

Poslije tri mjeseca borbi u maju 2022. godine u Ukrajini, ruske snage su zauzele Marijupolj, a grad je srušen i spaljen skoro do temelja.

Nastavi čitati

Aktuelno