Connect with us

Hronika

BIVŠI POSLANIK SDS-a u NSRS Nedeljko Glamočak optužen za ZLOUPOTREBE teške blizu 40.000 KM

Protiv bivšeg poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nedeljka Glamočaka (62) iz Kotor Varoši ppodignuta je optužnica zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

On se tereti da je u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2019. godine, kao službeno lice obavljajući funkciju predsjednika LU „Uzlomac“ Kotor Varoš, iskoristio svoj službeni položaj te sebi i drugima pribavio imovinsku korist, a drugom nanio štetu u iznosu koji prelazi 10.000 KM, konkretno u ukupnom iznosu od blizu 40.000 KM.

U optužnici se navodi da je Glamočak, obavljajući funkciju predsjednika Lovačkog udruženja „Uzlomac“ Kotor Varoš bez odluke Upravnog odbora udruženja, omogućio točenje goriva u druga privatna vozila koja nisu bila registrovana na ovo lovačko udruženje, dok za točenje goriva u vozilo LU „Uzlomac“ nije sačinio putne naloge iz kojih bi bila vidljiva svrha i opravdanost korištenja vozila.

“Na taj način je osumnjičeni Glamočak sebi i trećim licima omogućio pribavljanje imovinske koristi u iznosu od 12.722 KM”, navodi se u optužnici.

U drugoj tački optužnice se tereti da je od početka januara 2016. do kraja 2018. godine, bez odluke iz koje bi bilo vidljiva svrha i opravdanost plaćanja, iz blagajne Lovačkog udruženja „Uzlomac“ Kotor Varoš naložio plaćanje, a da ono nije opravdano vjerodostojnim računima ili drugom finansijskom dokumentacijom.

“Na taj način je sebi i trećim licima omogućio pribavljanje imovinske koristi u ukupnom iznosu od 26.543 KM i ujedno oštetivši „Uzlomac“ za spomenuti iznosu”, stoji u optužnici koju je potvrdio Osnovni sud Kotor Varoš.

AUTOR:Brankica Spasenić

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Hronika

NOVI OBRAT! Potraga za tijelom male Danke mogla bi biti obustavljena

U Borskom okrugu se i danas, deseti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za tijelom djevojčice. Intenzitet potrage opada i u ovom obimu bi, prema nekim nezvaničnim informacijama, mogla da bude obustavljena tokom sutrašnjeg dana, ali će se nastaviti na drugačiji način.

Tokom jučerašnjeg dana pretraženo je korito Zlotske rijeke i to od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac, kao i rezervoari za vodu.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP “Vodovod” i što odlično znaju raspored tih rezervoara, a zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mjesta, pa je sada fokus potrage na tome.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće jednog od osumnjičenih D.D. u selu Zlot.

Pretražen je i Lazarev kanjon, kao i jama iznad kanjona doboka 70 metara.

Nastavi čitati

Aktuelno