Connect with us

Politika

Bećirovićevo soliranje neće donijeti ništa dobro za BiH

Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je da Denis Bećirović u potpunosti solira i da sigurno to nije nešto što može odvesti ka bilo čemu što se može nazvati dobro za BiH.

Komentarišući preporuku za izradu i usvajanje zakona o gasu BiH, koju je u proceduru uputio bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, kao i njegov prijedlog da Predsjedništvo razmotri izvještaj Komisije za granicu BiH, u vezi sa razgraničenjem između BiH i Srbije, Kovačević je rekao da je očigledno da upravo zbog unutrašnje političke situacije u FBiH i unutrašnjih odnosa unutar bošnjačke političke komponentne on pokušava da pokaže da je najveći radikal u BiH i da je veći ekstrem od SDA.

On je naglasio da postoje dvije potpuno jednostavne opcije – jedna je da se dogovara i da se realizuju oni projekti o kojima se može dogovoriti i postići kompromis i konsenzus, a druga je da se sve zaustavi i blokira u BiH i da svi soliraju.

“Ako neko misli da je to pravi put, moram da podsjetim da i mi imamo ubjedljivo najviše mehanizama da se ponašamo na taj način. Možemo da zaustavimo apsolutno sve po BiH, ali mislimo da to nije dobar način”, rekao je Kovačević za “Srpskainfo”.

On je dodao da treba nastaviti raditi na način na koji se počelo kada je dogovarano formiranje Savjeta ministara, a to je da se realizuju one stvari o kojima mogu da se dogovore i da se trude da zajednički realizuju stvari od kojih svi u BiH mogu da imaju korist.

“To je nešto što može da bude dobro i što može da donese dobro svima u BiH. Ovo što pokušava Bećirović, takmičeći se sa SDA u tome ko će biti veći ekstrem, veći faktor razdora i ko će biti veći izazivač problema u BiH, to sigurno nije pravi put i neće donijeti nikome ništa dobro”, naglasio je Kovačević.

On je istakao da svi, pa i Bećirović, treba da budu sigurni da predstavnici Republike Srpske neće dozvoliti da se u BiH dogodi bilo šta što može da našteti interesima Republike i njenim građanima

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Politika

Preliminarni rezultati referenduma u Bijeljini: Koliko je birača glasalo ZA, a koliko PROTIV

Prema prvim preliminarnim rezultatima referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića glasalo je 14.954 birača, a protiv 32.294, izjavila je Srni predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je dodala da je bilo ukupno 47.248 važećih glasačkih listića.

Pravo glasa na referednumu imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”, predvođena SNSD-om.

Nastavi čitati

Politika

Milovanović: Volju naroda treba poštovati

Miroslav Milovanović, šef Štaba koalicije za opoziv bijeljinskog gradonačelnika, rekao je, nakon što opoziv nije uspio, da treba poštovati to kako su se građani izjasnili na referendumu, piše InfoBijeljina.

Iz SNSD-a su se zahvalili svih aktivistima i članovima SNSD-a koji su bili u ovom procesu.

“Logično i normalno je u politici da budemo poraženi, građani su se na referendumu izjasnili i to treba poštovati. Građani Bijeljine su rekli to što su rekli. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za opoziv i protiv opoziva”, rekao je Milovanović.

Podsjećamo, u Bijeljini je danas održan referendum na kojem su se građani izjasnili protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nastavi čitati

Aktuleno