Connect with us

Banjaluka

Banja Luka izabrala najbolje sportiste: Laureati Pavle Dujaković i Sofija Pajić

Pavle Dujaković, član Karate klub „Energija-Grave“ i Sofija Pajić, članica Džudo kluba „Zvijezda“, proglašeni su za najbolje sportiste Banje Luke u 2022. godini, na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najboljih sportista“, koja je večeras održana u Sportskoj dvorani Borik.

Nagradu Pavlu Dujakoviću uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je svim nagrađenim čestitao na ostvarenim uspjesima u proteklom periodu.

-Poruku koju sam večeras poslao jeste ta da se uspjeh mjeri kako idete kroz vrijeme. To znači da kada prođe jedan vremenski period vi sagledate koliko ste uradili – kazao je gradonačelnik.

Na prošlogodišnjoj manifestaciji, kako je rekao – najavio je da će Grad pola miliona KM uložiti za sve sportske kolektive, a danas je to nešto što je realizovano.

-Završena je i sportska dvorana na Laušu, kako smo i rekli, ali realnost je i da ulažemo u sportsku infrastrukturu ne sluteći da će godinu dana poslije doći prilika da gradimo najveću sportsku dvoranu u posljednjih 50 godina, kapaciteta duplo većeg od ovog hrama sporta. Dakle, dobijamo novu multifunkcionalnu dvoranu i očekuje nas najveći sportski događaj, teniski spektakl – kazao je gradonačelnik.

Istakao je da su večeras izabrani oni najbolji, kojima je uputio iskrene čestitke.

-Banja Luka je ponosna na sve one koji su večeras dobili ovo prestižno priznanje, ali i na sve ostale koji su ostvarili zapažene sportske uspjehe. Svaka osvojena medalja čini da Banja Luka još više sija – poručio je gradonačelnik.

Grad će, prema njegovim riječima – i dalje da prati njihove uspjehe i da ih podržava u kontiniutetu.

Sportski centar Borik bio je tehnički organizator večerašnje manifestacije, a direktor te ustanove Nenad Talić takođe je čestitao svim nagrađenim.

-Smatram da Sportski centar „Borik“ može da pruži svu podršku sportistima Banje Luke da daju još bolje rezultate i predstavljaju kako Sportski centar „Borik“, tako i naš grad – poručio je Talić.

Najbolji sportista Banje Luke za 2022. godinu, Pavle Dujaković kazao je da mu je ova nagrada velika odgovornost, ali i motivacija da nastavi i dalje sa dobrim rezultatima.

-Zadovoljan sam svim postignutim u protekloj godini. Cilj mi je evropska i svjetska seniorska medalja – kazao je Pavle.

Najboljoj sportistkinji Sofiji Pajić nagradu je uručio predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Ljubo Ninković.

Na večerašnjoj manifestaciji proglašeni su i najuspješniji mladi sportista u muškoj i ženskoj kategoriji, a to su Luka Pejić iz Karate kluba „Energija-Grave“ i Milana Railić iz Ženskog rukometnog kluba „Borac“.

Najuspješnija sportska organizacija u muškoj seniorskoj kategoriji je Rukometni klub „Borac“, a u ženskoj seniorskoj kategoriji – Ženski rukometni klub „Borac“.

Za najuspješniji sportski događaj proglašena je utakmica 3. kola EHF EURO kupa – organizatori Ženski rukometni klub „Borac“.

Najuspješniji sportista-pojedinac u sportu za lica sa invaliditetom je Biljana Nedić – Košarkaški klub invalida „Vrbas“.

Stručni žiri za „Izbor najboljeg sportiste grada Banja Luka, za 2022. godinu“ dodijelio je i specijalne nagrade za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banje Luke, i to: specijalnu nagradu za afirmaciju i razvoj sporta lica sa invaliditetom – Draganu Đuranu – Odbojkaški klub invalida „Banja Luka“; specijalnu nagradu za afirmaciju i razvoj sporta – Goranu Grahovcu, specijalnu nagradu za afirmaciju i razvoj sporta – Kajak kanu klubu „Vrbas“ i specijalnu nagradu za afirmaciju i razvoj sportske rekreacije i sporta – Nenadu Taliću.

Banjaluka

Banja Luka sija u punom sjaju: Spektakularan defile bajkera na banjalučkim ulicama (VIDEO)

U dobrom raspoloženju rijeka motora obišla je grad i uputila se ka tvrđavi Kastel gdje su nastavili dobru zabavu, koju ni kiša nije pokvarila.
Bajkeri koji su stigli na Moto Fest u Banjaluku prodefilovali su u velikom defileu banjalučkim ulicama, a ni kiša ih nije spriječila u ovom pohodu.U organizaciji Moto kluba “Stršljen” bajkeri iz regiona i Evrope, zagrmili su Banjalukom u dobro poznatom koloritu.Pod parolom „U slučaju kiše, gorimo još više“, bajkeri nastavljaju druženje. Trećeg festivalskog dana na Kastelu će nastupiti Orthodox Celtsi, neumoljivi rokeri YU grupa, a program će zatvoriti koncert hrvatske grupe Let 3.
Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković nije krio zadovoljstvo što je Banja Luka ovih dana centar brojnih turističkih, sportskih i zabavnih dešavanja.
– Banja Luka u zvucima motora i kvadova.  Ovog vikenda u Banjaluci održan je “Moto fest”, “Kvad fest”, kao i Karneval, “Ćevap fest” i veče guslara!  Grad je podrška svakoj od ovih manifestacija!
– Od srca čestitam organizatoru “Moto festa” Siniši Praštalu kao i organizatoru “Kvad festa” Dušku Skakiću! Banja Luka sija u punom sjaju, napisao je Stanivuković na svojoj fejsbuk stranici.
(Glas Srpske/Banjaluka-24) 

Nastavi čitati

Banjaluka

Maturanti banjalučke Gimnazije i Umjetničke škole oprostili se od srednjoškolskih dana: Svečani defile ljepote i mladosti

Ljepota, mladost i sreća ispunili su banjalučku glavnu ulicu, kada su se maturanti Gimnazije i Umjetničke škole “Vlado Milošević” okupili obučeni u najljepše elegantne haljine i odijela, te svečanim defileom rastjerali oblake i uljepšali veče.

Maturantica Gimnazije Iva Pavlović rekla je da je uzbuđena, a u isti mah i prepadnuta.

– Kiša mi je sve pokvarila, ali nema veze, biće nam lijepo i uprkos kiši koja nas je dočekala. Uzbuđena sam što završavam srednju školu. Planiram na fakultet, ali nisam još odlučila šta bih upisala, imam 20 dana da odlučim – priča kroz osmijeh Pavlovićeva.

Majka manturantice kaže da joj je drago što je ćerka  ušla u svijet odraslih, te da imaju trostruko slavlje.

– Pomiješana su osjećanja. 25 godina poslije moje mature, starija ćerka slavi svoju, a mlađa će sljedeće sedmice da slavi malu maturu i veoma sam ponosna na obe – kaže majka maturantice.

Njen drug iz škole, Mihajlo Kopljenović, pomalo zbunjen i uplašen, ističe da ga za školu najviše vežu drugovi i druženje na hodniku.

– Matura je kruna našeg školovanja. Faliće mi veliki odmori sa društvom. Planiram da upišem Arhitektonsko – građevinsko – geodetski fakultet u Banjaluci – kaže maturant Komljenović

Kroz suze i sa osmijeh na licu, dok je strpljivo pozirala fotografima, maturantica  Anđela Barudžija kaže  da će joj škola ostati u lijepom sjećanju jer je štošta novoga naučila.

– Osjećam se veoma lijepo i nadam se da nas kiša neće pratiti do Banskog dvora gdje ćemo slaviti maturu – kaže Barudžija, te dodaje da će studije nastaviti u Ljubljani.

U odličnom raspoloženju, Danilo Simić i njegove pratilje iz Umjetničke škole “Vlado Milošević” prošetali su ponosno kroz centar, naglasivši da im ništa nije poremetilo planove i raspoloženje.

– Osjećam se posebno, radosno što sam završio školu. Poslije mature planiram na Akademiju – kaže Simić uz šalu da će svirati u kafanama.

Maturanti Tehnološke škole sutra proslavljaju maturu sa početkom u 19 časova na Trgu Krajine.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Banjaluka

Gradonačelnik Stanivuković zaplesao na Banjalučkom karnevalu (VIDEO)

Ni loše vremenske prilike nisu spriječile brojne Banjalučane i goste da danas uživaju u raznolikosti kostima brojnih karnevalskih grupa te spektakularnog nastupa plesačica brazilske sambe i benda „Kubalkanika“.

U sjajnoj atmosferi, uz puno pjesme, plesa i smijeha karnevalska povorka prošetala je od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine, gdje je održan drugi Banjalučki karneval.

Među okupljenim Banjalučanima bio je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je u duhu karnevala zaplesao uz populani hit Majli Sajrus.

Pogledajte kako je prvi čovjek Banjaluke „tjerao kišu“ zanimljivom koreografijom:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Драшко Станивуковић (@draskostanivukovic)

Nastavi čitati

Aktuleno