Connect with us

Svijet

ERDOGAN ODGODIO SASTANAK SA BAJDENOM! Posljednji put se vidio sa Trampom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan odgodio je sastanak sa predsjednikom Sjedinjenih Država Džozefom Bajdenom u Bijeloj kući koji je bio planiran za 9. maj, izjavio je neimenovani turski zvaničnik.

Isti izvor navodi da će novi datum sastanka uskoro biti objavljen.

Nije poznato zbog čega je sastanak odgođen.

Sastanak Erdogana i Bajdena bio bi prvi bilateralni susret u Vašingtonu od 2019. godine kada se turski lider sreo sa tadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

Svijet

JUTRO OTKRILO JEZIV PRIZOR! Objavljen prvi snimak sa lokacije gdje je pao HELIKOPTER IRANSKOG PREDSJEDNIKA (VIDEO)

Nakon što su iranski mediji i specijalne spasilačke jedinice saopštile kako su u helikopterskoj nesreći stradali predsjednik države Ebrahim Raisi, šef diplomatije Hosein Amir-Abdollahian i ostatak delegacije, agencije u Iranu objavile su i prve fotografije i snimke s mjesta nesreće.

Prema onome što se može vidjeti sa snimka koji je zabilježen iz vazduha, helikopter su srušio na izuzetno teškom planinskom dijelu, a spasiocima su trebali sati da dođu do delegacije koja se nalazila u helikopteru.

Prve informacije koje su saopštene su te da na mjestu nesreće niko nije pronađen sa znakovima života.


“Otkrivanjem mjesta nesreće nisu otkriveni znakovi života među putnicima helikoptera”, rekao je šef iranskog Crvenog polumjeseca Pir Hosein Kolivand.

Fotografije koje su objavili iranski mediji pokazuju kako se helikopter pri padu najvjerovatnije i zapalio.

Podsjetimo, iranska delegacija koju su predvodili predsjednik i šef diplomatije posjetila je tokom nedjelje Azerbejdžan gdje su prisustvovali otvaranju međudržavnog projekta i jedne od najvećih brana u ovom dijelu svijeta.

Prilikom povratka helikopterom, na području nedaleko od Tabriza primijećeni su problemi sa jednim od tri helikoptera koji su se vraćali iz Azerbejdžana.

Ispostavilo se kako je problem nastao u helikopteru u kojem se nalazili visokorangirani članovi delegacije. Brojne spasilačke ekipe odmah su se uputile na mjesto nesreće, a navodi se kako je u akciji učestvovalo više od 300 spasilaca, prenosi Kliks.

Nastavi čitati

Svijet

IRANSKE AGENCIJE “Nema preživjelih u padu helikoptera PREDSJEDNIK JE MRTAV”

Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.

“Nema nikakvih znakova života iz helikoptera predsjednika Ebrahima Raisija”, kaže državna TV koja je nešto kasnije objavila kako je potvrđena smrt svih u helikopteru.

Reuters je izvijestio da je helikopter potpuno izgorio u nesreći, pozivajući se na iranskog zvaničnika.

“Helikopter predsjednika Raisija potpuno je izgorio u nesreći… nažalost, strahuje se da su svi putnici mrtvi”, rekao je zvaničnik.

Nastavi čitati

Svijet

NASTAVLJA SE DRAMA U IRANU! Otkriveni SIGNALI iz srušenog HELIKOPTERA

Tokom potrage za predsjednikom Irana Ebrahimom Raisijem, čiji helikopter se srušio danas, Oružane snage Irana su navodno otkrile signale iz helikoptera i mobilnog telefona člana letačke posade.

“Sada se krećemo prema tom području sa svim vojnim snagama i nadam se da možemo dati dobre vijesti ljudima”, rekao je Ašgar Abasholizadeh, komandant Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC) u regiji Istočni Azerbejdžan, preneo je Tasnim.

“Na ovom području ne može više snaga da dođe”, dodao je.

Podsjećamo, predsjednik Irana Ebrahim Raisi vraćao se sa ceremonije otvaranja brane na granici Irana i Azerbejdžana i tada se njegov helikopter srušio pri slijetanju u regiji Varzakan, 600 kilometara od Teherana.

Iranska delegacija je inače putovala sa tri helikoptera.

Druge dvije letjelice sa ministrima su bezbjedno stigle na svoje odredište.

Najmanje 40 timova za brzo reagovanje traga za helikopterom iranskog predsjednika.

Nema detaljnih informacija o lokaciji i stanju predsjedničkog helikoptera. Posljednja tačka na kojoj je radio GPS helikopter bio je u blizini rudnika bakra Sangun, prenosi Press tv.

Nastavi čitati

Aktuelno