Connect with us

Politika

“BICIKLOM NA RUSIJU”! Trivić udarila na Basaru, pa “DOBILA PO NOSU”

Nesuđena “predsjednica” i neostvarena političarka nije uspjela osvojiti izbore ni u vlastitoj mjesnoj zajednici. Mandat u NSRS je dobila na krilima PDP-a, poklonjen, na tacni, a onda je pljunula u svaki tanjir iz kojeg je jela.

Jelena Trivić dokona kraljica sopstvenog imaginarnog kraljevstva danas se bavi kupovinom portala, kupovinom preletača, skrivanjem finansija, ekologijom, zelenim površinama i pljuvanjem saradnika gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji nikad nije ni prestao biti njena opsesija, ni u dobrim niti lošim vremenima njihovog međusobnog odnosa. Trivić nije mogla, kao Stevandić “da proguta žabu” i prihvati činjenicu da Stanivukovića narod voli, ali nju ne. To mu nikada nije oprostila.

Jelena se prije samo nekoliko dana ponovo obrušila na portparola Gradske uprave Banjaluka Adrianu Basaru i tom prilikom odmah je i slagala. Da li je laž namjerna ili Trivić zaista nema pojma o kome priča ostaće samo njoj poznata činjenica.

-Portparolka je radila na RTRS gdje je bila novinar za pisanje tekstova protiv opozicije, odvalila je “predsjednica” koja bi trebalo da zna da Adriana Basara jeste bila dugogodišnji radnik RTRS-a ali se uvijek bavila isključivo spoljnjom politikom i zabavnim programom.

Nepunih mjesec dana prije ovog, Trivić je takođe zasmetao Adrjanin angažman u GU Banjaluka, pa je javnosti saopštila kako je Draškov PR direktor Asocijacije kladionica, što nije istina, jer Basara to nije još od juna prošle godine, a i kada  je bila zalagala se za zaštitu maloljetnika od kockanja, i to je bio njen cilj.

Blaćenje i iznošenje laži po principu danas jedno, sutra drugo Trivić je očito naučila od svojih stranih mentora, a i kako drugačije bi dospjela u medije.

I dok je Jelena očito bezuspješno pekla zanat političara, Basara je svoju karijeru gradila pošteno i sigurnim koracima. Žena koja je rodila i odgojila četvoro djece, samohrana majka uspjela je od svog imena da napravi brend, pa je uz sav posao stigla da se bavi i humanitarnim radom za šta je dobila i brojne nagrade. Za razliku od Trivićke u Banjaluci ne postoji osoba od koje ćete čuti ružnu riječ za Adrianu Basaru.

Nije Adriana ta koja se klela nad smrću Davida Dragičevića kako neće ući u Skupštinu, nije Adriana ta koja krije odakle stižu “crni” milioni za Narodni Front, nije Adriana ta koja svoje prljave poslove plaća još prljavijem kriminalcu i lažovu Slobodanu Vaskoviću, nije Adriana ta koja je Borenoviću na sav glas vikala “pi*ko” dok ga je gađala plastičnim čašama i olovkama.

Adriana Basara je bila i ostala dama, dosljedna sebi, za razliku od Jelene Trivić “carice transparentnosti” koja se pojedinačno svetila svakom novinaru koji joj je stao na žulj, koja realno nikada nije imala, niti će imati dovoljno političke inteligencije da zbroji dva i dva, koja na kraju nikada neće imati obraza da prizna da nema ni svoje ja, ni svoje finansije, ni svoj plan, a ni poštenje, njoj je zaista još samo preostalo blaćenje svih koji su bolji od nje.

Banjaluka 24

Politika

“Rezultat medijske i političke kampanje PROTIV NJEGA” Dodik o ATENTATU na Trampa, dotakao se i SVOJE BEZBJEDNOSTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je atentat na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa rezultat medijske i svake druge političke kampanje protiv jednog čovjeka.

Dodik je rekao da takva kampanja satanizuje i pokušava predstaviti čovjeka protiv kojeg se vodi kao opšte zlo koje treba skloniti, što je u Trampovom slučaju i dovelo do atentata na njega.

– Očigledno je da je Amerika podijeljeno društvo. Ipak, ona je još moćna i jaka zemlja i neki smatraju da dosadašnju dominaciju treba da zadrže i pokušavaju da upravljaju drugim zemljama. Svjesni su da se svijet mijenja i da se unipolarni svijet zamjenjuje sa više centara moći – rekao je Dodik.

On je dodao da napad na Trampa treba osuditi, te je bivšem predsjedniku poželio da pobijedi na izborima jer je očigledno da njegova politička platforma i program sigurno doprinose tome da se svijet osjeća sigurnim.

– Treba vjerovati u sposobnost Amerike da održi stabilno društvo. Mislim da je to nešto što će se i desiti – rekao je Dodik.

On je podsjetio da SAD za vrijeme Trampovog predsjedničkog mandata nisu započele nijedan novi rat, što govori o tome kakvo je njegovo opredjeljenje, a da demokratska administracija koja je na vlasti gotovo svakodnevno otvara neke nove sukobe.

Predsjednik Srpske smatra da će Amerika jednog dana morati da se pomiri sa novom ulogom da ne može biti dežurni policajac, ali je primijetio da će na tom putu mnogi stradati, a neki će imati neugodnosti kao što ih imaju u Srpskoj.

– Ipak, to da zadržimo i sačuvamo ono što Republika Srpske jeste i što želimo da bude, jeste vrednije od ličnog komoditeta bilo koga od nas – poručio je Dodik.

Dodik je rekao da je prilikom kandidature znao da neće biti lako, bez obzira na uvriježeno mišljenje u narodu o političarima da su “ovakvi ili onakvi”.

– Ako želite da budete narodni političar i radite u interesu naroda i branite ono što je naciionalna ili narodna stečevina, da nikada ne zaboravite ljude koji su stradali za Srpsku, onda morate da računate da imate i neprijatelje. Mislim da Republika Srpska ima značajne i jake neprijatelje – zaključio je Dodik.

“Osjećam se bezbjedno u Srpskoj”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se u Srpskoj osjeća veoma bezbjedno.

Dodik je pojasnio da tome u prilog ide smanjenje opšteg kriminaliteta i povećanje stepena otkrivenosti, kao i da sve to govori da se radi i operativno i preventivno, što svakome u Republici Srpskoj daje sigurnost.

Na pitanje koliko su opasne izjave iz Sarajeva koje najčešće dolaze od ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza i ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Rame Isaka, Dodik je odgovorio da ne želi da luzerima daje na značaju.

– Kad god pomenem tako neke luzere kao što su ti likovi, oni dobijaju na značaju. Ne zato što sam ja nešto važan, već što je na sceni opšta medijska hajka iz Federacije na nas, posebne na mene. Sve ono što sam ikada rekao o njima, uvijek mogu ponoviti – zaključio je Dodik.

 

Nastavi čitati

Politika

SKANDAL: Za Miru Lazovića ubistva Srba su MALA GREŠKICA?! (VIDEO)

Nekadašnji predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović nazvao je ubistva Srba “malom greškicom” u borbi Armije RBiH za odbranu.

On je za “Face TV”, govoreći o Srebrenici, priznao da je i Armija BiH činila zločine nad Srbima, navodeći primjer u Kazanima.

Lazović je potom rekao da je slučaj u Kazanima “mala greškica” koja ne smije da “degradira časnu borbu Armije RBiH u odbrani BiH”.

Podsjećamo, zločin na Kazanima označava ubistva Srba od sredine 1992. do oktobra 1993. godine čija tijela su potom bacana u jamu Kazani.

Ubistva Srba su vršili pripadnici 10. brdske brigade Armije RBiH, kojom je komandovao Mušan Topalović zvani Caco.

Srbi su dovođeni iznad jame gdje su ubijani vatrenim i hladnim oružjem, nakon čega su njihova tijela bacana u jamu.

Broj ubijenih Srba na tom mjestu nikada nije zvanično utvrđen, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Politika

CIK BiH USVOJIO ODLUKU Vuković dobio mandat delegata u Domu naroda BiH umjesto Novaković Bursać

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je danas da je Nenad Vuković iz PDP delegate u Domu naroda BiH iz Republike Srpske.

Na hitnoj sjednici CIK BiH jednoglasno je usvojen Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

To znači da je izmjenjena odluka iz januara 2023. godine gdje je stajalo da je srpski član Snježana Novaković Bursać, zamijenjeno sa Nenadom Vukovićem.

Predsjednica CIK BiH Irena Hadžiabdić rekla je da će nakon današnje usvojene odluke ona biti proslijeđena službenim glasnicima u BiH, te će biti objavljena na službenim stranicama CIK BiH, a nakon čega će materijal o dodjeli mandata biti uručen Vukoviću i proslijeđen u Dom narod BiH.

Nastavi čitati

Aktuelno