Connect with us

Banjaluka

Banja Luka domaćin trodnevnog Međunarodnog sajma privrede „BANJA LUKA EXPO 2024“

Banja Luka je domaćin Međunarodnog sajma privrede „Banja Luka EXPO 2024“, koji je okupio više od 300 izlagača iz različitih privrednih oblasti, iz zemlje, regiona i svijeta.

Otvaranju ovog sajama, koji će trajati do 5. aprila u kompleksu Univerziteta u Banjoj Luci, Kampus, prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da Banja Luka zaslužuje jedan ovakav događaj.

U ime grada domaćina i u svoje lično ime, poželio je dobrodošlicu izlagačima, ta zahvalio organizatorima.

-Želim svima puno sreće i uspjeha i da potpišu najbolje ugovore. Takođe, želim da Banja Luka kao privredni i regionalni centar bude zaista mjesto dobrih ideja i gdje će da se susretnu najbolji privrednici i da u ova tri dana bude plod najboljih mogućih investicija, privrednih prilika i šansi za našu Banju Luku, ali i cijelu Republiku Srpsku – kazao je gradonačelnik, dodajući da je ovo prvi sajam ovog tipa i kao takav najveći privredni događaja u BiH.

Prema njegovim riječima, posljednjih godina Banja Luka je bila domaćin najvećim događaja iz oblasti sporta, kulture i turizma, a sa ovim sajmom i u oblasti privrede.

-To znači da su i Banja Luka i Republika Srpska otvorene prema svijetu, i ka privredi, ka turizmu i sportu i svima želimo dobrodošlicu. Siguran sam da se ovdje vidimo i narednih godina i ponosan sam što smo sa našom Gradskom razvojnom agencijom pružili maksimalnu podršku ovom događaju – zaključio je gradonačelnik.

Naime, na sajmu su zastupljeni izlagači iz oblasti mašinske industrije, prerađivačke industrije, industrije alata i mašina, instrumenata i uređaja u okviru zatvorenog izlagačkog prostora.

Banjaluka

GRAĐANI PORUČILI NINKOVIĆU “Kako te nije sramota? SVE STE POKRALI, a ne valja vam gradonačelnik KOJI DAJE GRAĐANIMA” (FOTO, VIDEO)

“Treba pitati Đajića kako misli da pobijedimo u Banjaluci ako smo izgubili naklonost cijele koalicije i dijela SNSD-a?! Ili možda nije cilj da pobijedimo? Je li ovo nova većina i ko će preuzeti odgovornost za ovakav status?”

Ovo je objava bivšeg narodnog poslanika Momčila Antonića kojije u više navrata javno kritikovao Gradski odbor SNSD-a i rukovodstvo kojim upravlja Vlado Đajić. Danas se sve to i ostvarilo. Đajić je uz svesrdnu pomoć Ljube Ninkovića predsjednika Skupštine Grada Banjaluka u potpunosti “razbucao” banjalučki SNSD, a onda je za kandidata isturio doktora Nikolu Šobota, gotovo pod prisilom. Čak je i sam Šobot nedavno rekao kako o politici ne zna ništa i da ne želi da bude kandidat. Ali morao je, jer Đajić se nije smio kandidobati za gradonačelnika, a poslije izbora vjerovatno neće više biti ni direktor UKC-a.

ĐAJIĆ TJERA KARDIOHIRURGA DA SE KANDIDUJE ZA GRADONAČELNIKA! Šobot u neprijatnoj situaciji “Ja sam ljekar, ne poznajem STANJE U GRADU”! (VIDEO)

Ninković, Đajićev prvi poltron, neznalica i neradnik koji je čionio sve da opstruiše svaki korak gradonačelnika koji je bio u interesu građana na kraju će takođe završiti na političkom otpadu. O preziru i riječima koje građani Banjaluke upućuju na račin Ljube Ninkovića izlišno je i govoriti.
Prije samo nekoliko dana Ninkovićev video na Facebook stranici SNSD Banjaluka, pokupio je salve uvreda i kritika, a ovo su samo neke od njih.
-Više je Stanivuković uradio za četiri godine nego ovi za 25 godina.

-Božiji čovječe što ne ćutiš pametniji si kada ne izlaziš u javnost pa zar postoji negdje veća korupcija nego što je u tvojoj stranci pa korumpirali ste cijelu Republiku Srpsku i nešto pričaš o koruociji ti si nepismen čovjek kako te nije sramota dabogda se svakom ruka osušila ko ti dao glas na sledećim izborima.

-Kako vas nije sramota pa gradonačelnik oslobađa svoje građane od onoga silnoga nameta koji ste nametnuli građanima samo da bi imali što više u budžetu da bi punili svoje džepove, a narod gladovao kažete Gradonačelnik krade pa koliki je taj budžet Banjaluke da gradonačelnik može građane da oslobodi tih nameta koje ste vi za vrijeme svoje vladavine u Banjaluci nametnuli još da gradi ulice mostove saobraćajnice škole vrtiće i da opet sebi ukrade pa vi niste normalni iako pola toga budžeta otmete i date tamo zašto Grad nije nadležan bruka i sramota kako se ponašate.

Banjaluka24

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “I Stričići idu PUTEM POBJEDE, jednoglasna podrška za NOVU KANDIDATURU” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obišao je svako selo, zaselak i domaćinstvo na platou Manjače.
-Najviše smo uradili po pitanju urednog vodosnabdijevanja, obnovili mnoge lokalne puteve, obezbijedili smo i besplatan javni prevoz za naše vrijedne domaćine iz ovog dijela Banjaluke, a pred nama je još mnogo posla. Zahvaljujući posvećenom radu i na platou Manjače očekujemo najbolje rezultate, kazao je Stanivuković.
On je istakao da je duboko zahvalan na jednoglasnoj podršci za novi mandat gradonačelnika i nove pobjede!

Nastavi čitati

Banjaluka

DIREKTNE MJERE POMOĆI Stanivukoviću donijele ogromnu podršku u Donjim Kolima

-Broj realizovanih investicija u Donjim Kolima i direktne mjere podrške zaslužne su za ogromnu podršku građana koju uživamo u ovoj mjesnoj zajednici kao i u cijeloj Banjaluci, napisao je na društvenoj mreži X gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da uz ovakvu stranačku infrastrukturu ubjedljiva pobjeda je jedini ishod koji očekuje u oktobru.

Nastavi čitati

Aktuelno