Connect with us

Banjaluka

Apsurd nad apsurdima: Ministarstvo odbrane OBEĆALO gradonačelniku Stanivukoviću most za mještane Motika, pa se PREDOMISLILI do dolaska skupštinske većine

Ni dva pisana zahtjeva, kao ni nekoliko upućenih molbi i poziva Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine za dobijanje mosta, koji bi bio privremeno rješenje za mještane naselja Motike, a koji su uputili predstavnici gradske administracije, očigledno nije bilo dovoljno da se ovaj problem riješi, na obostrano zadovoljstvo svih, prvenstveno mještana naselja Motike.

Agonija na relaciji Gradska uprava – Ministarstvo odbrane – mještani Motika trajala je duže od tri sedmice.

Sastanci, pregovori, pozivi i dogovori, te nalazak zamjenskog rješenja koji bi pomogao mještanima naselja Motike – sve je ponovo palo u vodu.

Naime, nakon pune tri sedmice, koliko su trajali pregovori, predsjednik Skupštine grada Banjaluke, Ljubo Ninković, pojavio se večeras na sastanku mještana i predstavnika gradske administracije, nudeći potpuno isto rješenje za koje se upravo tri sedmice borila gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, a to je most koji će donirati Ministarstvo odbrane BiH za ove potrebe, dok ne bude sagrađen novi most, čija je gradnja i trebala da počne prije izvjesnog vremena.

Ipak, nakon niza sastanaka sa mještanima naselja Motike, predstavnici gradske administracije su odlučili da poslušaju sve zahtjeve, te da zajedničkim snagama nađu kompromisno rješenje, na zadovoljstvo svih.

Na pregovorima, koji su trajali više od dvadeset dana,  niko od predstavnika skupštinske većine se nije pojavio – do večeras.

Ostaje nejasno zbog čega su predstavnici skupštinske većine, na čelu sa predsjednikom Ninkovićem sve do večeras, dozvoljavali da pregovori traju, da predstavnici Grada na sve načine pokušaju da pronađu što adekvatnije rješenje za ovo pitanje, te da onda, iza leđa svima odluče da pregovaraju sa predstavnicima Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, ne mareći za potrebe mještana ovog naselja a samo u jednoj želji i namjeri – da zasluge prepišu sebi.

Još je veća nejasnoća zbog čega se Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine oglušilo na mnoge poziva gradske administracije,  a nakon tri sedmice pristalo da most ustupi za mještane naselja Motika, nakon nebrojenih pokušaja gradske administracije, prepisujući zasluge predsjedniku Skupštine i skupštinskoj većini.

Apsurd na apsurdima – tako bi se mogla opisati novonastala situacija, jer radovi na izgradnji novog mosta u ovom naselju su na čekanju više od dvadeset dana, a sve u želji da skupštinska većina za ovaj projekat sebi prepiše zasluge, ne mareći za stvarne potrebe mještana ovog naselja.

 

Banjaluka

NOVI IZGLED PJEŠAČKE ZONE Završena platforma u Gospodskoj ulici

Završeni su radovi u Srpskoj ulici kod zgrade Gradske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, izgradnja pješačke platforme počela je prije dva mjeseca, a ovaj prostor predstavlja pješački prelaz između Gospodske ulice i popularnog gradskog šetališta, prenosi Blink.

-Riječ je o spoju već izvedenog dijela u sklopu izgradnje tzv. “Parkića” i centralne pješačke ulice u centru grada, s obzirom na to da je u Srpskoj ulici jednosmjerni saobraćaj – naveli su ranije iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U okviru teksta možete pogledati navedenu ulicu u novom ruhu.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRENULO UREĐENJE Pogledajte raspored kontejena za kabasti otpad u naselju Borik

Velika akcija čišćenja i uređenja počela je danas, a uz različite aktivnosti na uređenju komunalne opreme i javnih površina, stanovnici naselja Borik 1 i 2 tokom ove sedmice imaju priliku da odlože krupni otpad u postavljene kontejnere na određenim lokacijama.

U nastavku pogledajte mjesta u ovim naseljima na kojima će do subote, 25. marta biti postavljeni kontejneri za odlaganje kabastog otpada, izuzev građevinskog:

1) Raskrsnica ulica Novice Cerovića i Save Kovačevića,
2) Ulica Bore Stankovića, kod postojećih kontejnera,
3) Bulevar vojvode Živojina Mišića kod broja 37,
4) Beogradska ulica kod postojećih kontejnera,
5) Kordunaška 10.

Nastavi čitati

Banjaluka

HOTEL VISOK 110 METARA Stanivuković poručio da će igradnja Palasa za grad imati VIŠESTRUKI ZNAČAJ

Projekat za hotel „Palas“ gradska administracija već odavno ima, ali potrebno je sačekati da u Banju Luku dođe Filip Cepter, koji će isti i da predstavi.

Kazao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković, poručivši kako će upravo za naš grad ovaj hotel imati višestruki značaj.

-Izgradnjom hotela „Palas“ dobićemo i nova radna mjesta. Biće zaposleno oko 500 ljudi, što je zaista od velikog značaja. Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 miliona KM. Riječ je o izuzetno izazovnoj arhitekturi, modernoj. Primjera radi, na 11 spratu će biti veliki balkon, koji će da prkosi gravitaciji. To je nešto što dosada nije rađeno na ovim prostorima – rekao je on.

Dodao je kako će upravo hotel „Palas“ biti simbol našeg grada, koji prevazilazi sve dosadašnje kapacitet.

-Nismo pokazali projekat dosada iako ga imamo, ali čekamo da dođe Filip Cepter. Moram da kažem da smo 28. februara završili projekat rušenja starog dijela hotela. Ukupno imamo pet ponuda, a predstavnici Ceptera analiziraju ko će da izvodi te radove. Nakon toga, očekujemo kranove i novo, najveće gradilište, nakon onog u Parku „Mladen Stojanović“ – kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako će u izgradnji ovog hotela učestvovati domaće firme.

-U istoriji Republike Srpske nikada takav objekat nije izgrađen. Dao sam sebi riječ kao dijete da ću za svoj narod uraditi ono što nije niko prije. Jedan dio našeg mentaliteta je takav da sve velike stvari osudimo, ali vrijeme kasnije pokaže da je to sve u redu i da sve to što se radi je ispravno. Prija mi što znam da ćemo nakon vijekova čekanja da uradimo kolektor na rijeci Vrbas, hotel „Palas“, novu sportsku dvoranu, vidikovac na Banj brdu – zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuleno