Connect with us

Politika

Bilježimo rast, vjerujem u potencijal naše stranke

Kada sam preuzeo PDP u Banjaluci, on je imao 6 hiljada glasova, a danas ima 30.000 glasova – poručio je Stanivuković.

Potencijal PDP-a sa spojem ljudi koji imaju dugogodišnje isustvo u spoju sa novom energijom koja dolazi, ova stranka u budućnosti može biti politička organizacija prema kojoj će mnogi ići, jer će imati svoju snažnu, autonomnu politiku.

Poručio je ovo predsjednik Gradskog odbora PDP i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, gostujući na televizji К3, naglasivši da PDP Banjaluka bilježi veliki rast.

– Mi smo doživjeli rast pet puta. Dakle, čim rastete politički, to znači da je vaša odgovornost i sve odluke koje donosite, ispravno. Mi ćemo se svakako truditi da se ponašamo kao odgovorna politička organizacija. Ne bježim od činjenice da politički rast istovremeno znači i preuzimanje veće političke odgovornosti, ali to je naša politička platforma, u smislu čvrstog opozicionog djelovanja prema korupciji i krimalnu, na nivou Republike Srpske. Tu smo istrajni – rekao je Stanivuković.

– To navodim jer smo pokazali da smo najsnažniji u cijeloj Republici Srpskoj, jer smo na nivou gradskog odbora osvojili 30.000 glasova. To nam je ogroman pokazatelj. Primjera radi, kada sam preuzeo PDP u Banjaluci, on je imao 6 hiljada glasova, a danas ima 30.000 glasova – poručio je on.

Кomentarisao je Stanivuković i odnos sa Jelenom Trivić.

– Jelenu mnogo poštujem. Moja vrata su joj uvijek otovrena, uvijek ću da nastupam prijateljski prema njoj, a njeno mjesto za mene je neupitno. Ona je rekla svoje političke stavove i poglede, koji su u potpunosti legitimni – rekao je on.

Кada je riječ o saradnji sa Nebojšom Vukanovićem, Stanivuković je istakao kako ih sve zajedno sa njim vidi u čvrstom, opozicionom djelovanju.

– Ostaje nam o svemu da razgovaramo. Moram da naglasim da ja svoj kurs nisam mijenjao, moj kurs prema društvu se mijenja, te sam tu morao da se prilagođavam i donosim odluke koje su isključivo u interesu grada – naglasio je Stanivuković.

Poručio je kako je moguće da je period nesuglasica zapravio bio postizborni period emocija, te da je danas možda i drugačije.

– Ja sam dao svoj ljudski doprinos. Nekada, kada čovjek da sve od sebe, ishod nije bitan. Ono što sam ja doživio je malo preuranjeno, neko je pokušao nešto da mi nažao uradi. Ipak, nema boljeg saveznika od vremena, posebno u mojim godinama – kategoričan je gradonačelnik Banjaluke.

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno