Connect with us

Banjaluka

“OD BANJALUKE S LJUBAVLJU” Humanost gradi kuću za osobe sa poteškoćama u razvoju

Humanitarna akcija “Od Banje Luke s ljubavlju”, u okviru koje je od 1. marta u funkciji i humanitarni broj 1414, ima cilj da prikupi novčana sredstva za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa poteškoćama u razvoju.

– Akcija je nastala na ideju gradonačelnika Draška Stanivukovića, a po uzoru na akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”. Smatrali smo da bi takav projekat trebalo da ima i Banjaluka kao najveći grad u Republici Srpskoj i kao jedan centar i zato smo pokrenuli ovu kampanju – kazala je savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo.

Kako je istakla, kroz dugogodišnju komunikaciju sa roditeljima djece sa zdravstvenim poteškoćama prepoznat je njihov najveći strah, a to je šta će biti sa njihovom djecom jednog dana kada njih više ne bude.

– Mogu slobodno da kažem da smo se usudili uhvatiti u koštac sa jednim takvim izazovnim problemom. Radi se o jednoj vrlo kompleksnoj ustanovi koju bi trebalo da uspostavimo i izgradimo i evo upravo cilj ove akcije jeste izgradnja objekta za privremeno i trajno zbrinjavanje lica sa poteškoćama – naglasila je Šukalo.

Ona je pozvala sve građane da pozovu humanitarni broj 1414 čime doniraju jednu KM za ovu plemenitu namjenu, dodajući da se u akciji očekuje i podrška društveno odgovornih kompanija, ustanova i institucija jer je riječ o značajnim finansijskim sredstvima.

– Bitno je da se svi kao zajednica uključimo u rješavanje jednog ovako teškog i izazovnog pitanja – kazala je ona i dodala da sam projekat ima više faza kojim će biti omogućene tri usluge, “Predah” koja podrazumijeva kratkotrajno zbrinjavanje lica sa poteškoćama, zatim trening-centar za stanovanje uz podršku i treće uspostavljanje kompleksa za dugoročno zbrinjavanje lica sa poteškoćama.

Banjaluka

BANJALUKA SE PRIPREMA za treće izdanje karnevala! MANIFESTACIJA će trajati od 24. do 26. maja

Nakon sjajnog drugog izdanja, Banja Luka se priprema i za treći, Međunarodni banjalučki karneval.

Uz posebno dekorisan ambijent, sjajna atmosfera, mnogo smijeha, druženja, pjesme i dobre zabave očekuje sve posjetioce od 24. do 26. maja u centru grada, a ljepota, raznolikost i šarolikost plesnih kostima svakako će uljepšati ovaj jedinstveni događaj.

Ove godine, baš kao i prethodnih svojim nastupom na Međunarodni banjalučki karneval će uljepšati nastupi mnogih grupa koje dolaze u grad na Vrbasu.

Ne propustite priliku da budete dio fantastičnog Međunarodnog banjalučkog karnevala.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Uputiću poziv predstavnicima predškolskih ustanova za sastanak, POVEĆAĆEMO SUBVENCIJE”

-Danas ću uputiti poziv predstavnicima predškolskih ustanova za sastanak u vezi sa implementacijom povećanja subvencija za boravak u privatnim predškolskim ustanovama.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević naglasivši kako bi na sastanku trebalo da se definišu svi tehnički detalji, a koji se tiču povećanja subvencija.

-Sastanak će biti održan u petak, 17. maj u 13.00 časova kako bi se definisali tehnički detalji za realizaciju povećanja subvencija na 300 KM mjesečno za porodice sa dvoje djece u predškolskom uzrastu, te 100 KM mjesečno za porodice sa jednim djetetom – kazao je gradski menadžer.

Dodao je i to kako će gradska administracija na ovaj način realizovati planirane aktivnosti povećanja subvencija koje su i najavljene u aprilu 2022. godine.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Već je svima jasno da su naše politike MNOGO VIŠE OD RIJEČI” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković naglasio je da je već svima jasno da su njegove politike mnogo više od riječi!
-Uvođenjem besplatnih doživotnih karata za javni prevoz kao i “kartica prijateljstva” za povoljniju kupovinu doprinijećemo tome da penzioneri uštede i nekoliko penzija na godišnjem nivou. Najveće je djelo postići ono što ste obećali, a mi to radimo svakodnevno, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno