Connect with us

Banjaluka

TURIZAM POVEĆAO BUDŽET GRADA: Konkretnim projektima Banja Luka dobila dva miliona KM

Turizam je povećao budžet Banjaluke za 2 miliona KM u 2023. godini.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, istakavši da analize još jednom potvrđuju da je turizam strateška šansa za razvoj privrede u Banjoj Luci.

-U odnosu na 2019. godinu turizam u Banjoj Luci je narastao, prema broju noćenja, za 28%. U istom periodu rast turizma u ostatku Republike Srpske iznosi svega 11% ili gotovo 3 puta manje – kaže Kresojević.

Kako ističe sjajnim rezultatima doprinijeli su konkretni projekti koje je u proteklom peridu sprovodila gradska administracija.

– Konkretni projekti: teniski turnir, uređenje plaža na obalama Vrbasa, izgradnja dajak pristaništa, uređenje šetališta, uređenje saobraćajnica i parkovskih površina u centru grada, najbogatiji kalendar događaja od aprila do oktobra donijeli su rezultate koje smo očekivali – rekao je on.

Gradski menadžer je rekao da se nastavlja sa ulaganjima u budućnost Banje Luke kroz izgradnju gradskog parka, uređenje Kastela, izgradnju vidikovca na Banj brdu, uređenje šetališta i plaže na Vrbasu, jer, prema njegovim riječima, upravo uređenje grada donijelo je konkretne rezultate.

Banjaluka

UREDNO VODOSNABDIJEVANJE i za domaćinstva u Gornjim Priječanima

Pored Ponira, Jagara, visinskih zona Starčevice, Obilićeva i Debeljaka, zatim platoa Manjače, Piskavice i Bronzanog Majdana i u Gornjim Priječanima uspješno je realizovan projekat izgradnje vodovoda.

-Projektom vrijednim 300.000 KM obezbijedili smo uredno vodosnabdijevanje za preko 20 domaćinstava Priječana, a danas smo im uručili i vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu čime će ostvariti značajne uštede – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je kazao – nastavljamo dalje snažno za naš grad, za naše sugrađane.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK BANJALUKE postao član Udruženja građana “Kastanea”! (FOTO)

-Kastanea je grupa vrijednih entuzijasta iz Vrbanje na čelu sa Denisom Vujičićem koji od 2019. godine služe svom naselju, a samim tim i svom gradu.
Svojim trudom i zalaganjem izrasli su u ozbiljnu organizaciju koja je izašla iz okvira naselja i koja je večeras uručila novih 50 članskih karata, napisao je gradonačelnik Banjaluke na društvenoj mreži X.

-Denisu i svim članovima želim mnogo energije i uspješno realizovanih akcija, znajte, vaš grad je uvijek uz vas, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

BRAVO ACO! Banjalučki fotograf dobitnik nagrade za NAJBOLJU NOVINSKU FOTOGRAFIJU Jugoistočne Evrope

Banjalučki fotograf Aleksandar Čavić dobitnik je nagrade za najbolju novinsku fotografiju Jugoistocne Evrope po izboru publike.

Nagrada koju je primio Čavić je tablet IPad 10 kojeg je ovaj fotograf obećao donirati u humanitarne svrhe ukoliko osvoji nagradu.

“Kao što sam obećao, nagradu tablet IPad 10 stavljam na aukciju za našeg Sergeja, te će onaj ko punudi najviše dobiti instrukcije za plaćanje direktno na žiro račun Sergejeve majke Svjetlane.
Početna cijena je 900 KM”, poručio je Čavić putem društvenih mreža.

U svojoj objavi je dodao da je Sergej blizu cilja, a na nama je da mu pružimo podršku u ovim zadnjim stepenicama do odlaska na liječenje u Rusiju.

“Hvala svima koji ste glasali i koji će učestvovati u ovoj akciji koja će trajati 7 dana”, poručio je Čavić.

 

Insajder.in

Nastavi čitati

Aktuelno