Connect with us

Hronika

BEBA IZ BRČKOG VRAĆENA MAJCI! Evo za šta se tereti otac otmičar

Osmomjesečna beba iz Bijele kod Brčkog, koju je prije šest dana potivpravno oduzeo njen otac M. M. vraćena je majci.

Kako je saopšteno iz Tužilašta Brčko, nakon višednevnog intenzivnog postupanja organa gonjenja Brčko distrikta BiH i uspješnje saradnje s INTERPOL-om i nadležnim organima Srbije, osumnjičeni otac djeteta vratio je djevojčicu koju je 7. maja, uz pomoć njegovih roditelja, protivpravno oduzeo od njene majke.

On je dijete vratio nakon što je suočen s posljedicama krivičnog gonjenja zbog nasilja u porodici i oduzimanja djeteta, a istragom su obuhvaćeni i njegovi roditelji.

M.M. se sumnjiči da je 6. maja, u mjestu Bijela, u kući u kojoj živi sa vanbrančnom suprugom i njihovim zajedničkim djetetom najprije izvršio nasilje nad suprugom.

Kako se sumnja nakon kraće verbalne rasprave sa suprugom, fizički je napao na način da joj je rukama i nogama zadao više udaraca po glavi i tijelu, usljed čega je zadobila lake povrede. Tom prilikom uputio joj je i pogrdne riječi i prijetnje da je treba ubiti, nakon čega je u dva navrata krenuo da je napadne čakijom, u čemu ga je spriječio njegov otac.

– Istragu nasilja u porodici, Tužilaštvo je proširilo i na raniji period tokom kojeg je M.M. suprugu fizički i psihički zlostavljao, tako što joj je upućivao ozbiljne prijetnje da će ubiti nju i porodicu i da dijete neće nikada dobiti. Ozbiljnost prijetnji osumnjičeni je naročito ispoljio 6. i 7. maja, kada je nakon nasilja nad suprugom, u namjeri da oštećenoj uskrate pravo da bude sa svojim djetetom, bez njenog znanja i odobrenja, u dogovoru sa svojim roditeljima, djevojčicu uzeo iz njene porodične kuće i odvezao na područje susjedne Srbije – navode iz Tužilaštva.

Kako dodaju nakon višednevnog intenzivnog postupanja Tužilaštva i Policije Brčko distrikta BiH, u okviru kojeg je odmah uspostavljena operativna saradnja s INTERPOL-om i nadležnim organima Republike Srbije, osumnjičeni je s oduzetim djetetom ubrzo lociran na području te zemlje.

– Suočen s posljedicama istrage, u okviru koje je po preduzimanju hitnih radnji krivičnog gonjenja, slijedilo raspisivanje međunarodne potjernice, osumnjičeni je djevojčicu, posredstvom njegovih roditelja, vratio njenoj majci. Iako su ovim činom djelimično ublažene posljedice njegovog protivpravnog postupka, Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu protiv M.M. zbog krivičnih djela nasilje u porodici i oduzimanje djeteta. Istragom Tužilaštva i dalje su istovremeno obuhvaćeni i njegovi roditelji, kao saizvršioci krivičnog djela oduzimanja djeteta – navode iz Tužilaštva.

Nezavisne

Hronika

JEZIVI DETALJI ZLOČINA: Tuzlak koji je ubio ženu i djecu ostavio i poruku

Muškarac iz Tuzle Mujaga Čičkušić ubio je suprugu i dvoje djece, starosti devet i dvije godine, a zatim prešao u stan zgrade prekoputa i počinio samoubistvo. On se bacio sa zgrade.

Istražni timovi pronašli su sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo. Pronađeni su i drugi oštri predmeti. Naređeno je vještačenje.

Prema nezvaničnim informacijama, tužioci i istražitelji vjeruju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. No, za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Čičkušić se, kako je za “Avaz” potvrđeno, prije nekoliko dana vratio iz Njemačke, gdje je radio kao medicinski tehničar. On je bio radnik Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli, kao i njegova supruga, ali je išao da radi u Njemačku.

On je, kako je do sada pokazala istraga, brutalni zločin isplanirao u detalje. Avaz saznaje da je Čičkušić nekoliko dana prije zločina kupio sjekiru na pijaci kod Hemeta i da je njome ubio članove porodice.

U stanu je zatečen stravičan prizor, a cijeli stan je uništen i ispremještan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela.

Ono što je šokiralo istražioce jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, među imenima su imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj.

Nastavi čitati

Hronika

Dijete zadobilo teške povrede u UDESU TRI VOZILA

Ljekari Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu konstatovali su teške tjelesne povrede kod djeteta povrijeđenog u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Potkrajevi, u opštini Pale, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U ovoj nezgodi koja se dogodila juče na magistralnom putu Podromanija-Sumbulovac povrijeđeno je ukupno pet osoba.

U nezgodi su učestvovali vozači automobila “reno” A.K. iz Sarajeva, teretnog vozila “volvo” V.DŽ. iz Istočnog Sarajeva i automobila “opel” G.V. iz Šekovića.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale i nakon dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, protiv A.K. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje javnog saobraćaja.

Nastavi čitati

Hronika

POŽAR U VRTIĆU U BIJELJINI: Na terenu vatrogasci i policija

U bijeljinskom vrtiću „Dragan i Zoran“ izbio je požar, četiri vatrogasne ekipe su na terenu, a djeca su napolju, na bezbjednom.

Ovaj vrtić nalazi se u Ulici neznanih junaka, a na fotografijama se vidi dim koji izbija iz jednog dijela objekta, piše Infobijeljina.

Brzom reakcijom Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina spriječeno je dalje širenje požara u objektu.

Osim vatrogasaca, na terenu je policija.

Goran Gašić, direktor bijeljinskog Vrtića „Dragan i Zoran“, izjavio je da je požar koji je izbio jutros u ovom obdaništu izazvan kvarom na elektroinstalacijama u vešeraju.

“U pitanju su bile električne instalacije u vešeraju, ali blagovremenom intervencijom svih zaposlenih, zatim Teritorijalne vatrogasne jedinice i Policijske uprave Bijeljina, regulisali smo i riješili problem. Ono što je najbitnije, jeste da su djeca pravovremenom intervencijom evakuisana u dvorište”, istakao je Gašić.

On je naglasio da vatra nije prijetila da zahvati druge prostorije, ali da su djeca i svi zaposleni odmah izašli u dvorište.

“Roditelji ne treba da brinu, djeca su na sigurnom. Uputili bismo apel, ako danas mogu po svoje mališane da dođu ranije, kako bismo mogli da sredimo prostorije i da već sutra radimo u punom kapacitetu. Zahvalio bih i roditeljima koji su se našli u objektu u vrijeme požara i pružili nesebičnu podršku da potencijalnu štetu svedemo na minimum”, dodao je Gašić.

Nastavi čitati

Aktuelno