Connect with us

Banjaluka

GRADONAČELNIK U KARANOVCU I LJUBAČEVU “Nema pauze, nastavljamo PUTEM POBJEDE” (FOTO)

Banjaluka

FK „Borac“ osvojio titulu šampiona BiH za sezonu 2023/2024, ČESTITKU UPUTIO I STANIVUKOVIĆ

Gradonačelnik Draško Stanivukoivić čestitao je FK „Borac“ Banja Luka na zasluženo osvojenoj tituli šampiona BiH za sezonu 2023/2024.

-Želim vam da poslije četvrtka, kada se igra druga utakmica finala Kupa BiH u našem gradu, po prvi put dočekamo i duplu krunu!

Takođe, mnogo sreće u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona koju je klub izborio večerašnjim osvajanjem titule prvaka BiH – poručio je gradonačelnik.

Kako je naveo, nakon povratka sa službenog putovanja iz bratske Grčke upriličićemo prijem za ove sjajne momke, koji su ponos naše Banje Luke kako bismo sagledali na koji način možemo pružiti dodatnu podršku za nove velike pobjede.

Nastavi čitati

Banjaluka

MLADOST NA ULICAMA BANJALUKE! I večeras maturanti uljepšali ulice grada na Vrbasu

Najveći grad Srpske i večeras je odisao mladošću i ljepotom, jer su ulicama Banjaluke prodefilovali maturanti Srednjoškolskog centra “Gaudeamus”, te srednje Građevinske i Politehnička škole.

Maturanti su svečano prodefilovali do hotela “Bosna”, gdje večeras proslavljaju završetak srednjoškolskog školovanja.

Na licima sada već bivših srednjoškolaca vidjela se istinska sreća, a grad na Vrbasu je još jednom pokazao da je grad mladosti i budućnosti.

U narednim danima očekuje se defile srednjoškolaca iz ostalih banjalučkih srednjih škola, koji svakog maja u godini uljepšaju grad na Vrbasu.

Kako je večeras bilo u centru najvećeg grada Republike Srpske pogledajte u foto galeriji koju je snimio Dražan Pozderović.

Nastavi čitati

Banjaluka

NAPREDUJU RADOVI na izgradnji Ulice Petra Velikog: Česma konačano DOBIJA INFRASTRUKTURU kakva dolikuje

Radovi na izgradnji saobraćajnice kroz naselje Česma teku predviđenom dinamikom.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je obišao radove na ovoj lokaciji i tom prilikom podsjetio da je riječ o Ulici Petra Velikog, koja će biti potpuno rekonstruisana i izgrađena sa kompletnom pripadajućom infrastrukturom.

– Ovo je frekventna saobraćajnica i veoma je značajno što će mještani ovog dijela našeg grada uskoro dobiti novu i moderniju saobraćajnicu. Cilj nam je da ovaj projekat završimo što prije i nadam se da ćemo u tome uspjeti – istakao je Kresojević, naglasivši da naselje Česma kao jedno od brzorastućih naselja konačno dobija infrastrukturu kakva dolikuje.

On je podsjetio da će mještani ovog dijela grada svakako dobiti i most, koji je ujedno i najveći projekat, ali i dodao da će ulaganja u ovu mjesnu zajednicu biti nastavljena i u narednom periodu.

– Ulažemo u infrastrukturu, jer želimo da sugrađani koji žive u ovom dijelu grada, ali i oni koji, uz besplatne građevinske dozvole, žele da grade svoje domove u Česmi imaju razlog da se tu i zadrže – rekao je gradski menadžer.

Takođe je podsjetio da će osim mještana Česme, novu i moderniju saobraćajnicu dobiti i mještani Motika, Kuljana, gdje su nastavljeni projekti modernizacije glavnih saobraćajnica kroz ova naselja.

Gradski menadžer je naglasio da se svi projekti nažalost odvijaju u otežanim uslovima jer je Skupština grada Banje Luke odbila predložene programe uređenja građevinskog zamljišta.

-Iako se gradska administracija trudi da realizuje što više projekata, sve se radi u veoma otežanim uslovima, jer Skupština Grada i dalje nije usvojila programe uređenja građevinskog zamljišta ni za komunalnu niti za saobraćajnu infrastrukturu. Bilo kako bilo mi uvijek tražimo rješenja da projekti ne čekaju – Zaključio je on.

Nastavi čitati

Aktuelno