Connect with us

Sport

KRAJ KARIJERE NAJBOLJEG FUDBALERA! Poznato kada će Mesi “okačiti kopačke o klin”

Fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi rekao je da će završiti karijeru kada bude osjetio da više ne može da igra na visokom nivou.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena nije nagovijestio da će taj trenutak uskoro doći, ali je rekao da će moći da ga prepozna i da neće igrati duže nego što je potrebno.

“Znam da ću onog trenutka kada osjetim da više ne mogu da igram, kada osjetim da više ne uživam ili ako ne mogu da pomognem saigračima, završiti karijeru. Vrlo sam samokritičan. Znam kada sam dobar, kada sam loš, kada igram dobro, a kada loše”, rekao je Mesi za jedan podkast, prenio je B92.

Mesi je veći dio karijere uspješno igrao za Barselonu, odakle je 2021. godine prešao u Pari Sen Žermen, a dvije godine kasnije u Inter iz Majamija. On je 2022. sa reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru, a 2023. dobio je rekordnu osmu Zlatnu loptu.

“Kada budem osjetio da je vrijeme da napravim taj korak, to ću uraditi ne misleći na godine. Ako se osjećam dobro, uvijek ću pokušavati da nastavim da se takmičim, pošto je to ono što volim i ono što znam da radim. Još nisam razmišljao o tome šta ću da radim kada se povučem. Sada pokušavam da uživam u fudbalu iz dana u dan, da uživam u trenucima i da ne mislim o životu poslije fudbala”, naveo je Mesi.

Najviše uspjeha imao je u Barseloni, gdje je za 17 godina, između ostalog, osvojio 10 šampionskih titula u Primeri i četiri titule Lige šampiona. Zbog finansijskih problema kluba nije mogao da produži ugovor i kao slobodan igrač prešao je u Pari Sen Žermen.

On je priznao da nikada nije htio da napusti Barselonu i da mu je bilo izuzetno teško kada je odlazio.

“Bila je teška promjena, pošto mi je išlo veoma dobro u Barseloni i mislio sam da ću ostati tamo. Nisam bio spreman za odlazak, sve se dogodilo vrlo brzo. Morao sam za jedan dan da izgradim život, da upoznam neku drugu ligu, drugi klub, novu svlačionicu. To je bila promjena koju nismo tražili i zbog toga je bilo teško na početku”, rekao je Mesi.

Sport

MVP, MVP, MVP: Jokić po treći put najbolji košarkaš svijeta

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić po treći put je proglašen za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) u NBA ligi za sezonu 2023/24.

Čudesni Somborac je očekivano slavio ispred Luke Dončića iz Dalasa i Kanađanina Šej Gildžusa Aleksandera iz Oklahome. Ovo je treća titula za Jokića u posljednje četiri godine, a prošle mu je praktički “ukradena“ i dodijeljena Džoelu Embidu. Prošle sezone bio je proglašen za najboljeg igrača finalne serije u kojoj je Denveru donio titulu. Srpski as je dobio čak 79 glasova za prvo mjesto, 15 je imao Gildžus-Aleksander, a četiri Luku Dončića. Dobio je 926 poena naspram 640 prve zvijezde Oklahome i 566 za Slovenca.

Nevjerovatni Nikola je tako postao tek deveti igrač u istoriji s tri ili više nagrada za najkorisnijeg košarkaša u najkvalitetnijoj ligi svijeta. Najviše ih ima Karim Abdul Džabar (šest), a u odabranom društvu su još Majkl Džordanu (5), Bil Rasel (5), Vilt Čembrlen, LeBron Džejms (4), Mozes Meloun, Lari Birdu i Medžik Džonson koji imaju po tri trofeja.

Ove sezone je u regularnom dijelu prosječno bilježio 26,4 poena uz 12,4 skokova i 9 asistencija po utakmici uz 58,3% šuta iz igre i 35,9% za tri poena.Ovo je njegova osma sezona u NBA ligi.

Nastavi čitati

Sport

IZNENADA PREMINUO bivši košarkaš Lejkersa, IMAO JE SAMO 33 GODINE

Darius Moris, bivši košarkaš LA Lejkersa, preminuo je u 33. godini.

Vijest je objavio klub na društvenim mrežama, a kasnije ju je potvrdila i porodica Amerikanca.
“Srce nam je slomljeno smrću Darijusa Morisa”, navodi se u kratkoj poruci Lejkersa objavljenoj na Tvitteru.
Osim što je igrao za Lejkerse, Moris, koji je u NBA stigao 2011. godine kao 41. pik na draftu, nastupao je i za timove kao što su Filadelfija 76ers, Memfis Grizlis i Bruklin Nets gdje je bio saigrač Mirze Teletovića.

Uzrok smrti nije otkriven, a tokom karijere u NBA ligi je odigrao 132 utakmice u kojima je imao prosjek od 3,3 poena, 1,4 asistencija i 1 skoka.

Osim toga, profesionalno je igrao u Kini i Francuskoj, a posljednji put je nastupao u sezoni 2019/20.

Nastavi čitati

Sport

MAREJ ĆE IPAK IGRATI NA Rolan Garosu! U zadnji čas promijenio odluku

Britanski teniser Endi Mari će ipak učestvovati na Rolan Garosu, koji počinje krajem sljedećeg mjeseca.

On se oporavlja od povrede ligamenata članka i vjeruje da će biti spreman za nastup, ali u dublu.
Trebalo bi da zaigra u tandemu sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Velike Britanije Denom Evansom.
Inače, Mari se povrijedio 24. marta na meču protiv Tomaša Mahača.

Britanac je 2016. godine igrao u finalu Rolan Garosa, kada je poražen od Novaka Đokovića.

Podsjećamo, turnir u Parizu na programu je od 26. maja do 9. juna.

Nastavi čitati

Aktuelno